Ποιοι γελάνε, ποιοι κλαίνε και ποιοι…πάνε για διακοπές

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και σε τι στοχεύουν οι Κρητικές ομάδες μετά το Πάσχα, που θα επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Είμαστε στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων σε όλα τα επίπεδα στο ποδόσφαιρο μας και όλες οι Κρητικές ομάδες έχουν πλέον ξεκάθαρους στόχους. Όλες; Γράψτε λάθος υπάρχουν και δύο που είναι από τώρα στα… πιτς. Η μία για εξώ-αγωνιστικούς λόγους (ΟΦΗ) και η άλλα για αγωνιστικούς (Α.Ο.Χ).

Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά, έτσι για να έχουμε και ένα… μπούσουλα για το πώς θα κινηθούμε το προσεχές διάστημα, μετά το Πάσχα.

Στην Σούπερ Λιγκ ο Πλατανιάς θα πρέπει να θεωρείται…σωμένος αφού ναι μεν έχει 34 βαθμούς τυπικά τώρα αλλά ουσιαστικά έχει 40 αφού θα πάρει… άκοπα τα τρίποντα με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Οπότε θέλει έναν βαθμό για να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα αν και μετά την νίκη επί της Βέροιας το.. νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Αντίθετα ο Εργοτέλης έχει πολύ δύσκολο έργο και το λέμε καιρό τώρα ότι για να γυρίσει… ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Δεν κοιτάει μόνο το τι θα κάνει ο ίδιος, που θέλει μόνο νίκες στα τέσσερα εναπομείναντα ματς, αλλά αφού κυνηγάει βλέπει το τι κάνουν και οι αντιπαλοί του, που έχουν μετατραπεί σε… Μπαρτσελόνες το τελευταίο καιρό.

Για τον ΟΦΗ το λέμε καθημερινά ότι πλέον χρειάζονται έργα και πράξεις γιατί βαρεθήκαμε τα λόγια και τα σενάρια από τότε που δήλωσε την αποχωρησή του από το φετινό πρωτάθλημα. Το προσεχές διάστημα είναι καθοριστικό και η Γ.Σ του Μαϊου θα κρίνει το μέλλον.

Στην Φούτμπολ Λιγκ ο ένας… κάθεται και άλλος.. καίγεται. Ο Α.Ο.Χανιά τερμάτισε 4ος και πλέον απολαμβάνει την ξεκούραση και την ηρεμία του απαλλλαγμένος από αγωνιστικές υποχρεώσεις αφού δεν θα παίξει ούτε στα πλεϊ οφ, ούτε στα πλεϊ άουτ.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για την Επισκοπή, που θα παίξει στα πλεϊ οφ με ντισαβαντάζ, και θα ξεκινήσει την έξτρα διαδικασία χωρίς βαθμούς. Δύσκολο το έργο της ομάδας του Βέλιτς που πάντως είναι σε καλή κατάσταση και θα το παλέψει μέχρι το τέλος.

Στην Γ΄εθνική και τον 4ο όμιλο με το Κρητικο ενδιαφέρον ο Κισσαμικός απέχει μόλις ένα βαθμό από τον τίτλο που θα πάρει απόλυτα δίκαια. Ο ΠΑΟΚρουσώνα έχει σωθεί ουσιαστικά αλλά μαθηματικά όχι ακόμα αν και δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα Γιούχτας και Ηρόδοτος θα παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως για να σωθούν. Τρείς αγωνιστικές μένουν και όλα είναι ανοικτά. Η Αναγέννηση Ιερ. κάνει εδώ και καιρό τα σχέδια της για την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΛασιθίου. Απλώς ψάχνει στο φινάλε την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο τοπικό τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στα πλέϊ οφ για τις ομάδες με τον Ρούβα πάντως να έχει ξακάθαρο προβάδισμα μετά την νίκη του στο μπάράζ με τον ΠΟΑ. Δράση θα έχουμε και στα πλεϊ άουτ ενώ ολοκληρώνονται και τα άλλα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ.

Τώρα είναι που… σφίγγουν τα γάλατα όπως λέμε και μετά το… σούβλισμα του οβελία θα μάθουμε ποιες ομάδες τα κάταφεραν και ποιες απέτυχαν. Στο τέλος θα κάνουμε.. ταμείο που λέει και ο Αναστόπουλος.

Καλό Πάσχα και καλή επιτυχία σε όλους!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook