Πλουσής: “Ο Καραΐσκος είναι ξεχωριστός άνθρωπος”

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, ο Βασίλης Πλουσής έπλεξε το εγκώμιο του έμπειρου τεχνικού, αναφέρθηκε στο δικό του παρελθόν αλλά και για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Πλουσής στον Athletic Radio 104,2

Για το γεγονός πως είχε χριστεί ο Ρούβας φαβορί για την άνοδο: “Ίσως να ήταν ένα από τα κόλπα του κυρίου Καραΐσκου. Εγώ είχα παρακολουθήσει το Ρούβα στα μπαράζ Ηρακλείου και είδα μια πολύ καλή ομάδα. Στην διαδικασία των μπαράζ δεν μπορείς να πας όμως με αυτή την ψυχολογία γιατί δεν θα πετύχεις κάτι .Εμείς πήγαμε με την ψυχολογία να τα δώσουμε όλα και πετύχαμε”.

Για τα δύο ντέρμπι που έδωσαν με Ρούβα και Ιεράπετρα και την ετοιμότητα που έδειξαν: “Θεωρώ πως ο κύριος Καραϊσκος έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της ομάδας. Έδειξε πως έπρεπε να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά και έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας”.

Για την επιστροφή της ομάδας στην Γ Εθνική: “Στόχος είναι φυσικά να μείνει σε αυτή την κατηγορία και να αναβαίνει σαν ομάδα με σταθερά βήματα. Ήταν επιθυμία της διοίκησης για επιστροφή και αφού είχαν τις δυνατότητες από εκεί και πέρα έγιναν σωστές επιλογές και ξανανέβηκε η ομάδα”.

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Ερμής ώστε να παραμείνει στην Γ΄Εθνική: “Να κρατήσουν τον κύριο Καραίσκο, να γίνουν σωστές επιλογές παικτών και λίγη τύχη. Όλα τα άλλα τα έχει η ομάδα”.

Για τον Βασίλη Καραΐσκο: “Έχω συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές αλλά νομίζω πως ο κύριος Καραίσκος αδικείται από την προπονητική του καριέρα. Είναι ξεχωριστός άνθρωπος. Αυτούς τους 6 μήνες που τον έχω ζήσει αυτό έχω καταλάβει. Σου μεταδίδει πως είναι πραγματικά το ποδοσφαιρο και μακάρι να είχε και άλλους τέτοιους προπονητές το Κρητικό ποδόσφαιρο”.

Για το αν ο ίδιος έχει αδικήσει τον εαυτό του: “Όταν παίζεις ποδοσφαιρο υπάρχουν και τραυματισμοί. Το έχω ξεπεράσει, νιώθω γεμάτος από ποδοσφαιρικές στιγμές στις κατηγορίες που έχω παίξει. Έχω ακόμα μερικά χρόνια μπάλας, να είμαι υγιείς και να μπορέσω να παίξω όσο πιο ψηλά γίνεται. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι πως δεν είμαι το μοναδικό παράδειγμα όσο αφορά τον ΟΦΗ . Υπήρχαν και άλλα παιδιά στην φουρνιά μου που δεν έπαιξαν. Πιστεύω πως ο ΟΦΗ δεν στήριξε τα παιδιά του, πέρα από τους τραυματισμούς. Ίσως και εγώ να μην άξιζα να παίξω αλλά νομίζω πως δεν δόθηκε η ευκαιρία για να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Νομίζω πως ο ΟΦΗ έψαχνε λύσεις με μεταγραφές χωρίς να κοιτάει τα δικά του παιδιά”.

Για τον ΟΦΗ: “Νομίζω πως ήταν και μια φυσική ροή των πραγμάτων να φτάσει σε αυτό το σημείο. Μαζεύονται χρέη και είδαμε το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα. Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται ΟΦΗ σε αυτή την κατηγορία, όμως πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Πιστεύω θα είναι περαστικός. Πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της ΑΕΚ. Είναι μια επιλογή-λύτρωση για τον ΟΦΗ”.

Για το τι πρέπει να κάνει για να πάρει την άνοδο ο ΟΦΗ: “Δεν πρέπει να πάρει φτασμένους ποδοσφαιριστές που να τους χρυσοπληρώσει. Έχει καλούς παίκτες από τις ακαδημίες που θα πρέπει να τους πλαισιώσει. Τουλάχιστον στην Γ΄. Στην Β΄ είναι μια άλλη ιστορία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook