Βασιλειάδης: “Εμείς θέλαμε κυρίως το πρωτάθλημα”

Ο προπονητής του Ηροδότου, Λευτέρης Βασιλειάδης μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την φετινή ξέφρενη πορεία της ομάδας του, τις τέσσερις κούπες αλλά και το πως είναι η ζωή στο Ηράκλειο. 

Ο Ηρόδοτος ήταν ισοπεδωτικός την σεζόν που ολοκληρώθηκε κατακτώντας οτι τίτλο βρήκε στο… διάβα του.

Ο προπονητής της ομάδας της Ν. Αλικρνασσού  Λευτέρης Βασιλειάδης μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την φετινή ξέφρενη πορεία του Ηροδότου, τις τέσσερις κούπες αλλά και το πως είναι η ζωή στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα είπε o Λευτέρης Βασιλειάδης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την πορεία της ομάδας και τις τέσσερις κούπες

«Δεν το περιμέναμε. Εμείς θέλαμε κυρίως το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα Κύπελλα προέκυψαν. Πιο δύσκολο ήταν το πρωτάθλημα, αφού υπήρχαν πολλά ματς με άγχος και αγωνία. Μεγάλη δυσκολία είχε και το Σούπερ Καπ. Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας με υψηλό μπάτζετ. Υπήρχε και η κούραση”.

Για το “μυστικό” της επιτυχίας

“Τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή. Έφυγαν κάποιοι παίκτες αλλά η Διοίκηση έφερε στην ομάδα έμπειρα παιδιά ενώ αποκτήσαμε και τον Φραγκουλάκη που μας άλλαξε επίπεδο.  Έγινε ένα σωστό πάντρεμα παλιών και νέων παικτών. Το Δεκέμβρη κάναμε σωστές κινήσεις με το μυαλό στην.. επόμενη σεζόν, ώστε να έχουμε έναν κορμό”.

Για την Α1

“Το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο. Είχε καλές ομάδες και μου έκανε  εντύπωση οτι τα περισσότερα γήπεδα είχαν φυσικό χορτάρι. Επίσης είχαμε και αποστάσεις, ενώ στην Αθήνα που ήμουν τα γήπεδα ήταν κοντά. Είχε ενδιαφέρον και σωστή οργάνωση. Σίγουρα ήταν θετικό για μας οτι δεν είχε πλεϊ οφ”.

Για τις νίκες στους Τελικούς με 1-0

“Πράγματι πήραμε τρείς κούπες (Κύπελλο ΕΠΣΗ, Κύπελλο Ερασιτεχνών και Σουπερ Καπ) με το ίδιο σκορ. Δεν δεχθήκαμε γκολ και μετά προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα. Έχουμε παίκτες – προσωπικότητες”.

Για τον στόχο του Ηροδότου την νέα σεζόν και την παραμονή του στην ομάδα

“Το θέλαμε και οι δύο και έγινε. Ο Ηρόδοτος το έχω ξαναπεί ήταν ένα μεγάλο ψάρι σε μικρή γυάλα. Δεν το λέω “σνομπάροντας” το τοπικό. Τώρα θα παίζουμε στην Γ εθνική, που και πάλι είναι μικρή για το μέγεθος της ομάδας. Θέλουμε να σωθούμε όσο γίνεται νωρίτερα και βλέπουμε. Ο κόσμος μας είναι απαιτητικός. Θέλουμε να βγάλουμε παίκτες και να στηριχθούμε σε δικά μας παιδιά. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του προγραμματισμού μας και με τύχη αλλά και την βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά. Θέλουμε να έχουμε ένα δυνατό ρόστερ”.

Για τους παίκτες που αποχώρησαν και έμειναν

“Οι Φράγκος και Παπαδάκης είναι δύο παίκτες που σέβομαι. Είχαμε μία ιδανική συνεργασία και έχω δεθεί μαζί τους. Μας βοήθησαν πάρα πολύ. Η πόρτα του Ηροδότου θα είναι πάντα ανοικτή για αυτούς. Για τον Κοιλιάρα τι να πω; Είναι Ηρόδοτος. Έχει παίξει στην ομάδα και ο αδερφός του ενώ ο πατέρας του είναι Τοτέμ για τον Ηρόδοτο. Μας άλλαξε και αυτός επίπεδο. Σίγουρα κάποια παιδιά έχουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλες προτεραιότητες πρέπει να συμβιβαστούμε. Αναφορικά με τον Φραγκουλάκη που έμεινε χαίρομαι πάρα πολύ, αφού τέτοιον παίκτη δεν μπορείς να μην τον κρατήσεις. Όπως και με τον Λουτριώτη. Και έπεται συνέχεια”.

Για την Διοίκηση

“Η Διοίκηση παραμένει και έχω να πω οτι οτι μας είπε το έκανε. Είχαμε μία απίστευτη συνεργασία. Είχαμε σωστή οργάνωση. Υπήρχε συνέπεια και όλα πήγαν άψογα”.

Για τον κόσμο του Ηροδότου

“Αγαπάει την ομάδα. Έχει φιλάθλους που είναι μόνο Ηρόδοτος. Στηρίζουν την ομάδα και ευτυχώς τους δώσαμε φέτος μόνο χαρές”.

Για το νέο πρωτάθλημα της Γ εθνικής  

“Ακόμα δεν ξέρουμε την οριστική του μορφή και αυτό είναι σίγουρα αρνητικό. Ακούγονται πολλά.  Θα είναι “σκότωμα” για τις Κρητικές ομάδες με τις μετακινήσεις. Πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός για να πετύχεις τους στόχους σου”.

Για το περυσινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής (4ος όμιλος)

“Εργοτέλης και Ιωνικός “πάλεψαν” μέχρι το τέλος. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και οι δύο άξιζαν την άνοδο και ίσως τελικά ανέβουν και οι δύο. Πολύ καλός ήταν και ο ΠΟΑ, όπου φαίνεται οτι γίνεται σωστή δουλειά. Θετική ήταν και η πορεία του Ερμή Ζωνιανών”.

Για τον ΟΦΗ

“Ο ΟΦΗ ανέβηκε στην Φούτμπολ Λιγκ και είναι δύσκολο να ανέβαινε αμέσως στην Σούπερ Λιγκ. Στην αρχή δεν πήγε καλά. Μετά βελτιώθηκε αλλά δεν τα κατάφερε. Υπήρχε οργάνωση και σωστή διοίκηση. Τον είδα στο τελευταίο ματς με τον Αιγινιακό (6-1) και ήταν σούπερ. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή  και κόσμο που τον αγαπά. Πιστεύω οτι του χρόνου θα βγεί κατηγορία”.

Για την ζωή στην Κρήτη

“Εσείς είτε ευλογημένοι που ζείτε εδώ. Η ζωή είναι φοβερή εδώ. Νιώθω δικός σας. Υπάρχει φιλοξενία και το Ηράκλειο είναι μία όμορφη πόλη. Έχει θάλασσα και μου αρέσει πάρα πολύ. Έχω κάνει φίλους και έχω δεθεί με την Κρήτη”.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook