Το ποδοσφαιρικό θαύμα του Ερμή Ζωνιανών

Οι Ζωνιανοί αποδεικνύουν πως πέρα από την Κρητική φιλοξενία που διαφημίζουν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, γνωρίζουν να παίζουν και καλή μπάλα. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο athleticradio.gr την πορεία – θαύμα της ομάδας του Μανώλη Παπαματθαιάκη.

Την ημέρα που ο ΟΦΗ ξεκινούσε την προετοιμασία του, Δευτέρα 27 Ιουλίου, στα Ζωνιανά υποχρεώνονταν να σβήσουν όλα όσα είχαν γράψει στο τεφτέρι τους για την σαιζόν 2015 – 2016 και να αρχίσουν πάλι από την αρχή. Εκείνη την ημέρα, ο Ερμής ανακοίνωνε το τέλος της συνεργασίας του με τον Βασίλη Καραΐσκο και ενώ νωρίτερα είχε ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το, τότε, διαζύγιο χαρακτηρίστηκε ξαφνικό και ενώ μάλιστα ο σχεδιασμός του Ερμή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια ημέρα, ο Γιάννης Κάββαλος επανέφερε στα Ζωνιανά τον Μανώλη Παπαματθαιάκη και όλοι γνωρίζουν πως όταν στην Κρήτη δέσει η “χημεία” δύο ανθρώπων τότε αυτή δεν αλλάζει ποτέ. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί ξανά πριν από 2 χρόνια και παρότι ο Ερμής υποβιβάστηκε, το έργο του Παπαματθαιάκη είχε αναγνωριστεί από όλους.

Ο Παπαματθαιάκης έκανε, αρχικά, το απλό. Γνωρίζοντας μέχρι που φτάνει το “πορτοφόλι” του Κάββαλου, κοίταξε πρώτα να πάρει Κρητικούς ποδοσφαιριστές. Έξυπνο αν μη τι άλλο, εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που το αποφεύγουν, και με μικρότερο κόστος. Στα Ζωνιανά πήγαν παίκτες με μεγάλη εμπειρία από αυτές τις κατηγορίες αλλά και τσαγανό. Η άμυνα έδεσε γρήγορα με τους Ανυφαντάκη, Τζανή που ήρθαν από Ρούβα και Κισσαμικό αντίστοιχα ενώ στην συνέχεια έπρεπε να βρεθούν παίκτες σε θέσεις – κλειδιά. Ήδη, υπήρχε από πέρυσι μια καλή “μαγιά” παικτών όπως οι Σταθόγλου, Βασίλης Πλουσής, Στρατήγης (παίκτες βασικοί και την φετινή σαιζόν) με τον δεύτερο να είναι ο μεγάλος άτυχος αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έχασε όλη την χρονιά.

Αφού η άμυνα “έδεσε” με Κρητικούς ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την κατηγορία, έχουν δύναμη και τσαγανό (στο μεταξύ ήρθε και ο Κορτσινίδης που είχε παίξει στα Χανιά), ο Παπαματθαιάκης και ο Κάββαλος κινήθηκαν για να κλείσουν τα μέτωπα στο τέρμα και την επίθεση. Και σε αυτήν την κατηγορία, τον στόχο του τον πετυχαίνει όποιος έχει καλό τέρμα και φορ – δυναμίτη. Ο Παπαματθαιάκης που είναι γνώστης όλων των παικτών που παίζουν εκτός Κρήτης (και οι οποίοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το νησί) έκανε την κίνηση ματ φέρνοντας στα Ζωνιανά τον Κατσικοκέρη.

Η αλήθεια είναι πως η καριέρα του υψηλόσωμου φορ είχε πάρει την κατιούσα από το 2012 και μετά όταν πήρε την μεταγραφή για την ΑΕΚ. Στον Ερμή γνώριζαν πολύ καλά ότι από την στιγμή που το σωματείο είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, πλέον χρειαζόταν να δοθεί ένα κίνητρο στον Κατσικοκέρη που  προερχόταν από κακές έως καταστροφικές χρονιές. Το πρώτο πράγμα που του έδωσαν ήταν η απεριόριστη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και η πλήρη στήριξη. Έτσι, παρότι ο Κατσικοκέρης δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, πλέον είναι δεύτερος σκόρερ στην κατηγορία με 15 γκολ κάνοντας ένα φανταστικό πρωτάθλημα.

Το τρίτο κομμάτι (και το πλέον δύσκολο) ήταν να βρεθεί ένας καλός τερματοφύλακας. Και βρέθηκε 20 ημέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας. Ο Καρακούτσης ήρθε στα Ζωνιανά και η μεταγραφή του αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο κλειδί για την συνέχεια. Μόλις την προηγούμενη Κυριακή, στο παιχνίδι που έκρινε κατά 80% την παραμονή του Ερμή, ο Καρακούτσης ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για έναν από τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες της φετινής Γ’ Εθνικής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook