listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

Του κοντού Μπογδάνου του φταίνε οι τρίχες (του ίντερνετ)

Ο Ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται τα μεγάλα κανάλια και τις «έγκυρες» πένες της ελληνικής δημοσιογραφίας και αναγκάζεται ο Μπογδάνος να αρχίσει την κατήχηση «Δεν τα λέτε,δεν τα γράφετε κι αναγκάζομαι να τα λέω εγώ». Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Το ότι στο ίντερνετ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα,είναι κάτι το δεδομένο.
Το ότι διαβάζεις άρθρα και «άρθρα»και μιλάς με προφίλ που μπορεί να είναι αληθινά αλλά μπορεί και ψεύτικα, κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει ακόμη και η 60χρονη χρήστρια του facebook.

Από κει πέρα όμως τα χρόνια που το μέσο αυτό έχει μπει στη ζωή μας είναι αρκετά και όποιος το χρησιμοποιεί έχει καταλάβει πάνω-κάτω τους κανόνες του και τι προέρχεται από mainstream πηγή και τι από indy-ανεξάρτητη με ό,τι κινδύνους έχει να είναι αξιόπιστο ή όχι.
Βέβαια,και εδώ είναι το θέμα μας,το ζήτημα δεν είναι αν το άρθρο που διάβασες στο «www.sikoapotonkanapere.blogspot.com» έχει έστω μια δόση αλήθειας αλλά αν τα άρθρα που διαβάζεις από τις «κυριλέ» πηγές των «σοβαρών» δημοσιογραφικών ομίλων είναι έστω και κατά το ελάχιστο αληθινά και όχι καθαρή προπαγάνδα και χειραγώγηση.

Μάλλον αυτό δεν έχει καταλάβει (ή παριστάνει ότι δεν έχει καταλάβει) και ο πολύς Κωνσταντίνος Μπογδάνος,συστημική Icon,φιλελέ είδωλο της τηλε-εποχής μας.Γιατί όταν αφιερώνει τον πολύτιμο τηλεοπτικό του χρόνο για να κάνει δύο αρκετά μεγάλες αναφορές στο ίντερνετ και την πληροφόρηση,λέγοντας στη μία ότι μόνο οι Έλληνες,στην Ευρώπη,εμπιστεύονται το διαδίκτυο για να πληροφορηθούν για την πολιτική και στην άλλη ότι κατ’επάγγελμα τρολλ παραπληροφορούν τα εκατομμύρια του λαού που θα ήθελε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του Κινήματος «Παραιτηθείτε» με σκοπό να σαμποταριστεί και να πάνε πάλι τρεις κι ο κούκος,τότε εγώ με το φτωχό μου το μυαλό καταλαβαίνω ότι τα πράγματα για τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας είναι σε οριακό σημείο.

Η αξιοπιστία δεν επιβάλλεται,κερδίζεται

Ούτε με το μπούλινγκ,ούτε με το τράβηγμα του αφτιού θα κάνει ο Μπογδάνος και ο κάθε Μπογδάνος το μέσο πολίτη να συνεχίσει να πιστεύει τα δελτία των Οκτώ, τα αναρίθμητα στημένα τοκ-σόουζ και τα «έγκυρα» sites όπου γράφουν οι τιτάνες της ελληνικής δημοσιογραφίας.Εκείνοι ακριβώς που του έλεγαν στο δημοψήφισμα ότι τα ποσοστά είναι 50-50,ότι στο Brexit έβγαινε το…Bremain,στις ΗΠΑ η Κλίντον και ότι αν βγούμε απο το ευρώ θα πέσει το βιωτικό μας επίπεδο,ότι τα μνημόνια είναι ευλογία,ότι το PSI είναι ό,τι καλύτερο μας έχει τύχει στην Ιστορία,ότι ο Σημίτης είναι ο «σοβαρός κύριος καθηγητής»,ότι το Χρηματιστήριο πάει με τα χίλια και βάλτε τα λεφτά σας,ότι με Κωστάκη Καραμανλή όλα καλά,την στιγμή που το δημόσιο χρέος διπλασιαζόταν μέσα σε πέντε χρόνια,ότι ο Γ.Α.Παπανδρέου είναι ένας ηγέτης παγκοσμίου βεληνεκούς που ήρθε από το μέλλον με πολύ προχωρημένες ιδέες και άλλα πολλά,που δεν χρειάζεται να θυμίσω και να συγχυστούμε όλοι μας,καλοκαιριάτικα μέρα μεσημέρι.

Είναι αυτά τα τόσο χοντρά ψέμματα,που ο κόσμος δεν ξεχνάει γι’αυτό δίπλα στην αναξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος,πλάι-πλάι είναι και η αναξιοπιστία του κάθε Μπογδάνου και του κάθε ΣΚΑΪ.
Αν η αξιοπιστία των mainstream κομμάτων βρίσκεται στο ναδίρ,στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η αξιοπιστία των επίσημων μεγάλων ΜΜΕ της Ελλάδας.
Δεν ξέρει κανείς αν αυτό είναι καλό ή κακό.Αν αφήνει χώρο για να βγουν στο προσκήνιο άνθρωποι και ιδέες που θα πάνε μπροστά την κοινωνία ή πίσω.
Αυτό που ξέρει ο καθένας όμως είναι ότι η αξιοπιστία όταν χάνεται δύσκολα ξανακερδίζεται,όσο περισπούδαστες αναλύσεις κι αν κάνεις και όσο Γιαπωνέζος και ανήξερος κι αν το παίζεις.

Τον Σπύρο Αλεξάκη τον ακούτε καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή,4 με 5,στον Athletic Radio 104,2