Ας μη χαθούν κι αυτοί….

Το 2008 οι Μικτές ομάδες Νέων και Παίδων Ηρακλείου κατάφεραν να αγωνιστούν στον τελικό του Ενωσιακού Πρωταθλήματος. Από εκείνη τη φουρνιά, όμως, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να αγωνιστούν με συνέπεια στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εννέα χρόνια μετά μία νέα φουρνιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών οδήγησαν ξανά στον τελικό τις Μικτές Ηρακλείου.

Στην φουρνιά Νέων και Παίδων του 2008 αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές έδειχναν πως έχουν αρκετό ταλέντο για να πραγματοποιήσουν μία καλή ποδοσφαιρική καριέρα. Τότε, η Μικτή Νέων Ηρακλείου επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας των Σερρών και κατέκτησε το τρόπαιο, ενώ η Μικτή Παίδων Ηρακλείου ηττήθηκε από την ομάδα της Ξάνθης.

Στον τελικό επί των Σερρών, με τη φανέλα της Μικτής Νέων Ηρακλείου αγωνίστηκαν οι: Κουρεπίνης, Ζουρλαντώνης, Σταυρουλάκης, Σπυριδάκης, Ρουμπάκης, Ανυφαντάκης, Χρυσοφάκης, Απόστολάκης Αντώνης, Μανουσάκης, Προβιδάκης, Καντιδάκης, Μπέρκης, Καπετανάκης και Ζαφείρης. Με τη φανέλα της Μικτής Παίδων στον τελικό επί της Ξάνθης αγωνίστηκαν οι: Παναγόπουλος, Πρωτογεράκης, Τζανακάκης, Κουκάκης, Τσατσάκης, Κορτσινίδης, Κασαπάκης, Γιακουμάκης, Φυτίλης, Νταβιγλάκης, Χαρμπής, Δαμανάκης, Μπουχαλάκης, Δωματάς. Άξιο αναφοράς, πως από τον τελικό των Παίδων απουσίαζαν ο Νίκος Μαρινάκης και ο Νίκος Κουσίδης.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αυτών των δύο ομάδων συνέχισαν το ποδόσφαιρο, όμως μόνο τρεις μπόρεσαν να κυνηγήσουν με αξιώσεις την επαγγελματική καριέρα. Ο Νίκος Μαρινάκης, που απουσίαζε από τον τελικό των Μικτών το 2008, αγωνίζεται στον Παναθηναικό, ο Μιχάλης Μπουχαλάκης στον Ολυμπιακό και ο Μανώλης Τζανακάκης στον Άρη, ενώ έχει περάσει και από τους “ερυθρόλευκους”. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως ο Μαρινάκης πήγε στον Παναθηναϊκό από τον Ηρόδοτο και οι Μπουχαλάκης και Τζανακάκης πήγαν στον Ολυμπιακό από τον Εργοτέλη.

Γιατί όμως από τους 28 νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον τελικό και από αρκετούς ακόμα που ήταν μέλη των δύο Μικτών ομάδων, μόνο τρεις κατάφεραν να αγωνιστούν με συνέπεια σε επαγγελματικές κατηγορίες και σε μεγάλες ελληνικές ομάδες; Δεν είναι κάτι που αξίζει τον προβληματισμό όλων; Τι συνέβη και εκείνα τα ταλέντα δεν κατάφεραν να προχωρήσουν επαγγελματικά στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Πέρασαν εννέα χρόνια για να καταφέρουν και οι δύο Μικτές Ηρακλείου να επαναλάβουν την ιστορία του 2008 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Τα ταλέντα που υπάρχουν στις Μικτές Ηρακλείου είναι πολλά και μπορούν να έχουν λαμπρό μέλλον. Η περίπτωση των Μικτών του 2008 μπορεί να γίνει ένα καλό μάθημα ως παράδειγμα προς αποφυγήν, αρκεί να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα. Δεν φταίει η έλλειψη ταλέντου, γιατί ταλέντο υπάρχει και μάλιστα πάρα πολύ. Η νέα φουρνιά Κρητικών ποδοσφαιριστών μπορεί να αξιοποιηθεί. Το πως θα γίνει αυτό, είναι στην κρίση και στην εμπειρία των ειδικών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook