“Οι μεν και οι δεν”…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το σύστημα διεξαγωγής της φετινής Α1, που έχει υποστηρικτές αλλά και πολέμιους…

Κάτι παραπάνω από του δρόμου τα μισά βρισκόμαστε στην φετινή… μαραθώνια Α1 ΕΠΣΗ, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά οτι καλώς ή κακώς άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Φέτος καταργήθηκαν τα πλεϊ οφ  και υπάρχει ένας ενιαίος όμιλος, που θα ξεκινούσε με 20 ομάδες, αλλά δεν κατέβηκε ο Ρούβας ενώ ο Αστέρας Μυρτιάς αποχώρησε, αλλά οι αγωνιστικές είναι 38!

Μακρύ πρωτάθλημα, με τουλάχιστον μία εμβόλιμη αγωνιστική κάθε μήνα, ένα πρωτάθλημα – μαμούθ και μην ξεχνάμε οτι οι παίκτες είναι ερασιτέχνες με οτι αυτό συνεπάγεται.

Το στοίχημα είναι να έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος σε κορυφή και ουρά.  Η επιβλητική παρουσία του Ηροδότου όμως έως τώρα αφαιρεί το ενδιαφέρον για το ποια ομάδα θα κόψει το νήμα στο τέλος ενώ στην ουρά ξέρουμε ήδη τις δύο ομάδες που έχουν πέσει.

Βέαια ακομα δεν έχουμε την οριστική τελική εικόνα αλλά κάπως έτσι… κυλάει το πράγμα.

Το θέμα είναι πέτυχε αυτή η αλλαγή που ζήτησαν οι ομάδες; Υπάρχουν υποστηρικτές και πολέμιοι του νέου τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1.

Οι μεν λένε οτι καλώς έγινε και οτι έτσι είναι πο δίκαιο και ενδιαφέρον, όλοι παίζουν με όλους και δεν κρίνονται τα πάντα σε ένα ματς, ενώ οι δε οτι όλα θα κριθούν νωρίς και στο τέλος δεν θα υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ενώ δεν υπάρχει η αβεβαιότητα και το απρόβλεπτο των πλεϊ οφ.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Στο τέλος θα κάνουμε…ταμείο και φαντάζομαι οτι όλα θα μπουν στο… ζύγι.

Ίσως παραμείνει και την νέα σεζόν, ίσως όμως και να υπάρξει αλλαγή του χρόνου ή ίσως να έχουμε ένα μικτό σύστημα.

Τα πάντα θα τεθούν επί τάπητος αφού αναντίρρητα είναι ένα νέο εγχείρημα, όπου θα κριθεί στην πράξη.

Μέχρι τότε οι ομάδες θα παίζουν… ασταμάτητα, αφού η αλήθεια είναι οτι οι 38 αγωνιστικές είναι πολλές και απαιτεί βάθος στο ρόστερ κάθε ομάδας για να ανταπεξελθει και καλή φυσική κατάσταση για να αντέξουν άπαντες…

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook