Χαμένος βγαίνει ο ΠΟΑ, όχι ο Κρασανάκης

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το διαζύγιο που θορύβησε το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο καταγράφοντας τα δεδομένα της επόμενης ημέρας στον ΠΟΑ.

Μπορεί ο ΠΟΑ να μην είναι το μέγεθος του ΟΦΗ όμως όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου γνωρίζουν πολύ καλά πόσο απαιτητικός και «ηλεκτρικός» είναι ο πάγκος του. Ο πάγκος του ΠΟΑ έχει χτίσει ολόκληρες καριέρες με προπονητές που εκεί έκαναν τα πρώτα τους προπονητικά βήματα με κορυφαίο παράδειγμα όλων, αυτό του Παύλου Δερμιτζάκη. Ή για να πάμε ακόμα πιο παλιά, να θυμηθούμε τον Ράικο Γιάνγιανιν που ξεκίνησε από το Ατσαλένιο και έφτασε να είναι μόνιμος κάτοικος της Παιανίας ως συνεργάτης των προπονητών του Παναθηναϊκού.

Πριν από δύο χρόνια, ήμουν στο Ατσαλένιο όταν η Δόξα Γαλιάς σόκαρε τον ΠΟΑ αποκλείοντας τον από τον τελικό του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να παραμείνει ακόμα μια χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα. Ποιος; Κοτζάμ ΠΟΑ να συνεχίσει να παίζει στο τοπικό Ηρακλείου.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Καλέμπουμπας πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο: Όταν έκλεισε ο κύκλος του Μανώλη Πατεμζή, ο πρόεδρος του ΠΟΑ πήρε το ρίσκο – γιατί ρίσκο ήταν – και έδωσε τα ηνία στον Βασίλη Κρασανάκη που μέχρι εκείνο το σημείο είχε δουλέψει ως πρώτος προπονητής στην Μινωική ενώ νωρίτερα ήταν βοηθός του Θανάση Κολιτσιδάκη στον Ηρόδοτο.

Ο Βασίλης Κρασανάκης συνέδεσε το όνομα του με τον ΠΟΑ σε αυτήν την διετία και βάσει αποτελεσμάτων κρίνεται απόλυτα πετυχημένος. Κατάφερε με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ και με την γνωστή φιλοσοφία του ΠΟΑ που τον θέλει να στηρίζεται στα δικά του παιδιά αλλά και σε Κρητικούς ποδοσφαιριστές αφενός να πάρει το πρωτάθλημα χωρίς πλέι – οφ (ενώ ο Ηρόδοτος θεωρούνταν φαβορί) και φέτος να αποτελέσει τον προπονητή της χρονιάς στην Γ’ Εθνική. Ο ΠΟΑ έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, έκανε πορεία – θαύμα διεκδικώντας τον τίτλο μέχρι και στο… παραπέντε και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν στο Ατσαλένιο ήθελαν την άνοδο, θα την διεκδικούσαν ακόμα περισσότερο. Όμως κακά τα ψέματα, βάσει των δικών του στάνταρ, στο Ατσαλένιο νιώθουν σαν να πήραν το πρωτάθλημα!

Το διαζύγιο που βγήκε αφήνει κερδισμένο τον Κρασανάκη και χαμένο τον ΠΟΑ. Όχι, γιατί στο Ατσαλένιο δεν ξέρουν πως κλείνουν οι κύκλοι για να ξεκινήσει ένας άλλος αλλά επειδή ο ΠΟΑ είχε βρει έναν προπονητή που ταίριαζε με το dna της ομάδας. Είχε γίνει ένα με την ομάδα παρότι δεν ήταν παιδί του ΠΟΑ και του Ατσαλένιου.

Ο ΠΟΑ βγαίνει χαμένος από την εξίσωση – παρότι ποδοσφαιρικά είναι ανόμοια τα μεγέθη με τον προπονητή Κρασανάκη – γιατί χάνει έναν προπονητή που αποδεδειγμένα είναι ικανός και στην διαχείριση του ρόστερ του αλλά και σε εκείνη του απαιτητικού Ατσαλένιου. Ο Κρασανάκης μετά από δύο χρόνια παραμονής στον πάγκο του Ατσαλένιου ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του και απέδειξε με το έργο του ότι μπορεί να αντέξει σε έναν απαιτητικό και ηλεκτρικό πάγκο.

Την ίδια ώρα ο ΠΟΑ θα συνεχίσει με τον μοναχικό δρόμο του Γιάννη Καλέμπουμπα που αποτελεί τον άσπρο καβαλάρη σε μια πολύ κακή εποχή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σημεία των καιρών μπορεί να πει κάποιος αλλά την ίδια ώρα ο ΠΟΑ θα ψάχνει τον τρόπο να χτίσει από την αρχή αγωνιζόμενος σε ένα πρωτάθλημα που του χρόνου θα είναι πολύ πιο δύσκολο, πολύ πιο απαιτητικό και θα εμφανιστεί ξανά ο φόβος μην τυχόν και η ομάδα βρεθεί ξανά στα τοπικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook