Το τοπικό ποδόσφαιρο χρειάζεται … ιστορικές και ριζικές αποφάσεις

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την προγραμματισμένη την ερχόμενη Δευτέρα (8/6) ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗ. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την προγραμματισμένη την ερχόμενη Δευτέρα (8/6) ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗ. 

Πέρα των τυπικών και όσων θεμάτων αναφέρει το πρωτόκολλο, καλό θα είναι η συγκέντρωση αυτή, να μην μείνει… ανεκμετάλλευτη από τους παρευρισκόμενους. Φορείς και παράγοντες λοιπόν, ας συζητήσουν θέματα που αφορούν το σήμερα και αύριο του Ηρακλείωτικου ποδοσφαίρου. Παρατηρώ πως κάθε χρόνο πολλά πράγματα… δυσκολεύουν περισσότερο.

Φοβάμαι μην έρθει καμιά… έκρηξη απότομη και δε μείνει τίποτα όρθιο να θυμόμαστε!… Χρειάζονται λύσεις και τομές. Χρήματα μπορεί να μην υπάρχουν (και να μη δίνονται) αλλά με σωστό… μάρκετινγκ, μπορούν να δοθούν οικονομικές και ηθικές ανάσες στα σωματεία.

Η Περιφέρεια δεν είναι που δίνει χρήματα σχεδόν σε όλα τα σωματεία; Ας βρεθεί φόρμουλα και να καλυφθούν τα έξοδα των γιατρών προς όλες τις ομάδες για όλη τη σεζόν.  Άλλη πρόταση τώρα, ας συζητηθεί τρόπος, να προσφερθούν διαιτησίες δωρεάν. Δηλαδή, για κάθε σωματείο σε τρία ή δυο ματς ως γηπεδούχο, να  το σφυρίξουν δωρεάν οι διαιτητές. Προσοχή, κάθε τι, με συζήτηση, και όχι… φωτοβολίδες-προτάσεις, έτσι;  Τεράστιο πρόβλημα τα… άστεγα σωματεία.

Έχουν ακουσθεί πολλά, τα μισά να γίνουν πράξη, πάει, λύθηκε το θέμα. Στάδιο Ελευθερίας, χώρος δίπλα στο Παγκρήτιο, και πάει λέγοντας. Οι χορηγίες… απουσιάζουν αισθητά από το τοπικό, πάλι πάω… στο μάρκετινγκ, αυτό πρέπει να κάνει… αισθητή τη παρουσία του πλέον!

Τα πράγματα εξελίσσονται! Πρέπει από κοινού να συζητηθεί και να αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός της ερχόμενης περιόδου παιδιά! Το περιβόητο θέμα με τα χρηματικά πρόστιμα και οι ενστάσεις. Το φαινόμενο υποβιβασμού του Μονοφατσίου, ας γίνει… φάρος επίλυσης του θέματος. . Φεύγοντας από την αίθουσα του Παγκρητίου την Δευτέρα, αυτό το ‘’αγκάθι’’ θα πρέπει να αποτελεί…. παρελθόν!

Τι θα γίνει με το θέμα των ‘’μικρών’’ ηλικιακά ποδοσφαιριστών; Δύσκολο θέμα, μόνο με σωστή βάση μπορεί να επανέλθει ένας σχετικός κανονισμός, με συμμετοχή ενός ή δυο υποχρεωτικά στην 11άδα, ή στη 18άδα, για να το δούμε και αυτό. Μήπως να…. γίνει αποτοξίνωση στη νέα σεζόν από πλέι οφ, πλέι άουτ και  μπαράζ; Μπουχτίσαμε εφέτος ρε παιδιά!

Μήπως ακόμα να επανέλθουμε στο σύστημα το εξής.  Μέσα από τη προκήρυξη να είναι σαφέστατο πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες υποβιβάζονται; Και ότι γίνεται από παραπάνω κατηγορίες, να μη δημιουργείται… ντόμινο, αλλά να απορροφούνται οι ομάδες αυτές στην Α1 κατηγορία;  Να γίνει και καμιά επανεξέταση των πλέι οφ στη μεγάλη κατηγορία;

Με τα… διπλώματα (και παπλώματα!) των προπονητών τι θα γίνει; Θα συνεχίζουμε να παίζουμε όλοι μας το… κρυφτό, όπως παίζαμε μικροί στις γειτονιές; Δε γίνεται… γιατί δεν υπάρχουν πλέον… γειτονιές!!!  Αυτά από τη στήλη και είναι άλλα τόσα, και άλλα τόσα!

Δε σημαίνει  πως όλα θα μπορούν να συζητηθούν και να λυθούν την ερχόμενη Δευτέρα.  Όμως τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, όπως η Συνέλευση, οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων, είναι γεγονότα που δε πρέπει να περνάνε στην ιστορία… ως ανεκμετάλλευτα.

Άντε, καλή Συνέλευση λοιπόν την ερχόμενη Δευτέρα… και καλό καλοκαίρι… μετά προς όλους!!!…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook