Φραγκουλάκης: «Δεν μας νοιάζουν τα ρεκόρ»

Ο έμπειρος παίκτης του Ηροδότου, Μιχάλης Φραγκουλάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την εντυπωσιακή φετινή πορεία της ομάδας του, τα ρεκόρ της, τον Τελικό με τον Ζαρό αλλά και τις πρώην ομάδες του ΟΦΗ και Εργοτέλη.

Ο Ηρόδοτος είναι το φαβορί και η πιο δυνατή ομάδα στο τοπικό ποδόσφαιρο φέτος και το αποδεικνύει κάθε φορά που αγωνίζεται.

Ο έμπειρος παίκτης της ομάδας της Ν. Αλικαρνασσού, Μιχάλης Φραγκουλάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την φετινή εντυπωσιακή πορεία της, τα ρεκόρ της, τον Τελικό με τον Ζαρό αλλά και τις πρώην ομάδες του ΟΦΗ και Εργοτέλη.

Αναλυτικά όσα είπε o Μιχάλης Φραγκουλάκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την φετινή πορεία του Ηροδότου στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και τα ρεκόρ του

“Κάνουμε μία εντυπωσιακή πορεία, που προέρχεται από συλλογική προσπάθεια και σκληρή δουλειά όλων στην ομάδα από την αρχή του καλοκαιριού. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Η ομάδα φτιάχτηκε για να κάνει πρωταθλητισμό και να ανέβει. Δεν μας νοιάζουν τα ρεκόρ. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα τερματίσουμε με 100 βαθμούς και πάνω και αν θα σκοράρουμε περισσότερα από 100 γκολ. Ούτε πόση διαφορά θα έχουμε από τις άλλες ομάδες. Αυτά τα στατιστικά είναι ωραία για σας τους δημοσιογράφους αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τόσο πολύ. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Αν έρθουν καλως να έρθουν, αλλά μετράει η άνοδος και να πάρουμε πάλι το Κύπελλο. Θέλουμε την νίκη σε κάθε ματς”.

Για το ματς με τον Α.Ο.Τυμπακίου (3-0)

“Δεν ήταν εύκολο ματς. Ο ΑΟΤ είναι ένας παραδοσιακά δυνατός αντίπαλος που μας δυσκόλεψε. Ο αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχής ήταν κακός και δεν μας βοήθησε. Το πρώτο γκολ που πετύχαμε μας έδωσε την ώθηση και πήραμε την νίκη”.

Για τον Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΗ με τον Ζαρό στις 25 Μαρτίου

“Είναι ένας Τελικός. Ένα μόνο ματς, που δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα. Την ομάδα την γνωρίζουμε άσχετα αν δεν παίξαμε πριν λίγες μέρες μεταξύ μας. Ο Ζαρός είναι δυνατός και για να φτάσει στον Τελικό σημαίνει οτι αξίζει. Μπορεί να είμαστε φαβορί αλλά αυτό θα φανεί το γήπεδο. Όλα μπορούν να συμβούν και πάντα υπάρχουν και απρόοπτα σε έναν Τελικό, όπου π.χ  μία αποβολή που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ή να πάει στα πέναλτι”.

Για την επιλογή του “Μαρτινέγκο” και την αντίδραση της ομάδας του

“Η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση που τεκμηριώνει την άποψή της. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ του να γίνονται αγώνες σε πλαστικά γήπεδα, που κάνουν κακό στους αθλητές και θα το δούμε μελλοντικά, πόσο άλλωστε όταν πρόκειται για έναν Τελικό. Δεν είναι οτι καλύτερο για τον κόσμο να “στριμωχτεί” σε ένα μικρό γήπεδο, που δεν βοηθάει στο να γίνει και ένα καλό και ποιοτικό ματς. Έβλεπα τον Τελικό της ΕΠΣΜακεδονίας που έγινε στην Τούμπα. Άλλη η αίγλη ενός Τελικού σε τέτοιο γήπεδο. Εμείς όμως ως παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε όπου και αν μας ζητηθεί, άλλοι αποφασίζουν για μας”.

Για τα ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα της Α1

“Έχουμε ακομα 9 αγωνιστικές, όπου αφού δεν θα παίξουμε Ρούβα και Αστέρα Μυρτιάς, θα δώσουμε επτά ματς. Θέλουμε να κάνουμε το “7 στα 7″. Δεν βλέπουμε κάτι άλλο, θέλουμε την ουσία και να κάνουμε σωστά την δουλειά μας”.

Για τους φιλάθλους της ομάδας

“Ο Ηρόδοτος έχει πολλούς φίλους. Είναι δίπλα μας και δίνει δυναμικό παρών σε κάθε ματς, όπως θα το κάνει και στον Τελικό. Οι παλιοί φίλαθλοί μας έχουν συνηθίσει την ομάδα να είναι ψηλά και δεν τους προσελκύει η παρουσία μας στο τοπικό. Θέλουν να βλέπουν την ομάδα να πρωταγωνιστεί. Θέλουμε περισσότερο κόσμο και θα κάνουμε οτι μπορούμε για να τους φέρουμε ξανά κοντά μας. Ο Ηρόδοτος έχει βαριά φανέλα. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και η διοίκηση και οι παίκτες θα κάνουμε τα πάντα για να τον ικανοποιήσουμε”.

Για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ

“Είναι καλύτερο που δεν έχει πλεϊ οφ. Ο πρώτος είναι πρώτος. Σε ένα μακρύ πρωτάθλημα φαίνεται η ποιότητα μίας ομάδας και το βάθος του ρόστερ της. Πέρυσι ο Ηρόδοτος ήταν πρώτος αλλά στα πλεϊ οφ τα έχασε όλα, κάτι που δεν είναι δίκαιο. Είναι επίπονο ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών αλλά δίκαιο αφού βγαίνει η καλύτερη ομάδα σε διάρκεια. Πάντως επειδή έχω να παίξει σε τοπικό επίπεδο από τον ΟΦΗ 94, θα ήθελα να πω οτι η ποιότητα έχει πέσει και τα  γήπεδα έχουν γίνει χειροτερα και επικίνδυνα λόγω κακής ποιότητας πλαστικών τάπητων. Λογικό όμως λόγω της οικονομικής κρίσης, όπου είχαμε και τις αποχωρήσεις δύο ομάδων από την Α1”.

Για το θέμα με τον γιατρό στο ματς με τον Ζαρό

“Εμείς ήμασταν εκεί και περιμέναμε. Έτσι έκρινε ο διαιτητής και αποφάσισε. Πάνω από όλα η υγεία των παικτών. Γι΄αυτό και υπάρχει αυτός ο κανονισμός με τον γιατρό”.

Για τον ίδιο και το αν μείνει στην ομάδα και του χρόνου

“Η επιλογή μου να έρθω στον Ηρόδοτο ήταν συνειδητή. Έχω και άλλη επαγγελαμτική δραστηριότητα και πλέον βλέπω με άλλο… μάτι το ποδόσφαιρο. Έκανα ένα επαγγελματικό βήμα και αφού περνάνε τα χρόνια θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον της οικογενειάς μου. Έκανα μια καλή επιλογή και χαίρομαι που βρίσκομαι στον Ηρόδοτο. Σκοπός μου είναι να ανέβει η ομάδα και το καλοκαίρι βλέπουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει και αν θα μείνω στην ομάδα. Πάντως στην ομάδα γίνονται σωστές κινήσεις με προοπτική Γ εθνικής”.

Για την πρώην ομάδα του, τον ΟΦΗ

“Ο ΟΦΗ απέδειξε πέρυσι οτι όλα γίνονται. Κάναμε ένα σερί νικών και χαίρομαι που ανεβήκαμε κατηγορία. Ο ΟΦΗ έχει πίεση και μέχρι να καταλάβουμε σε ποια κατηγορία παίζουμε βρεθήκαμε πολύ πίσω. Τα καταφέραμε όμως γιατί το πιστέψαμε και θέλαμε να κερδίζουμε μέσα έξω, έστω και με… μισό μηδέν. Είχαμε ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο σε ακατάλληλα και άγνωστα γήπεδα για μας. Επέστρεψα στον ΟΦΗ για να τον βοηθήσω να φύγει από την Γ κατηγορία, που δεν του άξιζε να παίζει εκεί, όπως και τώρα που παίζει στην Φούτμπολ Λιγκ. Η φετινή ομάδα με τον Νίκο Παπαδόπουλο, έχει αλλάξει πρόσωπο. Παίρνει νίκες και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αν και έχει μείνει πίσω. Πρέπει να κερδίσει τα ματς με τις ομάδες που πάνε για άνοδο”.

Για την πρώην ομάδα του, τον Εργοτέλη

“Ο Εργοτέλης μετά την ήττα του Ιωνικού την περασμένη Κυριακή θεωρώ πως έχει το πλεονέκτημα αφού έχει παραπάνω ματς. Έχει ιστορία, φανέλα και φυσικά πίεση για να πρωταγωνιστεί. Είναι στο… χέρι του να ανέβει. Αν δεν έχανε “τσάμπα” βαθμούς, θα ήταν πρώτος και με διαφορά. Πρέπει να αποφύγει τα στραβοπατήματα από δω και πέρα και μόνο έτσι θα ανέβει”.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook