Το Ηράκλειο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις σπουδαίες διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει η πόλη μας σε λίγες μέρες, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στίβου και Παγκόσμιο εφήβων μπάσκετ, και την ευκαιρία όλων να ξεφύγουμε από την ρουτίνα και την καθημερινότητα.

Αθλητισμός δεν είναι μόνο… ποδόσφαιρο και αυτό θα το νιώσουν στο.. πετσί τους όλοι οι φίλαθλοι του Ηρακλείου σε λίγες μέρες αφού η πόλη μας θα φιλοξενήσει δύο σημαντικές διοργανώσεις διεθνούς ακτινοβολίας.

Στις 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ομάδων. Και από τις 27 Ιουνίου ως 5 Ιουλίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο μπάσκετ.

Το Ηράκλειο θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα και είναι η ευκαιρία για όλους να απολαύσουν θέαμα μακριά από οπαδικές προτιμήσεις και αγκυλώσεις που σε κάνουν να χάνεις το αληθινό νόημα του αθλητισμού.

Κατ΄ αρχήν οι φίλοι του… βασιλιά των σπορ, του στίβου, θα μπορέσουν να απολαύσουν από κοντά ένα σπουδαίο γεγονός.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (Μπρούνο Ζάουλι) θα συγκεντρώσει κορυφαίους αθλητές από την Ευρώπη. Η Ελλάδα με την διοργάνωση αυτή κάνει το πρώτο βήμα της επιστροφής στην ανάληψη σπουδαίων διοργανώσεων, που τόσο έχουν λείψει από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία χρονιά που η χώρα μας ανέλαβε μεγάλη διοργάνωσης ήταν το 2009, με τον Τελικό των Γκραν Πρι στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην ίδια πόλη το 2006 είχε γίνει Μπρούνο Ζάουλι.

Στην Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων του 2015, όπου μετέχει και η Ελλάδα με στόχο την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, θα πάρουν μέρος οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ολλανδία, Τσεχία, Τουρκία, Ρουμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο , Λιθουανία, Ελβετία, Λετονία.

Και μετά από αυτό το διήμερο γεμάτο στίβο, ακολουθεί το… μπασκετικό, καυτό και γεμάτο δράση διάστημα, με το Παγκόσμιο εφήβων στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» αλλά και το κλειστό στις Βούτες με τα μελλοντικά αστέρια της… σπυριάρας μπάλας.

Η Εθνική Εφήβων αναμένεται να συμμετάσχει με ψηλές φιλοδοξίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης όπως 20 χρόνια νωρίτερα. Το 1995 η διοργάνωση είχε διεξαχθεί ξανά στην Ελλάδα με την εθνική να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, φτάνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο κατάμεστο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την Eθνική Εφήβων να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο 8 χρόνια αργότερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003.

Οι συμμετέχουσες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ                         Η.Π.Α.                 ΚΡΟΑΤΙΑ             ΙΡΑΝ                                     ΑΙΓΥΠΤΟΣ

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ                         ΙΣΠΑΝΙΑ             ΤΟΥΡΚΙΑ             ΚΙΝΑ                                   ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ                         ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ         ΙΤΑΛΙΑ                 ΚΑΝΑΔΑΣ                           ΤΥΝΗΣΙΑ

 

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ                         ΕΛΛΑΔΑ               ΣΕΡΒΙΑ                ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜ.       Β.ΚΟΡΕΑ

 

Λάβετε θέσεις λοιπόν και ετοιμαστείτε για την… πιστολιά του αφέτη ή το τζάμπολ, και ζήστε για λίγες μέρες μεγάλες στιγμές αθλητικού θεάματος.

Απολαύστε τις διοργανώσεις, αποδράστε από την ρουτίνα και την καθημερινότητα αλλά και τα προβλήματά σας και δείτε από κοντά όσα οι άλλοι, σε όλο τον πλανήτη, θα δουν από τις τηλεοράσεις τους.

Το Ηράκλειο θα γίνει.. η Μέκκα του αθλητισμού. Γίνεται και σεις… κοινωνοί με την παρουσία σας, για να πάρουμε καλό βαθμό και να ξαναδούμε και μελλοντικά ανάλογες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας και βεληνεκούς.

Προετοιμαστείτε, οι μέρες πλησιάζουν… Αδράξτε τις…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook