Τα ψεύτικα… φερ πλέι που διχάζουν!

Για μια ακόμα φορά συζητήθηκε και δίχασε φάση του περιβόητου φερ πλέι σε γήπεδο. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Για μια ακόμα φορά συζητήθηκε και δίχασε φάση του περιβόητου φερ πλέι σε γήπεδο.

Το ζήσαμε τη φορά αυτή στην αναμέτρηση της Μινωικής με τη Φαιστό τη περασμένη Κυριακή(1/10). Λοιπόν, ας τα πάρουμε με χρονική σειρά τα γεγονότα και πάντα με σχολιασμό τη ταπεινή μας άποψη. Στο πρώτο μέρος, με το αποτέλεσμα στο μηδέν, ο Λέσι, πριν τη σέντρα, βρέθηκε στο έδαφος, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και χωρίς τραυματισμό στο κεφάλι φυσικά.

Η μπάλα στη κατοχή των φιλοξενούμενων, χωρίς καμιά διαμαρτυρία, ο Γ.Παπαδάκης (φώτο) έχοντας πλεονέκτημα θέσης(κοντά στη γραμμή της περιοχής) πλέον, σταματά, βγάζοντας τη μπάλα σε πλάγιο άουτ! Δε τον κρίνουμε, η απόφαση είναι δικιά του.

Αλλά, ούτε του το ζήτησε κανένας, ούτε υπήρχε λόγος, ακόμα και η αποστολή της Φαιστού… αιφνιδιάστηκε από αυτή του την απόφαση.

Τελειώνουμε εδώ το γεγονός αυτό. Πάμε τώρα στην επανάληψη όπου η μπάλα η… ωραία(θυμάστε το σχόλιο του Ίβιτσα Όσιμ!!!) φέρνει ότι ο νους δε μπορεί να φανταστή. Κάπου στο 80ο λεπτό, παίχτης της Φαιστού πέφτει κοντά στη πλάγια γραμμή, η μπάλα είναι σε πόδια συμπαιχτών του, παίζουν κανονικά το παιχνίδι τους όμως, τη χάνουν τη μπάλα, τη παίρνουν οι γηπεδούχοι(νομίζω με τον Λέσι), και σε δεύτερο χρόνο, σκοράρουν με το Νικηταρά (2-0).

Φυσιολογική εξέλιξη να φωνάξουν οι της Φαιστού. Αλλά, δεν είχαν κανένα δίκιο. Αρχικά να επισημάνουμε το εξής.

Ο κόουτς Ανωγειανάκης της Φαιστού, ζήτησε από τους παίχτες του, να βγάλουν τη μπάλα εκτός γραμμής, για να δουν τη έχει ο συμπαίχτης τους. Αλλά και εδώ, δεν υπήρχε λόγος ρε παιδιά!

Πάλι ο όποιος τραυματισμός, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι στο κεφάλι. Απλά είναι τα πράγματα. Μια ζωή οι φάσεις και οι περιπτώσεις του…@@@μένου φερ πλέι, θα διχάζουν κόσμο και κοσμάκι.

Χαλάει τις περισσότερες φορές η ροή του παιχνιδιού και φταίει αυτό. Δεν γίνεται με το παραμικρό και σε κάθε πέσιμο παίχτη, να βγαίνει η μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν αυτά.

Δε θα είναι καθόλου άσχημο, νομίζουμε, η μπάλα να βγαίνει μόνο σε τραυματισμό στο κεφάλι. Και όταν φυσικά αποφασίζει ο άρχοντας του αγώνα, να διακόψει το ματς με τη σφύριγμα του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook