Και άσε τους Αγγλους να παίζουν μπάλα…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τα Χριστούγεννα που είναι μία θρησκευτική και οικογενειακή γιορτή, αν και κάποιοι αυτές τις μέρες συνδυάζουν τα μελομακάρουνα με την μπάλα…

Αλήθεια τι σας πρωτοέρχεται στο μυαλό όταν ακούτε την λέξη… Χριστούγεννα;

Λαμπιόνια, Χριστουγέννιάτικο δέντρο, φάτνη, τζάκι, γλυκά, γαλοπούλα, Αγιος Βασίλης, κάλαντα.. και άλλα πολλά πολλά. Όχι όμως και μπάλα. Αθλητική δράση.

Για ρωτήστε όμως και ένα Αγγλο. Ή έναν Αμερικανό.

Γι΄αυτούς τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μία Θρησκευτική, οικογενειακή γιορτή. Αυτοί έχουν στο.. αίμα τους και την παράδοσή τους να συνδυάζουν τα μελομακάρουνα και τους κουραμπιέδες, με την μπάλα…

Όχι παιδιά δεν θα πάρω…Ξα τους που λένε και στον τόπο μας. Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει έτσι. Και καλύτερα.

Δεν γίνεται αυτές τις μέρες που… τρέχεις για όλα, από το να αγοράσεις δώρα μέχρι να πληρώσεις τα τέλη κυκολοφορίας και τον ΕΝΦΙΑ, να είχες κανονικά πρωταθλήματα.

Εφιαλτικό σενάριο. Για εμάς. Για τους Αγγλους όμως η “boxing day”, την επόμενη των Χριστουγέννων είναι ιερή. Και γεμίζουν τα γήπεδα. Και το διασκεδάζουν. Πανε όλοι μαζί στο γήπεδο.

Το ίδιο και οι Αμερικάνοι στο ΝΒΑ. Δεν σταματούν. Η ξεκούραση αυτές τις μέρες και η αθλητική.. αποτοξίνωση, για αυτούς είναι άγνωστη λέξη.

Ασ΄τους να παίζουν για μας. Η τηλεόραση να είναι καλά και το διαδίκτυο και εμείς εξ΄αιτίας τους συνδυάζουμε Χριστούγεννα και μπάλα από… απόσταση.

Μια χαρά είναι έτσι. Ευτυχώς δεν έχουμε γίνει Αγγλία. Κάποιοι βέβαια φέτος ήθελαν να βάλουν αγωνιστική στην Σούπερ Λιγκ στις 27-28 Δεκεμβρίου. Τους πήραν όμως με τα… ρόπαλα.

Καλλιά έτσι. Γύρευε την δουλειά σου…Καλές γιορτές σε όλους. Καλά Χριστούγεννα. Με υγεία. Φορτίστε μπαταρίες και εδώ είμαστε για την αθλητική συνέχεια με το καλό τον νέο χρόνο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook