‘’ Η ποδοσφαιρική απόλαυση αρχίζει ….’’

Τελικά είναι ωραίος μήνας ο Σεπτέμβριος. Μπορεί να μπαίνουμε δυστυχώς σε διαδικασία νοσταλγίας για το καλοκαίρι που μας αφήνει αλλά είναι ωραίος μήνας  αθλητικά και δη ποδοσφαιρικά κυρίως για έναν λόγο . Αρχίζει το Τσάμπιονς Λιγκ πρωτίστως αλλά και το Γιουρόπα Λιγκ. Οι διοργανώσεις όπου καθηλώνουν όλο τον φίλαθλο κόσμο και μας ζεσταίνουν τα κρύα […]

Τελικά είναι ωραίος μήνας ο Σεπτέμβριος. Μπορεί να μπαίνουμε δυστυχώς σε διαδικασία νοσταλγίας για το καλοκαίρι που μας αφήνει αλλά είναι ωραίος μήνας  αθλητικά και δη ποδοσφαιρικά κυρίως για έναν λόγο . Αρχίζει το Τσάμπιονς Λιγκ πρωτίστως αλλά και το Γιουρόπα Λιγκ. Οι διοργανώσεις όπου καθηλώνουν όλο τον φίλαθλο κόσμο και μας ζεσταίνουν τα κρύα βράδια του χειμώνα αλλά και μας επιτρέπουν την άνοιξη να ονειρευόμαστε ότι η δική μας ομάδα θα έχει φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής . Πακτωλός χρημάτων για τους συμμετέχοντες  και εγγυημένο ποδοσφαιρικό θέαμα για το φιλοθεάμων κοινό. Και ειδικά φέτος μετά από ένα μέτριο  Μουντιάλ ο κόσμος διψά για αληθινή μπάλα και είναι σίγουρο ότι οι καλύτερες ομάδες της ηπείρου μας , με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου παρέχουν τα εχέγγυα για να μας καθηλώσουν και φέτος.  Καθόμαστε  λοιπόν αναπαυτικά , εφοδιαζόμαστε  με τα δέοντα ( μπίρες , πίτσες και τα λοιπά ) και …η απόλαυση αρχίζει.

Νωρίτερα βέβαια είχαμε τα ματς των προκριματικών για να μάθουμε ποιοι θα λάβουν μέρος στο φετινό πάρτυ. Και δυστυχώς  συνδετημόνας από την χώρα μας είναι μόνο ο Παναθηναϊκός  . Μοναδικός εκπρόσωπος γιατί ο ΠΑΟΚ πάλεψε στα προκριματικά  αλλά ένα κακό δεκάλεπτο στο εντός έδρας επαναληπτικό ματς με τον Αγιαξ του στέρησε την πρόκριση καταρχήν στα νοκ άουτ και εν συνεχεία στους χρυσοφόρους ομίλους του CHAMPIONS LEAGUE. Και τι κρίμα αφού μετά το 1-1 στο Άμστερνταμ ο δικέφαλος του βορρά είχε το μομέντουμ της πρόκρισης αλλά το 3-3 της Τούμπας  ήταν η ταφόπλακα στα όνειρα του να τεντώσει σεντόνι για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έσωσε κάπως την παρτίδα γιατί αλλιώς η οικονομική ζημιά του θα ήταν τεράστια. Αντίθετα ο νταμπλούχος της χώρας μας Παναθηναϊκός μπήκε χωρίς προκριματικά και αβρόχοις ποσή στους ομίλους και θα μαζέψει μόνος του …όλο το χαρτί αφού είπαμε ότι και φέτος είναι… ‘’Πολλά τα λεφτά Άρη….’’ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Στους ομίλους του  Γιουρόπα Λιγκ εκτός του ΠΑΟΚ θα έχουμε ακόμα δύο ελληνικές συμμετοχές. Την ΑΕΚ και τον Αρη. Μόνο ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε να περάσει από την χώρα μας αφού ο αποκλεισμός από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ήταν και ντροπιαστικός αλλά και του στοίχησε οικονομικά .
Με ελληνικό ενδιαφέρον λοιπόν έγινε και η κλήρωση των ομίλων  πριν λίγες μέρες. Οι κληρώσεις πάντα χαρακτηρίζονται καλές , κακές , βατές , δύσκολες και από αλλά πολλά κλισέ.  Πάγια άποψη μου είναι ότι τις καλές κληρώσεις τις κάνουν οι καλές ομάδες και ότι καμία ομάδα ποτέ δεν προκρίθηκε ή αποκλείστηκε από την κλήρωση και μόνο. Όλα επί χόρτου κρίνονται και όχι επί χάρτου.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ λοιπόν ο Παναθηναϊκός στον τέταρτο όμιλο θα αντιμετωπίσει την υπερομάδα καταλανική Μπαρτσελόνα , την Ρουμπιν Καζαν από την Ρωσία και την Κοπεγχάγη από την Δανία . Τα ταξίδια είναι μακρινά σε χώρες με βαρύ χειμώνα αλλά οι ‘’πράσινοι’’ ελπίζουν ότι θα είναι στους ‘16’ της διοργάνωσης τον Φεβρουάριο. Στο EUROPA LEAGUE ο ΠΑΟΚ, μετά το έπος της Πόλης , θα βρει στο διάβα του την ισπανική Βιγιαρεάλ , την Βελγική Μπριζ και την κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ΑΕΚ την Ζενίτ από την Ρωσία , την Άντερλεχτ από το Βέλγιο και την Χάϊντουκ από την Κροατία ενώ ο Άρης την κάτοχο του τροπαίου αλλά και του φετινού  Σούπερ Καπ  Ατλέτικο Μαδρίτης , την γερμανική Λεβερκούζεν και την Ρόζενμποργκ από την Νορβηγία .
Καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες και είπαμε όλα θα κριθούν στο γήπεδο όπου μην ξεχνάμε ότι κάθε βαθμός είναι χρυσός αφού ισοδυναμεί με αρκετά λεφτά για τις ομάδες αλλά και πολύτιμος για το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αγώνα που δίνει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και καλύτερη θέση στην κατάταξη της UEFA. Ας κυλήσει το τόπι λοιπόν και ας απολαύσουμε αληθινό ποδόσφαιρο μακριά από την ελληνική ποδοσφαιρική μιζέρια μας .Αλλά και γιατί το  έχουμε όλοι μας ανάγκη για να ξεφύγουμε από τα καθημερινά προβλήματα μας. Μπάλα λοιπόν για να μην νοσταλγούμε το καλοκαίρι που μας εγκαταλείπει. Η ποδοσφαιρική δράση αρχίζει από αύριο. Τελικά είναι ωραίος μήνας ο Σεπτέμβρης.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook