Πω, πω… πέσαμε από τα σύννεφα!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την «έρευνα – σοκ του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις ΠΑΕ και τα… γατάκια που γελάνε για τα… κατορθώματά τους.

Κατ΄αρχήν και για να εξηγιέμαι για να μην παρεξηγιέμαι, γνωρίζω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για όλο τον κόσμο και οι μέρες κρίσιμες για να κάνουμε πλάκα. Και δεν μου αρέσει γενικά να λαϊκίζω. Αλλά πώς να μην γελάσεις όταν διαβάζεις τίτλο: “Eγγραφο – «σοκ» του Υπουργείου Ανάπτυξης για την τραγική κατάσταση των ΠΑΕ».

Χιλιάδες.. βολτ διαπέρασαν το κορμί όλων μόλις το διαβάσαμε. Σίγουρα ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Δεν είχε περάσει καν από το… μυαλό μας.

Αλήθεια, τώρα, δεν γίνεται να μην το πάρεις στην πλάκα. Τι έγγραφο – σοκ; Ναι, πέσαμε από τα σύννεφα από αυτά που αναφέρει πραγματικά… Πω, πω…

Το συγκεκριμένο έγγραφο λοιπόν αναφέρει την… άθλια οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου και το ζοφερό τους μέλλον.

Βέβαια είναι μία έρευνα που εδώ και καιρό έχει γίνει και ουσιαστικά αναφέρει ότι στην Σούπερ Λιγκ οι ομάδες δεν την.. παλεύουν ενώ η Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να πάψει να λογίζεται ως επαγγελματική.

Μεταξύ άλλων αναφέρει οτι: Πολλές ΠΑΕ, κυρίως της Β’ Εθνικής Κατηγορίας εξακολουθούν να μην υποβάλουν οικονομικές καταστάσεις και πρακτικά Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων και άλλα πολλά οικονομικής φύσεως που σε κάνουν να.. σκίζεις τα πτυχία σου!

Μάλιστα αναφέρει ότι έχουν τεθεί υπόψη του αρμόδιου Υπουργείου με σχετικές προτάσεις, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να δοθούν λύσεις με αποτέλεσμα η όλη κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να επιδεινώνεται.

Σιγά τα ωά! Σιγά να μην ασχοληθούμε σοβαρά με τα προβλήματα. Στο.. συρτάρι θα μπει και αυτή η έρευνα.

Πάντως λες και αν δεν γινόταν η έρευνα δεν θα ξέραμε τι γίνεται. Ανακαλύψαμε την… «Αμερική» ξαφνικά.

Πέρα από την πλάκα, το θέμα είναι σοβαρό και ίσως πιο σοβαρό από ότι φαίνεται. Τι μας λέει το έγγραφο; Ότι λειτουργεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο όχι απλά λάθος αλλά… παράνομα.

Οκ, αυτό το ξέραμε. Όμως τι θα πρέπει να κάνουμε; Να το δεχόμαστε και να το καταπίνουμε αμάσητο ή να δούμε τι, ποιος, γιατί φταίει και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε;

Καλές οι διαπιστώσεις αλλά από λύσεις έχουμε ανάγκη. Το θέμα είναι διορθώνεται η κατάσταση; Γιατί ότι δεν λύνεται… κόβεται όπως ξέρουμε.

Και είναι τόσες οι παθογένειες που χρειάζεται πραγματικά ένα… ισχυρό ηλεκτροσόκ.

Και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε. Ούτε αλλάζουμε, αλλά βουλιάζουμε…

Το θέμα είναι το… επέκεινα. Η μεταθανάτια ζωή είναι όντως ένα σημαντικό θέμα. Γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο όχι απλά φυτοζωεί, αλλά μας έχει… αφήσει προ πολλού.

Και για κάθε έρευνα – σοκ θα υπάρχουν κάποια… γατάκια που θα γελάνε με τις απανωτές… μαχαιριές που έριχναν, και ρίχνουν, στο… άψυχο κορμί του ποδοσφαίρου μας. Και όχι μόνο, ποδοσφαίρου, αφού και στα άλλα αθλήματα υπάρχει ένας φαύλος κύκλος…

 «Ελλάς, Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου, με μας»…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook