Θέμα: Το ζευγάρι του Τελικού θα κρίνει το που και πότε

Την Τετάρτη θα γίνουν γνωστές οι δύο φιναλίστ του Τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣΗ και μετά θα μάθουμε σε ποιο γήπεδο θα γίνει το ματς και σε ποια ημερομηνία. Γράφει ο Mανώλης Θέμελης.

Πέρυσι ο Τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ανάμεσα σε Ηρόδοτο και Ρούβα έγινε στις 17 Φλεβάρη στο “Μαρτινέγκο” αλλά φέτος δεν ξέρουμε ακόμα που θα γίνει και πότε, κάτι αναμενόμενο και λογικό.

Την προσεχή Τετάρτη θα γίνουν οι επαναληπτικοί σε Αρχάνες και Ν. Αλικαρνασσό με τον Γιούχτα να “ψάχνει” την ανατροπή της ήττας του με 1-0, πριν δύο βδομάδες στον Ζαρό, και τον Ηρόδοτο να θέλει να ξαναφτάσει στον Τελικό και να υπερασπιστεί τον περυσινό του τίτλο, μετά το 2-2 με τον Αλμυρό στο Γάζι στο πρώτο ματς.

Από το ζευγάρι του Τελικού θα κριθεί και το που και πότε θα γίνει ο Τελικός. Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν οι δύο φιναλιστ θέλουν να συνεχίσουν σε Πανελλήνιο επίπεδο, όπως έκανε πέρυσι ο Ηρόδοτος, που τελικά δεν κατάφερε να φτάσει… μακριά αφού αποκλείστηκε από τον Ιάλυσο πριν την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Γι΄αυτό και πέρυσι ο Τελικός έγινε τόσο νωρίς. Φέτος είναι άγνωστες,  κατ΄αρχήν οι ομάδες και φυσικά  οι… βουλές τους, που θα βρεθούν στον Τελικό, αφού θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πιο συγκεκριμένα η προκήρυξη της ΕΠΟ αναφέρει:

“Ως ημερομηνία λήξης της 1ης Φάσης Κυπέλλου ορίζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου  2017. Η κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. – Μέλη στην Ε.Π.Ο. των Κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων πρέπει να γίνει εγγράφως υποχρεωτικά μέχρι την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017″.

Άρα ο Τελικός δεν θα μπορεί να οριστεί αργότερα από την ΕΠΣΗ, αν υπάρχει θέληση, όπως πέρυσι, για την διεκδίκηση του τροπαίου από την Κυπελλούχο Ηρακλείου.

Από και πέρα, “ανοικτό” είναι και το θέμα με το γήπεδο διεξαγωγής του Τελικού αφού το Παγκρήτιο, το “Μαρτινέγκο”, το “Γεντ’ι Κουλέ”, και η Ν. Αλικαρνασσός είναι υποψήφια και το ποιο τελικά θα επιλεχθεί και θα εξαρτηθεί από τις δύο φιναλίστ, αφού όπως και πέρυσι υπάρχουν “εμπόδια”αλλά και το πρόγραμμα των ομάδων που τα χρησιμοποιούν (ΟΦΗ, Εργοτέλης) την ημερομηνία που θα επιλεχθεί να γίνει ο Τελικός.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook