Ο Πετράκης αξίζει το βραβείο του προπονητή της χρονιάς

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr γιατί ο Κρητικός τεχνικός αξίζει να πάρει το βραβείο περισσότερο από κάθε άλλο προπονητή της Σούπερ Λιγκ.

Είναι προπονητής της χρονιάς ο Αναστασίου; Σε καμία περίπτωση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε σχεδόν ποτέ στο παιχνίδι του τίτλου ενώ η ομάδα του Αναστασίου δεν παρουσίασε καμία βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είναι ο Βεργέτης; Όχι βέβαια γιατί οι Αρκάδες βάσει ρόστερ και παικτών διαθέτουν μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και δίκαια βρίσκονται μέσα στα πλέι – οφ. Κατά συνέπεια δεν έχουν πετύχει τίποτα παραπάνω από αυτό που αξίζουν. Ούτε για πρωτάθλημα πάνε, ούτε εκτός πλέι – οφ μένουν. Είναι ο Περέϊρα; Αυτός και αν δεν είναι.

Άρα ποιος μένει; ΜΟΝΟ ο Γιάννης Πετράκης είναι εκείνος που αξίζει αυτό το βραβείο. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που ποτέ δεν έκανε δημόσιες σχέσεις και ότι κέρδισε το κέρδισε μόνο μέσα από την δουλειά του και τίποτα άλλο.

Το σκεφτόμουν να το γράψω εδώ και αρκετό καιρό. Δεν περίμενα την χθεσινή νίκη του ΠΑΣ επί του Ολυμπιακού όπου ο Πετράκης πήρε την ταυτότητα του Περέϊρα. Ο Πετράκης έχει καταφέρει εδώ και πάρα πολύ καιρό να κάνει ένα μικρό θαύμα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Πήρε μια ομάδα που θα είχε στόχο να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ με ένα ρόστερ που σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε ότι μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω από μια εύκολη παραμονή. Και όμως ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι ομάδα του προπονητή. ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα. Και όποιος είδε το χθεσινό ματς θα κατάλαβε ότι ο Πετράκης άργησε, είπαμε ο άνθρωπος είναι προπονητής, όχι «δημοσιοσχετίστας», να κάτσει σε πάγκο ομάδας της Σούπερ Λιγκ.

Και οφείλουν η Nova αλλά και οι συνάδελφοι του στην Σούπερ Λιγκ να πράξουν το σωστό και στις αρχές του Μάη να κάνουν το αυτονόητο: Να του δώσουν το βραβείο του προπονητή της χρονιάς!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook