Ο Φραγκουλάκης έδωσε το 8ο στον Ηρόδοτο…

Μετά από έναν συγκλονιστικό Τελικό, που τα είχε όλα (αποβολές, δοκάρι, ένταση και ακυρωθέν γκολ) ο Ηρόδοτος κατέκτησε και φέτος στην παράταση το Κύπελλο ΕΠΣΗ, για 8η φορά στην ιστορία του, επικρατώντας με γκολ του Φραγκουλάκη 1-0, του ψυχωμένου Ζαρού που είχε ως κορυφαίο τον τερματοφύλακά του, Ζαχαριουδάκη.

Συγκλονιστικός ήταν ο 46ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ανάμεσα στον Ηρόδοτο και το Ζαρό με τον Ηρόδοτο τελικά στην παράταση να παίρνει την κούπα, για 8η φορά στην ιστορία του και δεύτερη συνεχόμενη, επικρατώντας με 1-0 του Ζαρού, που”έψαχνε” το πρώτο του Κύπελλο.

Μετά από έναν συγκλονιστικό Τελικό, που τα είχε όλα (αποβολές, δοκάρι, ένταση και ακυρωθέν γκολ), και έσπασαν…καρδιές, ο Ηρόδοτος στην παράταση με σκόρερ τον Φραγκουλάκη, πήρε την κούπα κόντρα στον Ζαρό, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 35′ και είχε ως κορυφαίο τον τερματοφύλακά του, Ζαχαριουδάκη.

Κατάμεστο το “Μαρτινέγκο” με φίλους και των δύο ομάδων. Στη νότια τσιμεντένια κερκίδα βρέθηκαν οι φίλοι του Ηροδότου ενώ οι φίλαθλοι του Ζαρού βρέθηκαν στη βόρεια σκεπαστή κερκίδα.

Και η μπάντα του Δήμου Ηρακλείου έδωσε ένα άλλο…χρώμα στον Τελικό όπως και τα παιδιά των Ακαδημιών Ηροδότου και Ζαρού, που έπαιξαν και φιλικό μεταξύ τους, κρατώντας μπαλόνια στα χρώματα των δύο ομάδων (πράσινο – μπλε).

Το πρώτο 25λεπτο του Τελικού ήταν μοιρασμένο χωρίς τις μεγάλες φάσεις αλλά έκτοτε πήρε τα…ηνία του ματς ο Ηρόδοτος, που απείλησε την Μεσαρίτικη ομάδα.

Στο 35′ αποβλήθηκε ο Κοτέλης του Ζαρού, με δεύτερη κίτρινη κάρτα,που πάντως ήταν υπερβολική. Η πρώτη δύο λεπτά νωρίτερα ίσως και να ήταν απ’ ευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μωραϊτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρόδοτος, με αριθμητικό πλεονέκτημα, “σφυροκόπησε” ανηλεώς από το ξεκίνημα τον Ζαρό, παίζοντάς τον στο… μισό γήπεδο, έχοντας και δοκάρι σε κεφαλιά του Μυλωνά στο 59’και αρκετές ακόμα μεγάλες φάσεις.

Η μπάλα όμως δεν μπήκε στα δίχτυα, ελέω… Ζαχαριουδάκη, που κατέβασε τα… ρολά και έτσι έμεινε το 0-0 και οδηγηθήκαμε στην παράταση με τους παίκτες του Ζαρού να κάνουν κατάθεση ψυχής παίζοντας με 10 από το 35′!

Τελικά το γκολ ήρθε για τον Ηρόδοτο! Σκόρερ ο Φραγκουλάκης, μετά από φάουλ με πάσα του Μπάμπη στο 104′ με την μπάλα να “κοντράρει”!

Στην συνέχεια είχαμε κόκκινη στον Τσουμάγκα και συνέχισε με 10 και ο Ηρόδοτος ενώ αποβλήθηκε και ο αναπληρωματικός του Ζαρού, Αεράκης.

Στο 114′ σκόραρε ο Ζαρός αλλά ακυρώθηκε ως οφ σαϊντ, αφού αν και δεν έχει βρει την μπάλα ο Νταβιγλάκης μετά από φάουλ του Γενιτσαρίδη, κάνει κίνηση και κλείνει το οπτικό πεδίο του Λουτριώτη με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Διαμαρτύρήθηκε έντονα ο Ζαρός και είχαμε ένταση και προσωρινή διακοπή στο ματς.

Στο περιθώριο του Τελικού τιμήθηκαν άνθρωποι για την προσφορά τους στους δύο φιναλίστ αλλά και πρόσωπα με προσφορά γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Τιμήθηκαν οι Χρήστος Κεφαλούκος από τον Ηρόδοτο και Γιώργος Αλεξάκης από το Ζαρό, όπως επίσης και οι Άγγελος Κασσωτάκης, Νίκος Πασπαράκης (Κουρμπανάς), Μιχάλης Γαρεφαλάκης και στο τέλος ο MVP του Τελικού, Ζαχαριουδάκης. Επίσης ο Ηρόδοτος τίμησε τους Γιώργο Γιαουρτά και Γιώργο Τάταρη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν o Μανδαλενάκης Εμμ. με βοηθούς τους Γαρεφαλάκη Ευστ. και Μερκουλίδη Νικ. ενώ 4ος ήταν Ζαχαριουδάκης Γ.

Οι συνθέσεις:

Hρόδοτος :
Λουτριώτης, Κανδηλάκης (83′ Αχιλλέως), Μπαλάφας, Προβιδάκης, Τσουμάγκας, Κεφαλούκος, Μπάμπης, Φραγκουλάκης, Μωραΐτης (53′ Κοιλιάρας), Μυλωνάς, Μπερνιδάκης (110′ Παπαδάκης).
Στον πάγκο έμειναν οι: Φράγκος, Μήτρου, Παρθενιάδης, Τζουβάρας.

Ζαρός:
Ζαχαριουδάκης, Πολυμερίδης Γ., Νταβιγλάκης, Χελά, Κοτέλης, Πολυμερίδης Χ. (65΄ Παπαδόπουλος), Γενιτσαρίδης, Μεταξάκης (68′ Γιαννουλάκης), Αντωνάκης, Φραγκιαδουλάκης, Κλαπάκης (83΄Λιοδάκης)
Στον πάγκο έμειναν οι: Αλμπαντάκης, Φιλιουδάκης, Καραφωτιάς και Αεράκης.

Η εξέλιξη του ματς:

Σουτ του Μυλωνά άουτ στο 11′.

Φάουλ σε καλό σημείο για τον Ηρόδοτο, που εκτελέστηκε από τον Φραγκουλάκη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 14′.

Στο 17′ μακρινό άστοχο σουτ του Χρήστου Πολυμερίδη.

Αδύναμο σουτ του Φραγκιαδουλάκη στο 20′ δεν ανησυχεί τον Λουτριώτη.

Τεράστια ευκαρία για τον Ηρόδοτο με τον Μυλωνά να πλασάρει άουτ στο 29′.

Σουτ του Νταβιγλάκη απόκρουσε ο Λουτριώτης στο 30′.

Σουτ του Μπερνιδάκη και ο Κεφαλούκος πήρε τις κόντρες αλλά σούταρε άουτ από πολύ κοντά στο 32′.

Στο 35′ η κόκκινη στον Κοτέλη του Ζαρού, με την δεύτερη κάρτα να είναι υπερβολική. Η πρώτη πάντως δύο λεπτά νωρίτερα ίσως και να ήταν απ’ ευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μωραϊτη.

Κεφαλιά του Μπερνιδάκη διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ζαχαριουδάκης στο 39′.

Σουτ του Αντωνάκη στο 41′ αλλά διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Κεφαλούκος.

Ημίχρονο στο «Μαρτινέγκο», 0-0.

Σουτ του Μπάμπη η μπάλα κόντραρε στον Χελά στο 53′ και πέρασε κόρνερ.

Δυνατό σουτ του Τσουμάγκα άουτ στο 56′.

Ο Μυλωνάς θα κάνει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ η μπάλα έξω στο 58′.

Κεφαλιά του Μυλωνά στο δοκάρι στο 59′.

Ο Ηρόδοτος απειλεί εκ νέου με τον Τσουμάγκα στο 65′ να “σεντράρει” αλλά να διώχνουν οι αμυντικοί του Ζαρού και ενώ ο Ζαχαριουδάκης ήταν εξουδετερωμένος.

Κεφαλιά του Μπερνιδάκη σε κόρνερ ο Ζαχαριουδάκης στο 73′.

Νέα μεγάλη φάση για τον Ηρόδοτο με κεφαλιά του Μυλωνά, με τον Ζαχαριουδάκη να διώχνει εξ επαφής σε κόρνερ στο 87′.

Νέα επέμβαση του Ζαχαριουδάκη σε κεφαλιά του Μπερνιδάκη στο 89′.

Απειλεί ο Ζαρός με φάουλ του Γενιτσαρίδη στις καθυστερήσεις.

Τέλος, παράταση 0-0.

Στο 92′ σουτ του Μυλωνά αποκρούει ο Ζαχαριουδάκης.

Νέα κεφαλιά του Μυλωνά άουτ στο 97′.

Γκοοολ! 1-0 με σκόρερ τον Φραγκουλάκη στο 104′ μετά από φάουλ με πάσα του Μπάμπη και ενώ η μπάλα “κόντραρε” σε ένα παίκτη του Ζαρού!

Ημίχρονο παράτασης, 1-0.

Στο 114′ σκόραρε ο Ζαρός αλλά ακυρώνεται ως οφ σαϊντ αφού αν και δεν έχει βρει την μπάλα ο Νταβιγλάκης μετά από φάουλ του Γενιτσαρίδη, κάνει κίνηση και κλείνει το οπτικό πεδίο του Λουτριώτη με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Διαμαρτύρεται ο Ζαρός.

Νέα επέμβαση του Ζαχαριουδάκη στο 116′ σε σουτ του Μυλωνά.

Τελικό, 1-0! Κυπελλούχος ο Ηρόδοτος!

To athleticradio.gr βρέθηκε στο «Μαρτινέγκο»και σας μετέφερε LIVE και λεπτό προς λεπτό,την εξέλιξη του αγώνα.

Μπείτε στο LIVE CENTER του athleticradio.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook