Γιατί πρέπει να μείνει ο Καραγεωργίου…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη «Γιατί να μη μείνει ο Καραγεωργίου;» Πολύ απλά και απολύτως φυσιολογικά μου απάντησε ο Γενικός αρχηγός του Εργοτέλη, Σταύρος Λαμπράκης, σε μια τετ-α-τετ συνέντευξη στο στούντιο του Athletic Radio 104.2 στις αρχές της περασμένης εβδομάδας για τον Εργοτέλη της επόμενης μέρας. Το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

«Γιατί να μη μείνει ο Καραγεωργίου;» Πολύ απλά και απολύτως φυσιολογικά μου απάντησε ο Γενικός αρχηγός του Εργοτέλη, Σταύρος Λαμπράκης, σε μια τετ-α-τετ συνέντευξη στο στούντιο του Athletic Radio 104.2 στις αρχές της περασμένης εβδομάδας για τον Εργοτέλη της επόμενης μέρας. Το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί (και) στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, μετά την διασφάλιση της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ.

Στη σκέψη του Σταύρου αλλά και της διοίκησης, ο Καραγεωργίου είναι πετυχημένος. Και μπορεί στη συνέντευξη ο Γενικός αρχηγός να εξέφραζε στο θέμα προπονητή «προσωπική άποψη», λέγοντας ότι «έχει πολλά να δώσει ακόμη στον Εργοτέλη», ωστόσο η αίσθηση αυτή δε φαίνεται να είναι μακριά από τις σκέψεις και της διοίκησης της ομάδας στο θέμα προπονητή.

Με τον Καραγεωργίου στον πάγκο ο Εργοτέλης ολοκληρώνει φέτος πέντε χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία. Ολοκληρώνει το στόχο που μπαίνει στην αρχή της χρονιάς. Την παραμονή στην κατηγορία. Την πρώτη χρονιά (2006-7) ως 9ος με 39 βαθμούς, τη δεύτερη (2007-8) ως 13ος με 30 βαθμούς, την τρίτη (2008-9) ως 11ος με 36 βαθμούς, την τέταρτη(2009-10) ως 9ος με 36 βαθμούς και τη φετινή σε μια θέση μεταξύ του 8-9 της κατάταξης, έχοντας ολοκληρώσει τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.

Όσο και αν κάποιοι αναζητούν να βρουν μειονεκτήματα στον προπονητή του Εργοτέλη, ο ίδιος δικαιώνεται πανηγυρικά από τους αριθμούς. Κάνει–κάθε χρόνο-τη δουλειά, πετυχαίνει το στόχο και φέρνει εύκολα ή δύσκολα σε πέρας την αποστολή που αναλαμβάνει.

Το έγραψα και πριν από μερικές εβδομάδες ότι για μένα θα είναι «έκπληξη» οτιδήποτε άλλο από την παραμονή του Μακεδόνα τεχνικού. Και επιμένω ότι ο Εργοτέλης σε τούτη την φάση είναι μια καλή «στέγη» για τον Καραγεωργίου. Αντίστοιχα και ο Καραγεωργίου για τον Εργοτέλη.

Το φετινό καλοκαίρι για τον Εργοτέλη θα είναι πιο κρίσιμο από τα προηγούμενα. Και αυτό γιατί με δέκα συμβόλαια να τελειώνουν και με ένα «μπάτζετ» να συρρικνώνεται συνεχώς λόγω και της οικονομικής κατάστασης, είναι σαφές ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να «χτιστεί» και φέτος ένας κορμός για τα επόμενα χρόνια. Και για αυτή τη δουλειά είναι απαραίτητη η παρουσία στον πάγκο ενός ανθρώπου που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις γιατί οι επιλογές που θα γίνουν τώρα σε μεταγραφές και ανανεώσεις, θα είναι καθοριστικές για το αγωνιστικό προφίλ του Εργοτέλη της νέας περιόδου…

Τουλάχιστον με τον Καραγεωργίου οι άνθρωποι του Εργοτέλη γνωρίζουν ότι θα έχουν μαζί τους ένα τίμιο και ικανό συνεργάτη που τους έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται. Δεν βλέπω για ποιο λόγο να ρισκάρουν με κάτι διαφορετικό…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook