listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

ακολουθεί: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

e-radio logo

Η «μικρή» Ελλάδα

«Εφκαριστούμε Ελλάντα».Για τον πολιτισμό σου,τη φιλοσοφία και την Democracy.Έτσι δεν ακούς να λένε οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι; Μόνο που ξεχνούν να αναφέρουν ότι μέσω της «μικρής» Ελλάδας ελέγχουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

«Το Αιγαίο είναι μια ελληνική λίμνη».
Την φράση την έχουμε ακούσει όλοι μας,κυρίως από τουρκικές πηγές,όταν θέλουν να εκφράσουν το πόσο αδικημένοι είναι οι ασιάτες γείτονες μας από το γεγονός ότι δεν έχουν ένα κομματάκι Αιγαίο κι αυτοί να πλατσουρίζουν σαν άνθρωποι.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο το Αιγαίο είναι ελληνικό αλλά και συνολικά η ανατολική Μεσόγειος μοιάζει χωρίς υπερβολή με μια «ελληνική λίμνη».

Η «μικρή» μας Ελλάδα έχει και αυτή την ιδιαιτερότητα:
Λόγω την νησιών της,συμπεριλαμβανομένης και της ανεξάρτητης αλλά ελληνικής Κύπρου,το μεγαλύτερο μέρος του Λεβάντε (αν.μεσόγειος) είναι υπό τον έλεγχο της.Από τα στενά του Ότραντο (κι όχι «Οτράντο» που το λένε πολλοί),μεγάλο μέρος του Ιονίου,όλο το Αιγαίο,μεγάλο μέρος του Λιβυκού πελάγους και μέχρι την Κύπρο ανατολικά είναι ΑΟΖ που ελέγχεται από Έλληνες.

Αν η Μεσόγειος έχει τρεις εξόδους,οι δύο (Σουέζ και Δαρδανέλια) έχουν άμεση σχέση με την ελληνική θάλασσα.
Είναι κάτι που δε συνειδητοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των συμπατριωτών μας.
Γιατί αν το είχε συνειδητοποιήσει θα αντιδρούσε όταν άκουγε τη Μέρκελ και τους οπαδούς της στην Ελλάδα να κατατάσσουν τη χώρα μας στην κατηγορία των μικρομεσαίων της Ευρώπης.

Η «μικρή» Ελλάδα ελέγχει το χώρο που συναντώνται τρεις ήπειροι (Ευρώπη-Αφρική-Ασία) και τη θάλασσα απ’όπου περνάει μεγάλο μέρος της Ενέργειας.
Άλλο τώρα αν και στη θάλασσα αυτή υπάρχουν ενεργειακά κοιτάσματα τα οποία ήδη ξεκίνησαν να εκμεταλλεύονται όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς,γιατί προφανώς εμείς δεν τα έχουμε ανάγκη (!).

Όχι άλλη αρχαιολατρεία

Το ειδικό βάρος της χώρας μας δεν είναι ο πολιτισμός,τα αρχαία μάρμαρα και όλα αυτά τα όμορφα που σου λένε μέρα-νύχτα.
Όχι πως δεν έχουν κι αυτά αξία.Έχουν αλλά δεν είναι αυτή που δίνει το ειδικό βάρος στην Ελλάδα.
Το σημαντικότερο είναι ότι η χώρα κατοικείται από έναν λαό που δεν ανήκει ούτε στην ομάδα των ισλαμικών λαών αλλά ούτε και σε κείνη των σλαβικών,παρότι γεωγραφικά βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται,ελέγχοντας συγχρόνως όλη τη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έστειλε στρατό ο Τσώρτσιλ μετά τον Πόλεμο για να την κρατήσει στον «Δυτικό Κόσμο»,αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπήκε στην ΕΟΚ αρχικά και στο Ευρώ αργότερα. Δεν είναι η βιομηχανική της παραγωγή,που δεν ήθελαν να έχει εξάλλου.
Τους αρκεί απλά να υπάρχει και να είναι ένας πιστός παρτενέρ.Κάτι που λόγω φύσης είναι μονόδρομος για την ίδια.
Συμμαχία με μουσουλμάνους δεν μπορεί να κάνει.Με τον σλαβικό Κόσμο δεν μπορεί να έχει τις καλύτερες των σχέσεων παρότι τους συνδέει η Ορθοδοξία.
Αναγκαστικά καταλήγει στα χέρια των Δυτικών.Ισχυρή όσο χρειάζεται προκειμένου απλά να υπάρχει.

Κάτι που δεν είναι δεδομένο όμως αφού περιβάλλεται από χώρες που θα επιθυμούσαν με κάποιον τρόπο τη διάλυση της.
Γιατί το εθνικό τους αφήγημα έρχεται σε σύγκρουση με τον ελληνικό εθνικό αφήγημα. Αν Γερμανοί,Άγγλοι και Γάλλοι σκοτώνονται αιώνες τώρα είναι για τα διαφορετικά συμφέροντα που είχαν και έχουν.Οι γείτονες της Ελλάδας πέρα από τα συμφέροντα έχουν και το ότι ο ελληνικός μύθος καταρρίπτει τον δικό τους.
Ιταλοί,Βαλκάνιοι και Τούρκοι θα προτιμούσαν να μην υπήρχε κράτος με το όνομα Ελλάδα.
Και το έχουν προσπαθήσει,χωρίς επιτυχία.

Αν ο Ερντογάν,λοιπόν,που δείχνει ιδιαίτερα ζωηρός τελευταία,κάνει αυτό που μοιάζει να έχει στο μυαλό του.Δηλαδή επιτεθεί στην Ελλάδα.
Στο Αιγαίο ή στο θαλάσσιο χώρο νότια της Τουρκίας (Καστελόριζο-Κύπρο). Τότε μάλλον θα έχει διαπράξει και το τελευταίο του λάθος.
Είναι πολλοί εκείνοι που δε θα ήθελαν να τον ξαναδούν μπροστά τους.

Τον Σπύρο Αλεξάκη τον ακούτε καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή,4 με 5,στον Athletic Radio 104,2