Ορδές βαρβάρων που προκαλούν σοκ και δέος

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το άκουσμα της είδησης ότι η αστυνομία έκανε εφόδους σε συνδέσμους ομάδων ποδοσφαίρου στην Αττική. Επιτέλους , ενδεχομένως και ενόψει των εκλογών όπου οι ευαισθησίες για όλα είναι αυξημένες, οι Ελληνικές αρχές έκαναν.. ντου στο άβατο των βαρβάρων. Επιτέλους υπήρχε άμεση κινητοποίηση από τις ίδιες διωκτικές αρχές που επί […]

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το άκουσμα της είδησης ότι η αστυνομία έκανε εφόδους σε συνδέσμους ομάδων ποδοσφαίρου στην Αττική. Επιτέλους , ενδεχομένως και ενόψει των εκλογών όπου οι ευαισθησίες για όλα είναι αυξημένες, οι Ελληνικές αρχές έκαναν.. ντου στο άβατο των βαρβάρων. Επιτέλους υπήρχε άμεση κινητοποίηση από τις ίδιες διωκτικές αρχές που επί ένα δίμηνο αδυνατούσαν να βρουν τους δράστες  της επίθεσης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς όταν όλη η Ελλάδα τους είχε δει δια τηλοψίας. Οι ίδια αστυνομία που σφυρίζει αδιάφορα για σημαντικές και σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο.

Το να βγω και να τα χώσω στην ελληνική αστυνομία είναι το πιο εύκολο για τα λάθη του παρελθόντος  αλλά δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και το έργο της όταν αυτό επιτελείται όπως πρέπει. Όπως στην προκειμένη περίπτωση όπου η επέμβαση της ήταν ακαριαία και τα ευρήματά της σοκάρουν  . Όχι όμως και ότι δεν τα περιμέναμε αφού δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη. Δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αμερική όλοι. Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για ορδές βαρβάρων και οργανωμένους στρατούς παρά για οργανωμένους συνδέσμους. Μιλάμε για τους συνδέσμους του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη , της ΑΕΚ στους Αγίους Αναργύρους , του Παναθηναϊκού στο Μπραχάμι και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Και υπάρχουν και άλλοι . Τι ‘’λαβράκια’’  έβγαλαν αυτοί οι έλεγχοι της αστυνομίας ? Τι ευρήματα πολέμου ανακαλύφθηκαν ? Ο απολογισμός είναι ανατριχιαστικός .

Το πιο βαρύ οπλοστάσιο βρέθηκε στον σύνδεσμο της ΑΕΚ ενώ στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού , όπου έγινε και επίθεση χουλιγκάνων πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ , δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο. Δεν έχει σημασία όμως σε ποιες ομάδες ανήκουν τα ευρήματα και τι και πως . Σημασία έχει ότι αυτά που βρέθηκαν προκαλούν. Μολότοφ, φωτοβολίδες κάθε είδους , μαδέρια , ρόπαλα , κλομπ, μαχαίρια , κροτίδες, μπουκάλια με βενζίνη, καδρόνια , πυροσβεστήρες, μάρμαρα , ράβδοι, κράνοι , χασίς και ναρκωτικά  .Επίσης ένα μπαστούνι του μπέϊζμπολ ( και μην μου πείτε ότι το είχαν για να αγωνιστούν  στο γνωστό αμερικάνικο άθλημα οι χουλιγκάνοι ) και μία βαριοπούλα για να αλληλοχτυπιούνται προφανώς  για να περνάει η ώρα . Σοκ και δέος ! Αλλά και έλεος μαζί. Ούτε την γιάφκα της ‘’17 Νοέμβρη’’ να έβρισκαν. Μόνο μπαζούκας , τόμαχοκ και ρουκέτες δεν βρήκαν οι αρχές.

Και μην μου πείτε ότι απορείτε με όλα αυτά . Δεν τα περιμένατε ότι πρόκειται για στρατούς επικίνδυνων οπαδών ? Υπάρχουν βέβαια και άλλοι σύνδεσμοι που δεν έχουν καμία σχέση με την βία και λειτουργούν ως λέσχες όπου υποστηρίζεις την ομάδα σου και υπάρχει ψυχαγωγία . Άλλο αυτοί. Εδώ μιλάμε για χουλιγκάνους πολεμιστές που διψάνε για αίμα. Ταλιμπάν και καμικάζι μαζί. Η αστυνομία συνέλαβε έξι ( μόνο ) που όλοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες αφού ο εισαγγελέας τους τύλιξε σε  μια κόλλα χαρτί και αυτοί θα την πληρώσουν για όλους τους άλλους και για ότι έχει γίνει μέχρι τώρα .Πάντα έτσι συμβαίνει άλλωστε . Λίγοι την πληρώνουν. Και σωστά γιατί φταίνε αλλά δεν θα βγουν πάλι οι μεγαλοπρόεδροι να τους σώσουν από τα κάτεργα για αν ικανοποιήσουν τις ορέξεις των οπαδών τους ? Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Άλλωστε είναι οι ίδιοι που τους πλήρωναν τα εισιτήρια για να συμπαρασταθούν (?) στις ομάδες τους πριν από τα μεγάλα ντέρμπι.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας στους συνδέσμους από ότι μαθαίνουμε θα συνεχιστούν και θα γίνουν συχνότεροι και πιο εντατικοί. Τα ευρήματα θα είναι και πάλι σοκαριστικά . Ενώ επίκειται και η επαναφορά του ιδιώνυμου. Δηλαδή η μη μετατρέψιμη ποινή φυλάκισης που μέχρι το 2008 , που καταργήθηκε , είχε οδηγήσει στη φυλακή πολλά ‘’φυντάνια’’ αλλά και κάποιους για αδικήματα που θα τιμωρούνται πλέον μόνο με πρόστιμο. Ας δοθεί επιτέλους πάντως ένα τέλος στην αλόγιστη δράση αυτών των κακοποιών στοιχείων γιατί υπάρχει και κόσμος που είναι αγνός και θέλει να δει μπάλα με την ησυχία και την οικογένεια του και δεν μπορεί από την δικτατορία των χούλιγκανς. Ας σταματήσουν να ανθούν αυτά τα λουλούδια γιατί στο βάθος δεν υπάρχει κήπος αλλά….κόλαση. Και ας συνεχιστούν τα ντου στα άντρα των βαρβάρων. Μόνο έτσι θα απαλλαχθούμε από τους αλητήριους που καταστρέφουν τα πάντα και κυρίως τον αθλητισμό που είναι και πολιτισμός.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook