Το στοιχείο «X» του φετινού ΟΦΗ

Έχοντας δει τα παιχνίδια του φετινού ΟΦΗ, θεωρώ πως ο άνθρωπος που ανεβάζει μια ταχύτητα την ομάδα είναι ο Σαΐμπου Γιακούμπου. Και δεν το λέω αυτό επειδή πιστεύω ότι ο Γκανέζος είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την τρομακτική διαφορά, αλλά επειδή είναι το στοιχείο που αναδεικνύεται σε καταλύτη για να πάρουν μπροστά και οι […]

Έχοντας δει τα παιχνίδια του φετινού ΟΦΗ, θεωρώ πως ο άνθρωπος που ανεβάζει μια ταχύτητα την ομάδα είναι ο Σαΐμπου Γιακούμπου. Και δεν το λέω αυτό επειδή πιστεύω ότι ο Γκανέζος είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την τρομακτική διαφορά, αλλά επειδή είναι το στοιχείο που αναδεικνύεται σε καταλύτη για να πάρουν μπροστά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Ο Γκανέζος, όπως και όλοι οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές, είναι κάτι διαφορετικό σε ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα τους.

Πάντα είναι ξεχωριστές προσωπικότητες, επειδή απλά το χρώμα του δέρματος τους τους κάνει να διαφέρουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Όποιος παρακολουθεί τον Γιακούμπου μέσα στον αγωνιστικό χώρο βλέπει ένα πραγματικό παιδί. Που θα πάει πρώτος να πανηγυρίσει με τους υπόλοιπους το γκολ κάποιου συμπαίκτη του. Που θα χαμογελάσει όταν κάνει μια ωραία ενέργεια και παράλληλα δεν θα διστάσει να τρέξει μέχρι την άμυνα με… προσόντα μπακ για να κόψει τον αντίπαλο. Με λίγα λόγια, είναι η προσωποποίηση του ανθρώπου που ευχαριστιέται το παιχνίδι.

Έτσι, με την διάθεση που παρουσιάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο παίκτης που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι του ΟΦΗ, αποτελώντας το στοιχείο «X» της ομάδας. Όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς με τον Διαγόρα. Στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού βγάζει μόνος του φάση που «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Αγρίτη, ο τελευταίος το χάνει, όμως όλο το γήπεδο αναστέναξε με το ένας εναντίον ενός του Γκανέζου. Στο δεύτερο ημίχρονο, δε, που βρήκε περισσότερους χώρους ανοικτούς, ήταν εκείνος που ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα και παράλληλα έδωσε μια έξτρα ώθηση στον κόσμο να φωνάξει και να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο.

Έχω την εντύπωση ότι αυτός ο παίκτης θα κάνει αρκετές ζημιές φέτος και πολύ περισσότερο θα… ωθήσει ακόμα περισσότερους αντιπάλους στο να τον ρίξουν κάτω με ανορθόδοξα μαρκαρίσματα, όπως προσπάθησε αρκετές φορές ο άμοιρος Πουλόπουλος, που δεν μπορούσε να τον σταματήσει με τίποτα. Η διάθεση, η όρεξη και το πείσμα που δείχνει ο Γιακούμπου είναι αρκετά για εκείνον να πάρει από το χέρι έναν μέτριο ΟΦΗ και να τον κάνει καλό…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook