listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

Ακτιβισμός της θολούρας

«Δε γεννιέσαι άρρεν ή θήλυ,είναι η κακούργα η κενωνία που σου δίνει αυτή την ταυτότητα».Γιατί όχι;Εδώ ο άλλος πιστεύει ότι η Γη είναι επίπεδη.. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Παρακολούθησα τα βίντεο με τις απόψεις της ομάδας «Προχωράμε»,των παιδιών με την έντονα προβεβλημένη ακτιβιστική δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων που δεν είναι ούτε στρέιτ άντρες,ούτε στρέιτ γυναίκες,ούτε ακριβώς γκέη,ούτε ακριβώς λεσβίες,ούτε καν τρανσέξουαλ με την κλασσική έννοια του ερμαφρόδιτου ατόμου.

Τα παιδιά υποστηρίζουν καθαρά ότι δεν υπάρχει άρρεν και θήλυ,ότι εσύ αν είσαι άντρας και ξυρίζεσαι μέρα παρά μέρα δεν έχει να κάνει με τη φύση σου αλλά είναι απλά κάτι που «σου δόθηκε κατά τη γέννα».
Το ίδιο και η κοπέλα που μας διαβάζει τώρα και αιμορραγεί μια φορά το μήνα.Κι εκείνη αν στη γέννα η μάνα την είχε προσδιορίσει σαν αγόρι,δε θα της ερχόταν ποτέ έμμηνος ρήση.

Ο άντρας και η γυναίκα λοιπόν είναι μια κοινωνική σύμβαση για τα παιδιά που…ακτιβίζουν κατά τα Γραφάς της Κριτικής Θεωρίας της Σχολής της Φρανκφούρτης («πολιτιστικός μαρξισμός»),που θεωρεί ότι κάθε «καταπιεσμένη» μειοψηφία στην κοινωνία θα πρέπει να προστατεύεται.
Το θέμα όμως ότι δεν μπαίνει στον κόπο να μας ορίσει τι είναι η «μειοψηφία» και η » κοινωνική καταπίεση».

Το να είσαι άντρας και να βγαίνεις στην τηλεόραση με γένια,φούστα και αξύριστη γάμπα είναι καταπίεση;Δεν ξέρω.Αν είναι έτσι κι εγώ που ήμουν χεβυμεταλλάς με μαλλί μέχρι τον…ποπό,πέτσινα και χαϊμαλιά και έβγαινα στον δρόμο και με κοιτούσαν,θα μπορούσα να το παίξω καταπιεσμένος και να φτιάξω ένα ακτιβιστικό κίνημα με τους φίλους μου τους άλλους μεταλλάδες,να κάνουμε βίντεο και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.Μόνο που δεν είχε τέτοιες μαγκιές 25 χρόνια πριν.
Τότε ζούσες την όποια διαφορετικότητα σου χωρίς να σπας τα…φρύδια των άλλων.
Έτσι απλά κι ωραία.
Και αν δεν ήθελες να σε κοιτάει ο κόσμος στον δρόμο,έβγαζες τα χαϊμαλιά και τα πέτσινα και ντυνόσουν όπως όλοι οι άλλοι.Απλά δεν το ήθελες,για τους δικούς σου λόγους.

Για τους δικούς τους λόγους μπορούν και τα παιδιά του «Προχωράμε» να νιώθουν όπως θέλουν,να έχουν μια σεξουαλική ζωή του γούστου τους,να κάνουν παρελάσεις  και να ντύνονται όπως θέλουν.
Μέχρι εκεί όμως.

Το να προσπαθούν να μας επιβάλλουν την άποψη ότι το φύλο είναι μια κοινωνική σύμβαση και ένα όργανο ανάμεσα στα πόδια,είναι too much.Γιατί τέτοιες μπούρδες δε λένε ούτε οι κολλημένοι οπαδοί στην εκπομπή του Γεωργίου στον Real FM.

Το φύλο του κάθε ανθρώπου υπάρχει στο κάθε κύτταρο του σώματος του.Έτσι λέει η επιστήμη.
Δεν είναι κοινωνική σύμβαση είναι χρωμοσωμική πληροφορία και ταυτότητα.
Είσαι άντρας ή γυναίκα και το σώμα σου έχει διαφορετική ανατομία και φυσιολογία,διαφορετικές πιθανότητες να νοσήσεις από συγκεκριμένες ασθένειες,διαφορετικό προσδόκιμο ζωής,διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά.
Αυτή είναι η Φύση.

Από κει και πέρα μπορεί να έχεις όποια σεξουαλική ταυτότητα θες.
Για την κοινωνική ταυτότητα δε λέμε καν,έτσι και αλλιώς η κοινωνική ταυτότητα σε σχέση με το φύλο δεν υπάρχει πια εδώ και χρόνια.Άντρες είναι σπίτι και μεγαλώνουν παιδιά και γυναίκες υπηρετούν στον στρατό ή στην αστυνομία.
Οπότε για ποιες «κοινωνικές συμβάσεις» μας μιλάνε;
Δεν υπάρχουν πια και καλώς και δεν υπάρχουν.
Το ότι εσύ όμως βγάζεις τρίχες στο στήθος σου,ενώ η κοπέλα δίπλα σου,όχι,όσο και να θέλεις,δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Sorry

Τον Σπύρο Αλεξάκη τον ακούτε καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή,4 με 5,στον Athletic Radio 104,2