Ο ΠΟΑ κέρδισε, το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο έχασε…

Με αφορμή την μονομαχία των Γιώργου και Πέτρου Γιακουμάκη, ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για δύο αυθεντικά ταλέντα που, ευτυχώς για αυτούς, δεν αγωνίστηκαν στους “μεγάλους” του Ηρακλείου.

Ηλικιακά, τους δυό τους, τους χωρίζουν σχεδόν 18 μήνες, ο μεν Πέτρος Γιακουμάκης γεννήθηκε τον Ιούλη του 1992 ενώ ο δε Γιώργος Γιακουμάκης ήρθε στον κόσμο τον Δεκέμβρη του 1994. Ποδοσφαιρικά βρήκαν την γαλήνη και την ιδανική αφετηρία μέσα από την “ποδοσφαιρομάνα” που λέγεται ΠΟΑ και Ατσαλένιο.

Ο μεν Πέτρος Γιακουμάκης είχε ξεπεταχτεί σε πολύ μικρότερη ηλικία όταν δεν ήταν ακόμα 18 χρονών κάνοντας ντεμπούτο με την Χερσόνησο στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Από τις ακαδημίες του Λίντο βρέθηκε στην Χερσόνησο όπου το μάτι του Μανώλη Παπαματθαιάκη τον πρόσεξε και τον πήρε δίχως να κωλώσει να τον ρίξει στα βαθιά. Ο δε Πέτρος Γιακουμάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον ΠΟΑ. Ο πατέρας του μεγάλος σκόρερ του ΠΟΑ δεν τον πήρε να τον πάει αλλού αφήνοντας τον να μεγαλώσει και να ανδρωθεί εντός Ατσαλένιου.

Οι δυο τους έκαναν πράγματα και θαύματα στον ΠΟΑ την σαιζόν 2011 – 2012 όταν και έπαιξαν μαζί για τελευταία φορά. Το καλοκαίρι του 2012 ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε την ρευστότητα του αλλά και την φιλία του, τότε προπονητή των Χανιωτών, Γιάννη Χατζηνικολάου με τον Βαρουξάκη παίρνοντας τον στα Χανιά έναντι ενός σημαντικού ποσού που λέγεται ότι έφτασε τις 50 χιλιάδες ευρώ. Που να δώσει ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης αυτά τα χρήματα για ένα παιδί 20 χρονών.

Το καλοκαίρι του 2014 ήταν η ώρα του Πέτρου Γιακουμάκη να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει για άλλες πολιτείες. Η ιστορία γνωστή με τον ΟΦΗ και το τι έγινε τότε δεν έχει πλέον σημασία. Σημασία έχει ότι κανένας από τους δύο δεν φόρεσε την φανέλα κάποιου εκ των μεγάλων του Ηρακλείου.

Ο ΠΟΑ βγήκε κερδισμένος αφού φρόντισε να βάλει στα ταμεία του ένα πολύ σημαντικό ποσό μέσα από την πώληση των δύο ποδοσφαιριστών αλλά το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο έχασε αφού δεν κατάφερε να κρατήσει εντός νομού δύο παίκτες με εξαιρετικό ταλέντο. Ήδη, συνολικά φέτος μετρούν 3 γκολ και 2 ασίστ όμως σημαντικότερο από αριθμούς είναι το γεγονός ότι και οι δύο παίζουν ΒΑΣΙΚΟΙ δείχνοντας ότι πολύ σύντομα θα φύγουν από τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά.

Το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο έχασε δύο σπουδαία ταλέντα, που ίσως και για αυτά να ήταν καλύτερα που δεν έπαιξαν στον ΟΦΗ ή τον Εργοτέλη αλλά “μετανάστευσαν” αλλού για να βρουν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη.

Ο θρύλος λέει πως στον ΠΟΑ δεν διαπραγματεύτηκαν καν τις μεταγραφές τους σε ομάδες του Ηρακλείου αφού το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το ζεστό χρήμα και όχι οι δύο παίκτες να παραχωρηθούν στον ΟΦΗ ή τον Εργοτέλη. Ακόμα και αν αυτό ισχύει, ο ΠΟΑ λειτούργησε σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Για την περίπτωση του Πέτρου Γιακουμάκη και γιατί δεν ήρθε στον ΟΦΗ, μπορούν να ειπωθούν πάρα πολλά ενώ για εκείνη του Γιώργου Γιακουμάκη το πουλάκι είχε πετάξει πολύ πριν προλάβουν να ενδιαφερθούν οι δύο μεγάλοι του Ηρακλείου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook