Κέρδισε και η… (Μ)οίρα του δούλευε!

Ξέρουμε πως συνήθως τα ντέρμπι, κρίνονται στα σημεία και στις λεπτομέρειες. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Ξέρουμε πως συνήθως τα ντέρμπι, κρίνονται στα σημεία και στις λεπτομέρειες.

Οι κανόνες αυτοί έπαιξαν το ρόλο τους και στο ντέρμπι του Σαββάτου στο γήπεδο της Μινωικής. Ο Γιούχτας, πήρε πολύ σημαντική νίκη. Με συνδυασμό της ισοπαλίας των Μοιρών με το ΠΑΟΚ, πλέον, φιγουράρει και η ομάδα των Αρχανών στη 2η θέση, με συγκάτοικο τις Μοίρες. 

Η Μπάρτσα, ενώ προέρχονταν από το εντυπωσιακό  1-5 στην έδρα της Γόρτυνας, πριν από αυτό, στην έδρα της πάλι, είχε ξανά χάσει. Από τον Αλμυρό με το 3-4 για όσους τυχόν δε θυμούνται το σκορ τότε.

Από την άλλη, ο Γιούχτας, προέρχονταν από το ρεπό-τρίποντο και πριν από αυτό σε δυο εκτός έδρας ματς, στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, στο ένα κέρδισε(2-4 στη Γόρτυνα) και στο άλλο έχασε(2-1 στα Μάλια).

Θεωρούμε ότι στον Γιούχτα, θα παλέψουν μέχρι τέλους για την επίτευξη των στόχων τους. Έκαναν κινήσεις ενισχύσεως στο μήνα των μεταγραφών, με σκοπό την αντεπίθεση.  Στο πρώτο γύρο το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα των δυο ομάδων.

Ημίχρονο 0-1, με γκολ του Καστελιανάκη (30’). Υπήρξαν ‘’φωνές’’ των γηπεδούχων, για αντικανονική θέση του σκόρερ, βοηθός και ρέφερι, είχαν αντίθετη άποψη.  Καθοριστικό το γκολ του Νοκάι στο 55’ και στο 0-2 πλέον η διαφορά. 

Ενδιαφέρον υπήρχε έτσι κι αλλιώς στο ντέρμπι μέχρι τη λήξη του. Όμως, στο 64’ για χέρι σφυρίχτηκε πέναλτι αδιαμαρτύρητο. Το μετέτρεψε σε γκολ ο Λέσι… και  νάσου το 1-2. Το γήπεδο… παίρνει φωτιά!

Συνολικά, εκατέρωθεν οι δυο ομάδες, σπατάλησαν φάσεις, όμως στην εκπνοή  ο Τσαϊνης με σουτάκι… δε μπόρεσε να σκοράρει από θέση γκολ. Δεν ήταν και λίγα τα ‘’αχ’’ και κάτι… Γαλλικά από πλευράς Μινωικής.

Δικαιολογημένα, είδαν ότι μπορούσαν εκεί να μη χάσουν και να έπαιρναν και πονταλάκι. Είπαμε, εκπνοή ήταν εκεί. Αμέσως μετά ακούσαμε το τελευταίο σφύριγμα!

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook