‘’ Το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής μας ‘’Μαρμότας’’…….. ’’

Μέρες τώρα ακούω από την συνδρομητική τηλεόραση να διαφημίζει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE λες και πρόκειται τουλάχιστον για διοργάνωση επιπέδου CHAMPIONS LEAGUE. Θα μου πεις το τηλεοπτικό αυτό πακέτο-προϊόν είναι που φέρνει συνδρομητές και το πώς θα το παρουσιάσεις είναι σημαντικό στην προσέλκυση νέων πελατών-συνδρομητών .Αλλά όπως και να το διαφημίσεις ..Το ίδιο […]

Μέρες τώρα ακούω από την συνδρομητική τηλεόραση να διαφημίζει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE λες και πρόκειται τουλάχιστον για διοργάνωση επιπέδου CHAMPIONS LEAGUE. Θα μου πεις το τηλεοπτικό αυτό πακέτο-προϊόν είναι που φέρνει συνδρομητές και το πώς θα το παρουσιάσεις είναι σημαντικό στην προσέλκυση νέων πελατών-συνδρομητών .Αλλά όπως και να το διαφημίσεις ..Το ίδιο το πρωτάθλημα έχει ξεπεράσει με τα φοβερά και τρομερά που συμβαίνουν κάθε έννοια του Μάρκετινγκ και το σίγουρο είναι ότι και φέτος δεν θα πλήξουμε . Άλλωστε αυτή είναι η καινοτομία και η διαφορά του εγχώριου πρωταθλήματος μας  με όλα τα άλλα προηγμένα πρωταθλήματα του πλανήτη. Ότι ΠΟΤΕ δεν πλήττεις .Πάντα κάτι νέο σου επιφυλάσσει. Εκεί που λες ότι δεν πάει πιο κάτω κάτι άλλο έρχεται και σου δείχνει ότι πάει και παραπάει.

Και όμως όλο το καλοκαίρι η συνδρομητική πανηγυρίζει γιατί θα δώσει και φέτος πακτωλό χρημάτων για να δείχνει από φέτος σχεδόν εξ ολοκλήρου το πρωτάθλημά μας. ‘’Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα.’’ όπως το διαφημίζει. Υπερθέαμα ? Με τι γήπεδα ? Με ποιους παράγοντες ? Με ποιους  παίκτες ? Με τι μπάλα ? Με ποιους διαιτητές ? Με την βία να βασιλεύει και να άρχει ? Εν τέλει με πόσο κόσμο στα γήπεδα ? Ε , όχι και υπερθέαμα . Και εντάξει να προσπαθείς να το περάσεις σε κάποιον ξένο  που δεν ξέρει και δεν έχει ζήσει στην ελληνική πραγματικότητα πάει και έρχεται . Αλλά να προσπαθήσεις να παρουσιάσεις σε όλους εμάς ότι πρόκειται για ποδοσφαιρικός παράδεισος η κόλαση των ελληνικών γηπέδων είναι σαν να λες ότι ο Σχορτσανίτης πάσχει από νευρική ανορεξία . Ο βασιλιάς είναι γυμνός όσο ρούχα και να νομίζεις ότι φοράει .Και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας . Και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αλλά και οι πλέον αδαείς.

Φέτος βέβαια έχουμε και μια τηλεοπτική καινοτομία που σπάει κάπως την μονοτονία του τηλεοπτικού τοπίου. Έρχεται κόντρα στα ειωθώτα . Το φετινό πρωτάθλημα  έχει τηλεοπτική κάλυψη HD από την συνδρομητική . Δηλαδή υψηλή ευκρίνεια σε εικόνα και ήχο. Κάλυψη High Definition..Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της ψηφιακής μετάδοσης . Πέντε φορές υψηλότερη ευκρίνεια εικόνας συγκρινόμενη με την τωρινή και καθαρό ήχο Dolby Digital .  Πω πω και Ουαου μαζί. Μεγαλεία . Και όλα αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα . Στο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα μην το ξεχνάμε . Και το μυαλό μου προτρέχει ….Και βλέπει ήδη μπροστά του την νέα  τηλεοπτική πραγματικότητα ….Τι βλέπω στην γυάλινη σφαίρα μου ?

Βλέπω τον Μπιγκ Μακ σε ποιότητα εικόνας να απολαμβάνει την πουράκλα του και τον καπνό να νομίζω ότι θα μπει στο σπίτι μου. Οι χάντρες του κομπολογιού του να ακούγονται με ήχο SURROUND . Επίσης βλέπω τον Αχιλλέα του Ολυμπιακού Βόλου  να γκρινιάζει και να φωνάζει και αυτός ο γλυκός ήχος της απαλής φωνής του με αγαλλιάζει . Ακούω τα μπινελίκια στις κερκίδες με ποιοτικό ήχο. Βλέπω και την παραμικρή ατέλεια από όλα αυτά τα γήπεδα -χωράφια που τώρα μοιάζουν πέντε φορές πιο χωράφια λόγω της ευκρίνειας της εικόνας. Βλέπω τους διαιτητές να είναι πιο δίκαιοι και ο ήχος από το στραγάλι της σφυρίχτρας τους μετά από ένα ακόμα σωστό σφύριγμα τους να είναι Dolby Digital. Όπως και τα σημαιάκια των βοηθών που διαπράττουν κάθε βδομάδα σωρεία λαθών φαίνονται καλύτερα με την νέα τηλεοπτική πραγματικότητα .Βλέπω και άλλα πολλά αλλά μην σας τα πω και σας χαλάσω την μαγεία . Ας σας αφήσω να τα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. Μην σας το χαλάσω και σας τα πω όλα . Να έχετε την αγωνία να τα δείτε με τα ματάκια σας και να τα ακούσετε με τα αυτάκια σας. Μέχρι τότε βέβαια η φαντασία θα οργιάζει. Αν και αυτά που θα ζήσουμε και πάλι φέτος θα ξεπεράσουν και την πιο οργιώδη φαντασία .

Κρίμα που η τηλεοπτική κάλυψη δεν θα είναι 3D. Κρίμα που δεν είναι σε τρεις διαστάσεις . Να βλέπεις το πρωτάθλημα μας σαν το AVATAR. Να βλέπεις και το βάθος στις άδειες κερκίδες . Να βλέπεις και τον τελευταίο κάφρο στο βάθος της οθόνης να τα σπάει όλα . Κρίμα . Ίσως σε λίγα χρόνια να το ζήσουμε και αυτό.

Αν δεν έχουμε αηδιάσει εντελώς και απαυδήσει από όλα αυτά τα σάπια που βλέπουμε κάθε χρόνο και τους έχουμε σιχτιρίσει εντελώς  . Σε αυτήν την αθλιότητα που ζούμε κάθε χρόνο. Και κάθε χρόνο είναι και χειρότερα . Φέτος όμως θα είναι υπερθέαμα με ευκρίνεια εικόνας και ήχου. Αυτό μας έλειπε .Τώρα νιώθουμε όλοι κομπλέ.

Κάθε χρόνο κάνουμε ευχολόγια και ελπίζουμε όλα να αλλάξουν άρδην. Όμως ζούμε την ποδοσφαιρική μας ‘’Μέρα της Μαρμότας’’. Αν και στην γνωστή ταινία κάθε μέρα ήταν  η ίδια με την προηγούμενη στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη .  Για αυτό και όλοι μας έχουμε γυρίσει τις πλάτες μας στα δικά μας ποδοσφαιρικά δρώμενα και απλώς τα βλέπουμε και γελάμε .

Γιατί αν τα πάρουμε στα σοβαρά θα κλαίμε . Τα καταδικάζουμε όλοι συλλήβδην . Ας πάρουμε το τηλεκοντρόλ όμως στα χέρια μας και ας τους πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . Ζήστε μόνοι σας στο σάπιο βασίλειο σας.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook