listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Γιατί κινδυνεύουμε να μη δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει άμεσα

Φωτογραφία:Αριστείδης Στεργιάδης-Γεώργιος Χατζηανέστης. Τι σχέση έχουν όμως με τον Σύριζα,τη ΝΔ και το σκάνδαλο της Novartis; Διαβάστε το άρθρο του Σπύρου Αλεξάκη στο blog του στο athleticradio.gr

O Αριστείδης Στεργιάδης ήταν ένας Ηρακλειώτης με καταγωγή από Μακεδονία.Μεγάλο μέρος των χριστιανών κατοίκων του Ηρακλείου του 19ου αιώνα είχαν καταγωγή από μέρη εκτός Κρήτης αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που θα την γράψουμε μια άλλη φορά.
Ο Στεργιάδης λοιπόν ήταν ένας συμπατριώτης μας,δεξί χέρι του Ελ.Βενιζέλου,που διορίστηκε από τον ίδιο τον εθνάρχη ως αρμοστής στην Σμύρνη μετά το 1919 όταν ο ελληνικός στρατός αποβιβάστηκε στην πόλη και μέχρι το ’22 που ξεριζώθηκε ο ελληνισμός της Ιωνίας.
Χαρακτηριστικό του Στεργιάδη η παθολογική αυστηρότητα του,η προσκόλληση του στην έννοια της τάξης και η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπισε τους Ρωμιούς της Σμύρνης.
Για τους Μικρασιάτες υπήρξε συνώνυμο της προδοσίας,πρόσωπο μισητό και το τέλος της ζωής του το πέρασε αυτοεξόριστος στη Γαλλία.

Ο Γεώργιος Χατζηανέστης  υπήρξε κι εκείνος ένας πολύ αυστηρός αξιωματικός με τους φαντάρους του,ιδιόρρυθμος (έως μισότρελος για πολλούς) φιλοβασιλικός στρατιωτικός,που η πτώση του Βενιζέλου μετά τις εκλογές του 1920 και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους βασιλόφρονες τον έφερε επικεφαλής του στρατού μας στη Μικρασία.Με την κατάρρευση του μετώπου και τα όσα τραγικά συνέβησαν μετά,(Μικρασιατική καταστροφή,πρόσφυγες,εγκατάλειψη ανατολικής Θράκης),ο Χατζηανέστης βρέθηκε να καταδικάζεται σε θάνατο και να εκτελείται στο Γουδή μαζί με τους πρωθυπουργούς Γούναρη,Στράτο,Πρωτοπαπαδάκη και τους υπουργούς Θεοτόκη,Μπαλτατζή,κατηγορούμενοι όλοι για την καταστροφή που προκάλεσαν ή υποτίθεται πως προκάλεσαν.

Τι κοινό έχουν τα πρόσωπα και οι καταστάσεις εκείνης της εποχής με τους σημερινούς πολιτικούς μας και εκείνους που κατηγορούνται σήμερα για το σκάνδαλο της Novartis;
Κοινή είναι η ζοφερή κατάσταση που περνάει ο μέσος πολίτης της ελληνικής κοινωνίας.
Η αίσθηση της αδικίας που νιώθει.
Το μίσος του προς εκείνους που διαχειρίστηκαν τις τύχες του και τον έφεραν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Από κει και πέρα όπως και τότε,έτσι και σήμερα υπάρχει μια σειρά από δημόσια,μισητά, πρόσωπα.
Ο Άδωνις ας πούμε είναι ένα από αυτά.
Ο Πάγκαλος το ίδιο.Ο Λοβέρδος (κυρίως για την περίπτωση της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών) και αρκετοί άλλοι,που δεν έχει και τόση σημασία αν είναι όντως υπεύθυνοι για αυτά που περνάει ο ελληνικός λαός τα χρόνια της κρίσης αλλά για τον ίδιο είναι μισητοί κυρίως για τον τρόπο που μίλησαν και παρουσίασαν τα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια

ὓβρις→ἂτηνέμεσις→τίσις

Η Νέμεση των αρχαίων δεν ήταν μια έννοια αφηρημένη.
Κανείς δεν μπορεί να κάνει τόσο κακό,σε τόσους πολλούς,να τους φερθεί με έπαρση και αλαζονεία και να βγει αλώβητος από όλο αυτό.
Η «ὓβρις»,για τους αρχαίους, προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἂτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον
υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε με τη σειρά της την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του.

Οι πολιτικοί των κομμάτων της Μεταπολίτευσης με την συμπεριφορά τους τα χρόνια πριν την κρίση αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια της,όπου δεν βρέθηκε ούτε ένας τους να ζητήσει συγγνώμη ή να παραδεχτεί ότι διέπραξε λάθη αλλά αντίθετα κατηγορούν αποκλειστικά και μόνο τον ελληνικό λαό,είναι το κλασικότερο παράδειγμα του σχήματος ύβρης/ νέμεσης.

Περιμένοντας λοιπόν την τιμωρία για το κακό που διέπραξαν σε τόσους πολλούς Έλληνες και κυρίως για τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο πήγαν να το δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα,το μόνο που πρέπει να μας προβληματίζει είναι το ότι υπάρχει η πιθανότητα να μας κάτσει στον σβέρκο,για ακόμη μια τετραετία ο …Τσίπρας.

 Διαφορά Αλέξη με τους προηγούμενους 

Γιατί η  διαφορά ανάμεσα στους Συριζαίους και τους προηγούμενους δεν είναι πολιτική αλλά διαχείρισης της κατάστασης.Μνημονιακοί είναι και οι Συριζανέλ,απλά δεν βρίζουν τον ελληνικό λαό.
Περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα που τους φέρνουν γραμμένα απ’έξω,όπως έκαναν και οι προηγούμενοι,χωρίς όμως να κατηγορούν τον Έλληνα πολίτη.
Σας φαίνεται λεπτομέρεια;
Δεν είναι και θα αποδειχτεί στην πράξη.
Με θύματα ίσως κάποιους πολιτικούς,ενδεχομένως και αθώους αλλά μήπως ήταν και ο Χατζηανέστης αυτός που έφταιγε για τη Μικρασιατική καταστροφή και το πλήρωσε με τη ζωή του;