Οι Γερμανοί ξανάρθαν…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον Γερμανικό θρίαμβο και την αποθέωση του ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Βραζιλίας, που επί ένα μήνα καθήλωσε τους πάντες…

Μας κράτησε την καλύτερη συντροφιά για ένα μήνα, όμως Μουντιάλ ήταν και πάει… Το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας ολοκληρώθηκε και θα έχουμε να θυμόμαστε από αυτό πολλά τα επόμενα χρόνια.

Είχε ματσάρες, είχε γκολάρες, είχε ανατροπές, είχε εκπλήξεις, είχε δράματα, είχε συγκινήσεις, είχε…είχε… είχε…Ότι τραβάει  η ορεξή μας. Τα είχε όλα και ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους. Ειδικά η φάση των ομίλων ήταν απολαυστική.

Από κει και πέρα τα.. “γάλατα έσφιξαν” όμως και πάλι το σασπένς ήταν έντονο και το φινάλε γράφτηκε στα χρώματα της Γερμανίας.

Οι Γερμανοί ξανάρθαν και πήραν την 4η κούπα παγκόσμιας πρωταθλήτριας που έψαχναν χρόνια. 24 χρόνια για την ακρίβεια είχαν να την σηκώσουν. Ως ενοποιημένη Γερμανία πλέον πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός κυπέλλου που πολλοί διεκδίκησαν αλλά τελικά μόνο αυτοί πήραν.

Η Γερμανική μηχανή,  χρειάστηκε την έξτρα διαδικασία της παράτασης για να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Αργεντινής προερχόμενη από το εκκωφαντικό και ασύλληπτο 7-1 επί της διοργανώτριας Βραζιλίας στον ημιτελικό.

Χωρίς τον μεγάλο σταρ στην διαθεσή της, όπως για παράδειγμα η Αργεντινή είχε τον Μέσι, αλλά με ακούραστους παίκτες που έδωσαν τα πάντα και έκαναν κατάθεση ψυχής, πήραν το τρόπαιο και έγραψαν ιστορία αφού είναι η πρώτη ομάδα από την Ευρώπη που το καταφέρνει σε αμερικάνικο έδαφος, είτε στην Νότια είτε στην Βόρεια πλευρά της ηπείρου.

Η γκολάρα του Γκέτσε στην παράταση ήταν αρκετή για να στείλει τους Γερμανούς στους δρόμους να πανηγυρίσουν… Οι Γερμανοί συνήθως βέβαια στέλνουν άλλους λαούς στους δρόμους για άλλους λόγους αλλά δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε πολιτικά μονοπάτια.. Αν και είδαμε και την Καγκελάριο Μέρκελ να πανηγυρίζει με το τσαντάκι της στα χρώματα της Γερμανίας και το γούρικο κόκκινο ταγέρ της…

Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Με τον Κλόζε να γράφει την δική του ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα, τον Μίλερ να σκοράρει και πάλι πέντε γκολ σε Μουντιάλ, τον Σβαϊνστάϊγκερ να ματώνει και να συνεχίζει, τον ακούραστο αρχηγό Λαμ να… τρέχει ακόμα, τον Νόϊερ να απλώνει τις… χερούκλες του και να μοιάζει ανίκητος, τον Κεντίρα, το Ρος, τον Χούμελς, τον Χέβεντες, τον Μπόατενγκ, τον Οζιλ, τον Σίρλε και όλα τα άλλα παιδιά του «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας Γιοακίμ Λεβ.

Germania Über Alles!! Για τα “πάντσερ” ήταν ένας θρίαμβος. Η «Νασιονάλ Μανσάφτ» επέστρεψε στον θρόνο της…

Οι Γερμανοί πανηγυρίζουν και οι Αργεντίνοι… κλαίνε. Μόνο που δεν αξίζουν δάκρυα σε αυτή την Αργεντινή. «Don΄t cy for me Argentina» που λέει και το τραγούδι…

Και μέσα σε όλα, η Εθνική μας ομάδα, θα θυμάται αυτό το Μουντιάλ ως το καλύτερο της ιστορίας και ως την χαμενη της ευκαιρία να φτάσει στην οκτάδα.

Σίγουρα πάντως θα θέλουν να το ξεχάσουν οι Βραζιλιάνοι που… μάζεψαν δέκα γκολ στα δύο τελευταία τους ματς και θα ακούνε Μουντιάλ 2014 και θα… τρέχουν.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Κολομβιανός Χαμές Ροντρίγκες, καλύτερος γκολκίπερ ο Νόϊερ,  ενώ κορυφαίος παίκτης του Τουρνουά παραδόξως βγήκε ο χαμένος του Τελικού, Λιονέλ Μέσι.

Και τώρα Ρωσία. Το 2018 καλά να είμαστε θα δούμε και πάλι Μουντιάλ σε Ευρωπαϊκό έδαφος και σε πιο… ανθρώπινες ώρες. Χαλάλι πάντως το ξενύχτι αν βλέπουμε τέτοιο θέαμα.

Adios Brazil, Ζdravstvuyte Russia!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook