Το… ξυπνητήρι δεν χτύπησε για όλους

Στην προηγούμενη μας αναφορά, σχολιάζοντας την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, γράφαμε ότι ο Εργοτέλης χρειάζεται… ξυπνητήρι, διαφορετικά στην συνέχεια υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει σε χειμερία νάρκη. Και (ευτυχώς) δικαιωθήκαμε γρήγορα. Οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται πως άκουσαν το… ντριν και στο δεύτερο τους παιχνίδι έδειξαν ότι… ξύπνησαν. Όχι μόνο γιατί κέρδισαν στον Βόλο, αλλά γιατί […]

Στην προηγούμενη μας αναφορά, σχολιάζοντας την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, γράφαμε ότι ο Εργοτέλης χρειάζεται… ξυπνητήρι, διαφορετικά στην συνέχεια υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει σε χειμερία νάρκη.

Και (ευτυχώς) δικαιωθήκαμε γρήγορα. Οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται πως άκουσαν το… ντριν και στο δεύτερο τους παιχνίδι έδειξαν ότι… ξύπνησαν. Όχι μόνο γιατί κέρδισαν στον Βόλο, αλλά γιατί κυρίως η εμφάνιση τους ήταν τέτοια που κάνει τον οποιονδήποτε να αισιοδοξεί. Μην φανταστεί βέβαια κανείς ότι οι δύο μέχρι τώρα εμφανίσεις του Εργοτέλη είχαν τεράστιες διαφορές, όπως τουλάχιστον βγαίνει το συμπέρασμα από τα τελικά αποτελέσματα. Στον Βόλο και σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρ., οι «κιτρινόμαυροι» είχαν περισσότερο πάθος, είχαν διάθεση και το κυριότερο είχαν αγωνιστικό πλάνο.

Και σε αυτό «βοήθησε» ο τρόπος που έπαιξαν οι Βολιώτες. Ανοικτά δηλαδή και όχι κατενάτσιο όπως ο Βλάχος στο Παγκρήτιο. Και απέναντι σε τέτοιες ομάδες το πρόσωπο του Εργοτέλη θα είναι σίγουρα καλύτερο. Βέβαια, το αποτέλεσμα, ακόμα και με την ίδια εμφάνιση, θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν έμπαινε γκολ σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός, ωστόσο η νίκη ήρθε δικαιότατα καθώς ο Εργοτέλης έπαιξε όπως θα έπρεπε για να κερδίσει το συγκεκριμένο ματς. Με λίγα λόγια.

Οι «κιτρινόμαυροι» όπως δεν έγιναν ομάδα Β’ Εθνικής όταν έχασαν από τον Αστέρα, ούτε τώρα έγινε… Μπαρτσελόνα, επειδή κέρδισε στον Βόλο. Είναι μια καλή μικρομεσαία ομάδα που θα πρέπει να προσπαθεί πολύ σε κάθε ματς για να παίρνει, τις περισσότερες φορές, το θετικό αποτέλεσμα. Απλά είναι τα πράγματα.

Όσο για τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού, έδειξαν και αυτές στις πρεμιέρα, ότι χρειάζονται… ξυπνητήρι και μάλιστα μέσα σε… τσουκάλι για να κάνει μεγαλύτερο θόρυβο.

Ο ΟΦΗ εντελώς ανέτοιμος σε αγωνιστικό επίπεδο (αλήθεια γιατί δεν κλείστηκαν περισσότερα φιλικά, μπας και δέσει νωρίτερα η ομάδα), έγινε εύκολο «θύμα» στην Βέροια. Η ήττα και το κακό αγωνιστικό πρόσωπο ήταν ένα μεγάλο «καμπανάκι» για όλους. Για τους παράγοντες που υποστηρίζουν με θέρμη ότι το φετινό υλικό είναι πολύ καλύτερο από πέρυσι, τους παίκτες που θα πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται, τον προπονητή που πιάστηκε… αδιάβαστος, αλλά και τον κόσμο που με την πρώτη «στραβή» αναζητά «ενόχους» και εξιλαστήρια θύματα. Υπομονή χρειάζεται γιατί θα έρθουν και άλλα «χαστούκια». Και τότε ο «πονοκέφαλος» θα είναι μεγαλύτερος. Υπομονή και επιμονή λοιπόν…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook