Τα… δύο πρόσωπα του Ρεθύμνου Cretan Kings

Ο Μανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την φετινή πορεία των Cretan Kings.

Mία ακόμα συμμετοχή στα πλεϊ οφ της Α1 πέτυχε την φετινή σεζόν το Ρεθύμνο Cretan Kings ή ΑΓΟΡ για τους παλιότερους.

Ήταν μία περίεργη σεζόν για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου που ξεκίνησε με… πόνο αλλά ολοκληρώθηκε με… χαμόγελο παραφράζοντας το κλισε: “Oτι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο”.

Η μοναδική εκπρόσωπος του Κρητικού μπάσκετ στην Α1, φέτος δεν είχαμε άλλη ομάδα ούτε στην Α2, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος βρέθηκε χαμηλά στην βαθμολογία κινδυνεύοντας ακόμα και να παίξει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για την παραμονή της στην κατηγορία κόντρα στα όσα στόχευε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Οι αλλαγές ξέων, το ανακάτεμα της τράπουλας από τον έμπειρο τεχνικό αλλά κυρίως η συνειδητοποίηση όλων οτι το Ρέθυμνο δεν είναι για να… πέσει άλλαξαν τον ρουν και τελικά η ομάδα έφτασε εκεί που ήθελε, στα πλεϊ οφ.

Τερμάτισε όγδοη με απολογισμό 10 νίκες και 16 ήττες. Δύναμη της η έδρα αφού εκεί πέτυχε τις 9 νίκες ενώ είχε και 4 ήττες ενώ εκτός έδρας είχε τον “φτωχό” απολογισμό μόλις μίας νίκης και 12 ηττών.

Τέλος καλό, όλα καλά και μετά η ομάδα “πάλεψε” όσο μπορούσε κόντρα στον Ολυμπιακό όπου όπως αναμενόταν έχασε και τα δύο ματς και αποκλείστηκε από την συνέχεια των πλεϊ οφ.

Μένει να δούμε τι θα δούμε την επόμνενη χρονιά αφού το κακό με το Ρέθυμνο είναι οτι κάθε χρόνο “χτίζεται” μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν χωρίς να έχει ένα σταθερό κορμό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook