Και τώρα, τι;

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον Γολγοθά που καλείται να ανέβει πλέον ο Εργοτέλης μετά την αναγκαστική απόφαση της απόσυρσης της ομάδας από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Εργοτέλης δεν άντεξε και λύγισε από τα οικονομικά του προβλήματα. Η απόσυρσή του από το πρωταθλήμα ήταν αναμενόμενη και αν δεν είχαν βάλει πλάτη οι παίκτες του θα είχε γίνει νωρίτερα.

Ήταν το χρονικό μίας προαναγγελθείσης αποχώρησης..

Πλέον καλείται να ανέβει και αυτός, όπως και ο ΟΦΗ, τον δικό του… Γολγοθά και να περάσει σε μία άλλη φάση όπου κάθε άλλο πάρα ευχάριστη είναι. Ούτε αυτός θα έχει δρόμο στρωμένο με… ροδοπέταλα αλλά θα πρέπει να μείνει ζωντανός και να παλέψει.

Για την ιστορία του, την φιλοσοφία του, τον κόσμο του και τα όσα πρεσβεύει αυτή η ομάδα που από την φάση της ακμής περνάει στην φάση της παρακμής.

Από την άνοδο στην ύφεση. Όπως λέει και ο οικονομικός κύκλος.

Τα οικονομικά προβλήματα ήταν άλυτα και αν είχε γίνει σωστότερη πρόβλεψη η απόφαση γαι εθελούσιο υποβιβασμό θα είχε ληφθεί το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Εργοτέλης ακροβατούσε ανάμεσα σε τρείς κατηγορίες.

Ρίσκαρε και έχασε. Και πλέον άπαντες θα πρέπει αν υποστούν τις συνέπειες.

Όταν μία ΠΑΕ, ή ένα μαγαζί κλείνει, τότε υπάρχουν και οι λεγόμενες… παράπλευρες απώλειες. Συνέπειες σε ανθρώπους που βλέπουν να χάνεται η… γη κάτω από τα πόδια τους και να είναι πλέον… ξεκρέμαστοι.

Όσο και αν το πέριμεναν όλοι και ανεξάρτητα με το αν είχαν κάνει ή όχι τα κουμάντα τους για την επόμενη μέρα πάντα αυτή είναι δύσκολη.

Άπαντες τόσο καιρό έβαλάν πλάτη και κράτησαν λεβέντικα ψηλά την σημαία του Εργοτέλη. Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ δεν ήθελαν αν τραβήξουν αυτοί την.. πρίζα. Το άφησαν σε αυτούς που έπρεπε και που φέρνουν και το βάρος της αρνητικής εξέλιξης.

Το… “Αντίο” ήταν δύσκολο αν και όλοι το περίμεναν αφού το κλίμα εδώ και μέρες ήταν βαρύ.

Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες και έγιναν λάθη για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο.

Τώρα με καθαρό μυαλό θα πρέπει να γίνει η αποτίμηση και να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

Οι ακαδημίες της ομάδας εγγυόνται το αύριο,όπως έλεγε και ο αείμνηστος Απόστολος Παπουτσάκης που από κει ψηλά θα έριξε και αυτός τα δάκρυα του…

Άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το… αύριο. Να γίνει η εκκαθάριση της ΠΑΕ, να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση μέσα στις προσεχείς τρεις εβδομάδες.

Η ομάδα από την επόμενη περίοδο θα παίζει σε ερασιτεχνική κατηγορία. Αν όντως έχει αλλάξει και ισχύσει ο νόμος σε περίπτωση που παίξει στην Γ εθνική θα πρέπει αναγκαστικά  να μείνει εκεί τρία χρόνια για να ανέβει κατηγορία.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Το σχοινί έσπασε αλλά ο… ακροβάτης πρέπει να ξανασηκωθεί…

Άλλωστε επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να ξανασηκωθείς…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook