Στο ίδιο γήπεδο παίζεται ο τίτλος…

Για 3η φορά ο τελικός των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας θα γίνει στο γήπεδο του ΟΦΗ. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr για την αναμέτρηση Ζαρός – Αλμυρός που θα κρίνει τον τίτλο.

Για 3η φορά ο τελικός των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας θα γίνει στο γήπεδο του ΟΦΗ.

Αρχίζει το συγκεκριμένο και ιστορικό γήπεδο να γίνεται ένα με το τοπικό μας ποδόσφαιρο! 

Ο Ζαρός ως πρώτος της κανονικής περιόδου θα περιμένει εκεί έναν γνώριμο του, τον Αλμυρό να διεκδικήσουν το τίτλο, αν δε προκύψει… πρωταθλητής από το πρώτο ματς( μέχρι τώρα δεν έχει παιχτεί δεύτερος τελικός) θα επαναληφτεί ξανά σε ουδέτερο γήπεδο, και εκεί δε θα υπάρχει… μετά!

Ο τελικός της Τετάρτης που έδωσε το άλλο εισιτήριο του τελικού έγινε στο Γάζι. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τη ζέστη και το δυνατό αέρα. Δυσκόλεψε τόσο τις ομάδες, όσο και τους διαιτητές.  Αλμυρός και Μινωική οδηγήθηκαν στη παράταση για να βγάλουν νικητή. Το 1-1 ήταν το αρχικό σκορ, και στο 30λέπτο έξτρα χρόνο ο ‘’φρέσκος’’ Ποτηράκης( είχε μπει ως αλλαγή στο 93’, καθυστερήσεις δηλαδή) με προβολή χάρισε(2-1) τη νίκη-πρόκριση στον Αλμυρό.

Ζαρός και Αλμυρός λοιπόν, γνώριμοι μεταξύ τους. Ο Ζαρός έχει πάει δυο φορές στο τελικό με ισάριθμες κατακτήσεις. Στη… πρώτη τους εμφάνιση(πλέι οφ) στο γήπεδο του ΠΟΑ πήρε το τίτλο με το… 0-0 απέναντι στην ΑΕΚ. Περίοδος 2010-11 και ημερομηνία 28/5/11. Η άλλη ήταν πέρυσι, γήπεδο ΟΦΗ στις 24/4/13 επικρατώντας των επίσης μεσσαριτών, του Τυμπακίου με 1-0 με το ιστορικό τέρμα του Γιώργου Κλαπάκη. Ο Αλμυρός μια φορά έχει πάει τελικό, στις 25/4/12 και περίοδος 2011-12,χάνοντας με 2-0 από την ΑΕΚ.

Άσχετα αν μετά μέσω μπαράζ είχε ανέβει Περιφερειακό και ο Αλμυρός. Στην ομάδα του Γαζίου ο σχεδιασμός ήταν ξεκάθαρος, μόνο τίτλο φέτος, στο Ζαρό η πρωτιά και οι τίτλοι μπορεί κανείς να πει ότι όλα είναι μια συνήθεια! Κόντρα στη Μινωική ο Αλμυρός ‘’ξόρκισε’’ το… κακό του δαίμονα! Ήττα(με συνέπειες πέρυσι στο Γάζι από την ομάδα της Φορτέτσας(1-3),ήττα και φέτος, πάλι εντός έδρας(1-2)!!! Τώρα, απέναντι στο Ζαρό φέτος ο Αλμυρός στους ‘’8’’ του κυπέλλου τον κέρδισε με 1-2.

Ενώ στο πρωτάθλημα, η ‘’λευκή’’ ισοπαλία ήταν σήμα κατατεθέν σε Γάζι και μεσσαρά. Κυριακή λοιπόν 27 Απριλίου,στις 19:30’ ο τελικός των πλέι οφ της φετινής μεγάλης κατηγορίας. Θα δούμε για πρώτη φορά επαναληπτικό τελικό; Θα κριθεί όπως έχουμε συνηθίσει από το πρώτο ματς;

Αυτό θα γίνει με νίκη ή ισοπαλία που ευνοεί το πρώτο; Ερωτήματα που θα έχουμε απαντήσεις, τη Κυριακή, εκεί λίγο πριν τις 21:30 το βραδάκι!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook