Ένσταση… στο κανονισμό!

“Tο θέμα της δικαίωσης στην ένσταση της Γόρτυνας για τις Ελπίδες έχει επιφέρει διαφωνίες στην ομάδα του Καρτερού”. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Όπως είναι φυσιολογικό το θέμα της δικαίωσης στην ένσταση της Γόρτυνας για τις Ελπίδες που χρωστάνε χρήματα στο ταμείο της ΕΠΣΗ έχει επιφέρει διαφωνίες στην ομάδα του Καρτερού, και πολύ συζήτηση στα ποδοσφαιρικά στέκια.

Μπήκε και στη θεματολογία του Σαββατιάτικου ”Παλμού του Τοπικού Ποδοσφαίρου”  στον Αthletic Radio(104,2).

Από πλευράς Ελπίδων τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Καρασάββας, παρουσιάζοντας τα επιχειρήματα τους, αλλά και επιβεβαιώνοντας ότι οι Ελπίδες φτιάχνοντας τον φάκελο τους, θα φτάσουν το θέμα στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ. Τηλεφωνική παρέμβαση ακόμα έκανε ο ιδρυτής των Ελπίδων ο Γιώργος Ανδριανάκης.

Λέγοντας μεταξύ των άλλων, πως πέρα από τη πρόσφατη τιμωρία της Χαραυγής, όλα αυτά τα χρόνια, μόνο οι Ελπίδες είχαν ξανά μηδενιστεί για τον ίδιο λόγο, και ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλα παραδείγματα ομάδων, που παίζουν και παράλληλα χρωστάνε.

Ο Καρασάββας επεσήμανε πως ο μόνος λόγος που θα κάνουν έφεση, είναι ότι νοιάζονται και λυπούνται τον ιδρώτα των παιχτών τους. Και πως ο ίδιος δε θα έκανε ποτέ ένσταση σε άλλο σωματείο που θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Δεν είχε παραλάβει φαξ για να του πουν πως χρωστάνε χρήματα οι Ελπίδες.

Πρόσθεσε ακόμα πως για δικούς τους λόγους στην ΕΠΣΗ, στις περυσινές εκλογές, και ενώ είναι παράνομο, ψήφισαν πολλά σωματεία που δεν ήταν οικονομικός εντάξει, ψήφισαν αφού έγιναν ρυθμίσεις των χρεών τους. Από πλευράς Ένωσης έχει τονιστεί πως επανειλημμένα έχουν ενημερωθεί για τα χρέη τους οι παράγοντες.

Ακόμα ο πρόεδρος των πρωταθλημάτων Μανόλης Μαθιουδάκης επεσήμανε πως ο ίδιος όσο και η ΕΠΣΗ δεν έχουν καμία συμμετοχή στο περιστατικό, η ένσταση έγινε από τη Γόρτυς, την απόφαση πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή, και εφόσον γίνει έφεση, πάλι τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας, είναι αυτά που θα αποφανθούν, και θα είναι κάθε τι, σεβαστό από πλευράς ΕΠΣΗ. Στο γεγονός το πότε έγινε, πότε εκδικάστηκε, και πότε θα ενημερώνονταν τα δυο εμπλεκόμενα σωματεία, υπήρξε τοποθέτηση του προέδρου της Πειθαρχικής του Γιάννη Κουφάκη.

‘’ Δεν είχαμε θέματα, και αρχικά δεν θα κάναμε συνάντηση το βράδυ της Τρίτης(24/3), όμως συναντήθηκα με τον Παναγιώτη Ανδριανάκη, μας έφερε η ΕΠΣΗ(η Μαρία Βλαχάκη) διάφορα χαρτιά, και μεταξύ αυτών ήταν και η ένσταση της Γόρτυς. Την εξετάσαμε και αποφανθήκαμε. Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει κάλεσμα και απολογία σωματείων.

Επειδή υπήρχε η αργία της 25ης Μαρτίου, αλλά και ο τελικός κυπέλλου, δεν ήταν αρχικά τόσο να κάνουμε σύσκεψη, αλλά και η ΕΠΣΗ θα εξέδιδε τα γεγονότα την επομένη, τη Πέμπτη 26 του μήνα. Οπότε πιθανόν όταν έμαθαν στις Ελπίδες, ανεπίσημα, για το όλο θέμα, από πλευράς Ένωσης να μην υπήρχε ενημέρωση πως εμείς είχαμε προχωρήσει, και πως η πιθανή μας συνάντηση της Πέμπτης, δε θα γίνονταν, αφού τελικά είχε υπάρξει τη Τρίτη.

Η άποψη μας είναι πως η ΕΠΣΗ πρέπει να βρει τρόπο να δοθεί λύση… από χθες, να ζόρισε τους παράγοντες να πληρώσουν, να τρέξει εάν χρειαστεί τις ρυθμίσεις των χρεών, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ομάδες. Αλλά και οι παράγοντες να σταματήσουν αυτά τα… μαχαιρώματα κάτω από τη μέση.

Η τωρινή κατάσταση είναι λείαν επικίνδυνη. Δυστυχώς ή ευτυχώς πολλά σωματεία χρωστάνε, όλοι βρίσκονται σε δύσκολή κατάσταση, πέρα του κανονισμού υπάρχει και η ντομπροσύνη, ο ανδρισμός, και τα ξεκάθαρα πράγματα.

Μη φτάσουμε πάλι σε εποχές ενστάσεων για αριθμούς και σορτσάκια, αλλά ακόμα και στις ενστάσεις των περιβόητων… μικρών ηλικιακά παιχτών. Το ποδόσφαιρο μπορεί να παίζεται με σορτσάκια, αλλά όλοι οι άλλοι που ανακατεύονται με το άθλημα αυτό, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, πρέπει να σκέφτονται ότι φοράνε… μακριά παντελόνια. Κάθε τι σχόλιο, είναι γενικό, ποτέ δεν αφορά συγκεκριμένη ομάδα ή συγκεκριμένη ιστορία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook