Θετικό πρόσημο στην παρουσία των Κρητικών ομάδων στην Σούπερ Λιγκ!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την επιτυχία της διατήρησης των κεκτημένων και την επόμενη μέρα που ξημερώνει με χαμόγελο και αισιοδοξία για κάτι ακόμα καλύτερο.

Και να που το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έφτασε στο τέλος του. Μετά από τόσους μήνες ο φετινός μαραθώνιος των τριαντατεσσάρων αγωνιστικών ολοκληρώθηκε και το πρόσημο που βάζουμε στην παρουσία των Κρητικών ομάδων είναι θετικό.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο ΟΦΗ, στην 7η ο Εργοτέλης ενώ ο Πλατανιάς έστω και στο φινάλε και στγην τριπλή ισοβαθμία έσωσε την κατηγορία και θα παίζει και του χρόνου στην πρώτη τη τάξει επαγγαελματική κατηγορία.

Κρατήσαμε λοιπόν ως Κρήτη τα κεκτημένα και του χρόνου θα έχουμε και πάλι τρείς ομάδες στην Σούπερ Λιγκ. Τώρα αν τα καταφέρει και ο Α.Ο.Χανιά, που η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά τα πλεϊ οφ της Φούτμπολ Λιγκ, θα έχουμε τέσσερις ομάδες του χρόνου. 4 στις 18! Φοβερό και τρομερό! Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει αλλά υπάρχουν ακόμα πιθανότητες!

Το σίγουρο είναι ότι ΟΦΗ, Εργοτέλης και Πλατανιάς από τώρα θα πρέπει να ετοιμάζονται για την νέα χρονιά. Και αν ο ΟΦΗ έχει μπροστά του τον μεγάλο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου την Μ. Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό με στόχο την πρόκριση στον Τελικό, οι άλλες δύο ομάδες από σήμερα ξεκουράζονται.

Κάνοντας τον μίνι απολόγισμό της φετινής χρονιάς για τον ΟΦΗ τα πράγματα στο ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλά όμως στην Σα Πίντο εποχή μεταμορφώθηκε και πήρε πανάξια την τιμητική έκτη θέση. Έκανε ένα σοβαρό και μεστό πρωτάθλημα και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια και στον κόσμο που του στάθηκε σε όλα τα ματς.

Ο Εργοτέλης αντίθετα ξεκίνησε εντυπωσιακά και έμεινε πολλές αγωνιστικές δίχως ήττα, όμως μετά κόλλησε και μετά την αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία άλλαξε η ψυχολογία και πήρε νίκες, κυρίως εκτός έδρας, που του έδωσαν την δυνατότητα τελικά να βρεθεί στην 7η θέση, την ψηλότερη που έχει πάρει ποτέ στην μεγάλη κατηγορία.  Έκανε ρεκόρ και στην συγκομιδή βαθμών. Και όλα αυτά νεοφώτιστος!

Και τέλος ο Πλατανιάς δεν είχε μία καλή χρονιά αλλά τα κατάφερε έστω και στο τέλος και με πολύ άγχος να πάρει τους βαθμούς που ήθελε και να σωθεί. Άλλαξε προπονητές, παίκτες ήρθαν παίκτες έφυγαν, ωστόσο έμεινε ζωντανός και άξια και αυτός διατηρήθηκε στην κατηγορία. Σίγουρα ο Αγγελος Αναστασιάδης έδωσε το στίγμα του και έχει σημαντικό μερίδιο στην παραμονή.

Εν κατακλείδι, η Κρήτη είναι μία σημαντική ποδοσφαιρική δύναμη στην χώρα μας με καλές παρουσίες και έδειξε ότι η παρουσία των τριών ομάδων από το νησί δεν ήταν κάτι παροδικό ή πυροτέχνημα.

Κατάφερε να δώσει συνέχεια στην περυσινή επιτυχία και σίγουρα η επόμενη μέρα ξημερώνει με χαμόγελο και αισιοδοξία. Τώρα πρέπει να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός και σχεδιασμός ώστε του χρόνου οι ομάδες μας να είναι καλύτερες και με διάρκεια χωρίς να παρουσιάζουν τόσο μεγάλες μεταπτώσεις στην πορεία του πρωταθλήματος.

Κρήτη ποδοσφαιρομάνα με λίγα λόγια και όλοι μας καμαρώνουμε για τις επιτυχίες σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα λεπτών ισορροπιών όπως είναι η Σούπερ Λιγκ που όλοι μας ξέρουμε ότι πόσο μεγάλη προσοχή θέλουν τα πάντα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook