Μανώλη τι πας να κάνεις!

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον εντυπωσιακό Ηρόδοτο και τον Μανώλη Παπαματθαιάκη που βρήκε το λιμάνι που έψαχνε εδώ και χρόνια.

Μετά από επτά αγωνιστικές ο Ηρόδοτος όχι μόνο έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά βρίσκεται και στο +7 από την δεύτερη θέση πηγαίνοντας τρένο στους πρώτους δύο μήνες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ο Παπαματθαιάκης, για όλους όσους ασχολούμαστε με το Κρητικό ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε πολύ καλά τις ικανότητες του. Δεν είναι προπονητής επιπέδου Γ’ Εθνικής αλλά μεγαλύτερης κατηγορίας και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα επιτεύγματα του σε αυτήν την κατηγορία είναι τέτοια που τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει στις περισσότερες ομάδες της Κρήτης και όπου έχει πάει έχει αφήσει το στίγμα του. Ποιος ξεχνάει τον εκπληκτικό Ερμή της περιόδου 2015 – 2016 όταν και η ομάδα των Ζωνιανών πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της ιστορίας της;

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει φέτος είναι και κάτι (για τον ίδιο) πρωτόγνωρο. Μετά από τόσα χρόνια θητείας στις ομάδες της Γ’ Εθνικής, ο ίδιος βρίσκεται για πρώτη φορά στον πάγκο ομάδας με φανέλα σαν του Ηροδότου. Η ομάδα της Αλικαρνασσού έχει από τις πιο βαριές φανέλες της κατηγορίας και αυτό είναι κάτι που γνωρίζω καλά ότι πορώνει και τον ίδιο τον Παπαματθαιάκη.

Ο ίδιος δουλεύοντας για πρώτη φορά σε μια ομάδα με τέτοια ιστορία και βαριά φανέλα, δείχνει να έχει προσαρμόσει αυτό το στοιχείο ακριβώς πάνω στα θέλω και τις ικανότητες της ομάδας. Δημιούργησε ένα ρόστερ που μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό της κατηγορίας όμως το +7 από τον δεύτερο δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται στην Αλικαρνασσό δεν έχει τελειώσει, καλά – καλά δεν έχει φτάσει ακόμα στο 50%!

Το προηγούμενο καλοκαίρι δημιούργησε μια ομάδα στηριζόμενη στους παίκτες – κλειδιά της προηγούμενης περιόδου και χτίζοντας την ενδεκάδα γύρω από τον παίκτη – βαρόμετρο του φετινού Ηροδότου: Τον Μιχάλη Φραγκουλάκη. Ο έμπειρος μέσος αποτελεί παίκτη που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία και ο Παπαματθαιάκης του έδωσε, με την φιλοσοφία του, ένα μεγάλο κίνητρο: Να δείξει στα 34 του ότι παραμένει παίκτης – ηγέτης και ο οποίος είναι σε θέση να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ηρόδοτο.

Ο Παπαματθάκης που όποιος τον έχει ζήσει στον πάγκο θα δει ότι πρόκειται για έναν προπονητή που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ζει το ματς, επηρεάζει τον ρυθμό και την εξέλιξη του αγώνα με τις φωνές και την τακτική του αλλά και το… ψυχολογικό κομμάτι. Όπως πρέπει να συμβαίνει στο τωρινό ποδόσφαιρο όπου ο προπονητής δεν είναι μόνο… προπονητής αλλά ακόμα και ψυχολόγος, παιδαγωγός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook