Πρόσμενε ένα… θάμα

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον πολύτιμο χρόνο που έχασε ο Εργοτέλης περιμένοντας τις αποφάσεις για Βέροια και Κέρκυρα, και τώρα… τρεχάτε ποδαράκια μου.

To καλοκαίρι της προσμονής δίνει την θέση του στο καλοκαίρι της απόφασης στον Εργοτέλη. Και ενώ οι μέρες, οι βδομάδες και οι μήνες περνούσαν, οι αποφάσεις για τις υποθέσεις της Βέροιας και της Κέρκυρας δεν…έρχονταν και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ζωντανή την ελπίδα της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ έστω και δια της τεθλασμένης για πολύ καιρό. Είχαν και έχουν, το δίκιο με το μέρος τους. Η υπόθεση της Κέρκυρας με τον μεγαλομέτοχο «φάντασμα» κάνει… μπαμ από χιλιόμετρο.

Γι΄αυτό και η Ε.Ε.Α απεφάνθη ότι πρέπει να υποβιβαστεί. Όμως το… «κάτι ψήνεται» του Ελληνικού ποδοσφαίρου την έβγαλε.. λάδι και κατά πλειοψηφία την διατηρεί στην Σούπερ Λιγκ. Εκτός και αν αλλάξει κάτι με την ύστατη προσπάθεια που κάνει ο Λεβαδειακός.

Όσον αφορά την υπόθεση της Βέροιας και το πολύκροτο ματς με τον Ολυμπιακό εδώ ισχύει το όπου υπάρχει… καπνός υπάρχει και φωτιά. Δεν μπορεί κάποιοι να είναι… τρελοί και να βγάζουν από το μυαλό τους, έτσι για να περνάει η ώρα, τόσο σοβαρά πράγματα.

Και εδώ όμως η απόφαση ήταν αρχικά αθωωτική και μάλιστα κατά πλειοψηφία και εδώ. Με ένα σκεπτικό 40 σελίδων που δεν πείθει κανένα.

Κοντολογίς, το… μαγείρεμα έπιασε και την πάτησαν Εργοτέλης και Λεβαδειακός, αν και στην ομάδα της Βοιωτίας αρκεί έστω και στο…και πέντε να πέσει μία ομάδα από τις δύο για να σωθεί, που περίμεναν τόσο καιρό για να βρουν το δίκιο τους σε ένα ποδόσφαιρο όπου η απονομή δικαιοσύνης και αργή είναι αλλά ίσως όχι και τόσο τυφλή.

Ο Εργοτέλης περίμενε εις μάτην για κάτι που τελικά δεν ήρθε. Χάθηκε υπέρ-πολύτιμος χρόνος και αποψιλώθηκε το ρόστερ του και τώρα… τρεχάτε ποδαράκια μου.

Πριν από λίγο καιρό γράφαμε για το αντί – παράδειγμα του Αρη, που έχασε ένα καλοκαίρι πέρυσι για να αποφασίσει Φούτμπολ Λιγκ ή Γ΄εθνική.

Και στον Εργοτέλη υπάρχει αυτό το δίλημμα αλλά χάθηκε χρόνος γιατί στο.. κάδρο υπήρχε και η Σούπερ Λιγκ.

Τώρα, και μετά από αναβολές, θα πρέπει στην Γ.Σ της Παρασκευής να αποφασίσει και μετά να κάνει ένα αγώνα δρόμου για να προλάβει την σεζόν που έρχεται. Θα πρέπει να φτιάξει άμεσα ανταγωνιστική ομάδα γιατί όπου και να αγωνιστεί θα πρέπει να έχει υψηλούς στόχους.

Την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ δεν την πέτυχε. Θα έπρεπε να είχε πάντως έτοιμο ένα plan b ώστε τώρα να μην κάνει… σπριντ για να προλάβει τους άλλους που έχουν ξεκινήσει και υλοποιούν τον σχεδιασμό τους εδώ και καιρό.

Το θάμα δεν ήρθε.

Όπως γράφει και ο ποιητής μας Κώστας Βάρναλης στους «Μοιραίους» :

– Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

– Φταίει ο Θεός που μας μισεί!

– Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

– Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!

 

Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα δεν το βρε και δεν το ‘πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα

πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.

Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα

όπου μας εύρει μας πατεί.

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,

προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook