Μήπως να κλείναμε και τη Βουλή;

“Ας πετάξουν λοιπόν τους… μανδύες από πάνω τους εκείνοι που χαράζουν την ιστορία στην Ελλάδα, να βγουν μπροστά, και να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα της βίας και του τραμπουκισμού… από χθες”. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Για μια ακόμα φορά στη χώρα μας θρηνούμε ένα θύμα του χουλιγκανισμού και της ανθρώπινης βίας στα γήπεδα τα ποδοσφαιρικά.

Και φυσικά δεν είναι θέμα του αθλήματος του συγκεκριμένου, είναι του αθλητισμού γενικότερα. Απλά επειδή το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα, ασχολείται περισσότερος κόσμος, η προβολή μεγαλύτερη, τα συμφέροντα διαφόρων ειδών, οι σκοπιμότητες επίσης, για αυτό και είναι συχνότερα αλλά και έχουν υπάρξει θάνατοι δυστυχώς! Βέβαια για όλα τα παραπάνω δε σημαίνει και ότι θα έπρεπε να σκοτώνονται οι άνθρωποι.

Πριν προχωρήσω να συλλυπηθώ και εγώ στην οικογένεια του άτυχου Κώστα Κατσούλη. Που έκανε το… έγκλημα να υποστηρίζει μια άλλη ομάδα σε ένα… ξένο γήπεδο! Και ας είναι ο τελευταίος που χάνει τη ζωή του. Αλλά δε θα είναι, και το ξέρουμε όλοι αυτό! Ο χουλιγκανισμός, ο… κανιβαλισμός, και η ωμή βία θα διατηρούνται απλά. Το κράτος(;) ήρθε τώρα, σεβαστό μεν, αλλά που είναι δεκαετίες τώρα;

Πρώτα το κράτος, μετά τα αρμόδια όργανα, και τέλος οι μεγαλοπαράγοντες μοιάζουν να μη θέλουν να τα αλλάξουν αυτά, και να φτιάξουν τον αθλητισμό στην Ελλάδα. Νόμοι θεωρητικά υπάρχουν, αλλά ποτέ δε θα ψηφιστεί στην Ελλάδα το απλό, ο νόμος δηλαδή που θα λέει να… εφαρμόζονται οι νόμοι!

Το κράτος μας συνήθως κάνει αυτά που δε πρέπει, και δε κάνει αυτά που θα έπρεπε. Εννοείτε πως με βρίσκει σύμφωνο κάθε τι που θα είναι ελάχιστος φόρος τιμής στο χαμό του Κώστα. Αλλά, έρχεται τώρα η Πολιτεία και λέει διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας των επαγγελματικών αθλημάτων για ένα διήμερο.

Εγώ δε το βλέπω σωστό αυτό, τι θα γίνει δηλαδή μετά; Απλά καταφέρνει ξανά η Πολιτεία να δημιουργήσει προβλήματα, στη ροή του αγωνιστικού προγραμματισμού! Μήπως θα έπρεπε ήδη να κάθονται όλοι οι φορείς και να ψάχνουν οριστικές λύσεις για να μη ξανά φτάσουμε στο σημείο αυτό; Έτσι θα έδιναν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στο άδικο αίμα που χύθηκε, έτσι θα έπαιζαν γροθιά στο μαχαίρι μια και καλή.

Τώρα θα γίνει ένα ”ταρακούνημα” για κάποιες ώρες και μετά, τι; Θα γυρίσει η σελίδα, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μιλάμε για τα ίδια θέματα. Να πω και κάτι ακόμα; Θα μπορούσε μετά από κάθε τροχαίο ατύχημα, να κλείνουμε τις… εθνικές οδούς για ώρες ή μέρες; Τι θα γίνονταν; Φυσικά και τίποτα.

Ποιο εύκολο δεν είναι(ή μήπως δεν είναι;) να θωρακίζουμε τους πολίτες-φιλάθλους, με σωστή παιδεία, νοοτροπία, Πολιτισμό, αλλά και σωστές υποδομές των δρόμων ας πούμε; Μήπως θα έπρεπε να είχε κλείσει η… Βουλή ρε παιδιά; Τόσα κακά έχει επιφέρει, έχει οδηγήσει στο θάνατο πολλούς ανθρώπους. Αυτοκτονία θα πει κάποιος, ναι, αλλά δε παύει να είναι θάνατος.

Θετικές πρωτοβουλίες και από την ΕΠΣΗ. Αλλά επαόριστο δε γίνεται, γιατί κάποια στιγμή θα ξανά ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, και τότε πότε θα ολοκληρωθούν; Μόλις ακούσω για διακοπή πρωταθλημάτων για ένα, δυο ή τρία χρόνια, θα χειροκροτήσω τη πρωτοβουλία αυτή!

Ας πετάξουν λοιπόν τους… μανδύες  από πάνω τους εκείνοι που χαράζουν την ιστορία στην Ελλάδα, να βγουν μπροστά, και να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα της βίας και του τραμπουκισμού… από χθες.

Αλλά… το αισθανόμαστε, τίποτα δε θα φτιάξει… γιατί είμαστε… άξιοι της… μοίρας μας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook