Ένας γάμος και δύο.. κηδείες!!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το ποδαρικό με το δεξί για τον ΟΦΗ και την πρώτη μπουκιά και… κόκκαλο για Εργοτέλη και Πλατανιά, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και κάτι τέτοιο ταιριάζει.. γάντι και στην περίπτωση των πεπραγμένων των Κρητικών ομάδων την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Και ενώ όλα ξεκίνησαν ιδανικά με την νίκη του ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού, έστω και στις καθυστερήσεις η νίκη είναι νίκη και δίνει τρείς βαθμούς είτε σκοράρεις στο 1΄είτε στο 90+, δεν εξελίχθηκαν ανάλογα για της ομάδες του νησιού μας αφού ηττήθηκαν εκτός έδρας ο Πλατανιάς από τον Ατρόμητο με 1-0 την Κυριακή και ο Εργοτέλης από τον Πανιώνιο με 2-1.

Πρώτη μπουκιά και… κόκκαλο λοιπόν για τις δύο από τρείς Κρητικές ομάδες που μπορεί να κέρδισαν τις εντυπώσεις όμως το… σακούλι τους έμεινε άδειο.

Ξεκινάμε όμως από τους.. νικητές. Ο ΟΦΗ με το 3-5-2 του Γκατούζο και την βοήθεια του κόσμου μπήκε δυνατά στο ματς, ήταν ισοπεδωτικός κατά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο και αν ο Μπρακάλι δεν κατέβαζε… τα ακατέβαστα τότε θα είχει καθαρίσει το ματς με τον Παναιτωλικό από το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη φυσιολογικά επήλθε η κούραση και η ομάδα του Αγρινίου έκλεισε τους διαδρόμους ενώ βγήκε δειλά δειλά στην επίθεση. Και εκεί που όλα έδειχαν ότι η κατάρα της πρεμιέρας θα συνεχίσει να καταδιώκει τον ΟΦΗ ήρθε ο.. Πετρογκολ με μία.. ρουκέτα να βγάλει το.. κάρο από την λάσπη και να τρελάνει τον.. Γκατούζο. Τέτοιον πανηγυρισμό δεν πρέπει να είχε κάνει ο «Ρίνο» ούτε το 2006 μετά το πέναλτι του Γκρόσο που έδωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία στον Τελικό με την Γαλλία. Μόνο το πουκάμισο του να δείτε από τον ιδρώτα, ήταν σαν να είχε κάνει… 1000  ice bucket challenge μαζί!

Φαίνεται όμως ότι ξεκινάει με χαρά τελειώνει με πόνο αφού τον έναν γάμο, νίκη ΟΦΗ, διαδέχθηκαν δύο.. κηδείες, ήττες Πλατανιά και Εργοτέλη. Κατ΄αρχήν η Χανιώτικη ομάδα, μπήκε δυνατά και έπαιζε για ένα 20΄τον Ατρόμητο στα ίσα, είχε κατοχή, έκανε φάσεις, όμως μετά το γκολ του Παπάζογλου έπαθε καθίζηση και γνώρισε μία ήττα που αν ήταν πιο προσεκτικός σε επίθεση και άμυνα θα μπορούσε να είχε αποφύγει κόντρα σε μία ομάδα που ναι μεν είναι δυνατή αλλά ακόμα να συνέλθει από το σοκ του αποκλεισμού στο Γιουρόπα Λιγκ από την Σεράγεβο.

Τελευταίος μπήκε στην πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ για φέτος ο Εργοτέλης, που με πολλές απουσίες, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Πανιωνιο των χιλιών και… βάλε προβλημάτων. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και δεν είχαν στην σύνθεση τους τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα και παρατάχθηκαν με μία σύνθεση ανάγκης κυρίως στην επίθεση, έκαναν πολλές φάσεις και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μαγική εικόνα. Την.. πάτησε από τον πρώην παίκτη του Πλατανιά, Απόστολο Γιάννου, αλλά και τον εξαιρετικό γκολκίπερ Γιαννακόπουλο που έσωσε την ομάδα του σε πολλές περιπτώσεις. Και όταν σε εκτός έδρας ματς κάνει τόσες ευκαιρίες και δεν σκοράρεις τότε δεν θέλει και πολύ να την πάθεις από το… πουθενά.

Σίγουρα το πρόσημο που βάζουμε στην πρεμιέρα των ομάδων μας στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι θετικό. Ο απολογισμός της μία νίκης και δύο ηττών δεν είναι δίκαιος αλλά ποιος είπε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει δικαιοσύνη. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι καλύτερη όταν θα έχουμε και μία πιο ξεκάθαρη άποψη για τις ομάδες έχοντας ολοκληρωθεί και τα ρόστερ τους.

Το μόνο σίγουρο ότι η συνέχεια θα είναι δύσκολη και άκρως συναρπαστική και ελπίζουμε στο τέλος της σεζόν, που θα κάνουμε και ταμείο, να βιώσουμε την «πιο όμορφη μέρα» που λέει και στο σποτάκι της η ΝΟVA…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook