Τσερκιτζόγλου: «Το restart έγινε σωστά και με ανθρώπους που αγαπάνε τον ΟΦΗ»

Ο έμπειρος παίκτης της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την φετινή αήττητη πορεία και το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του, την αλλαγή έδρας από το ΒΑΚ στα “Δύο Αοράκια”, το προσεχές ματς με τα Μελίσσια, τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ αλλά και την “μάχη” που γίνεται στο σπίτι του με τα τρία πλέον παιδιά που έχει. 

Ο μπασκετικός ΟΦΗ πηγαίνει… τρένο, έχοντας “8 στα 8” στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (2ος Ομιλος).

Ο έμπειρος παίκτης της Κρητικής ομάδας, Πρόδρομος Τσερκιτζόγλουμίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την φετινή αήττητη πορεία του ΟΦΗ και το μυστικό της επιτυχίας της, την αλλαγή έδρας από το ΒΑΚ στα “Δύο Αοράκια”, το προσεχές ματς με τα Μελίσσια, τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ αλλά και την “μάχη” που γίνεται στο σπίτι του με τα τρία πλέον παιδιά που έχει.

Αναλυτικά όσα είπε o Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την αήττητη πορεία του ΟΦΗ στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (2ος Ομιλος)

“O OΦΗ έχει ξεκινήσει με 8-0 αλλά δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται. Μέχρι τώρα είμαστε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Το “8 στα 8″ δεν μας εφησυχάζει, αφού δεν έχει κριθεί τίποτα, Ξεκινήσαμε σεμνά και ταπεινά και έτσι θα συνεχίσουμε. Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε εμπειρία εντός και εκτός παρκέ να διαχειριστούμε την κορυφή και δεν φοβάμαι όταν θα έρθει, αν έρθει κάποια στιγμή, η πρώτη ήττα. Εμείς δεν είπαμε οτι θα τερματίσουμε αήττητοι”.

Για την νίκη επί του ΕΦΑΟΖ στου Ζωγράφου (52-69)

“Ήταν ένα δύσκολο ματς. Ένα ντέρμπι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και με ένα ξέσπασμα στο 3ο δεκάλεπτο πήραμε την νίκη. Το κάναμε να φανεί εύκολο το διπλό αλλά δεν ήταν”.

Για το προσεχές ματς με τα Μελίσσια στο ΒΑΚ την Κυριακή (17.00)

“Παίζουμε με τον 2ο της βαθμολογίας. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με δυνατό ρόστερ. Το Πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Αυτό και το επόμενο ματς με τον Αργοναύτη για μας θα κρίνουν πολλά. Καλούμε τον κόσμο μας στο ΒΑΚ. Χρειάζεται προσοχή το ματς. Ελπίζω το ΒΑΚ να γεμίσει και να μας ωθήσει στην νίκη”.

Για την αλλαγή έδρας της ομάδας που μετακόμισε στα “Δύο Αοράκια”

“Είναι ένα γήπεδο – στολίδι. Ένα υπέροχο κλειστό που χαίρεσαι να παίζεις. Ο ΟΦΗ έχει πολύ κόσμο και εύχομαι να καταφέρουμε να το γεμίσουμε κάποια στιγμή. Αν ερχόταν ο κόσμος που έρχεται στα “Δύο Αοράκια” στο ΒΑΚ, το κλειστό θα ήταν σε κάθε ματς γεμάτο. Θέλουμε να δούμε και τους οργανωμένους ξανά δίπλα μας. Θα μας δώσουν τρομερή ψυχολογία”.

Για το μυστικό της επιτυχίας του ΟΦΗ

“Η ομάδα κινείται σε επαγγελματικά πλαίσια. Οι συνθήκες είναι άψογες και έχουμε τα πάντα. Υπάρχει σωστή χημεία και έχουμε ένα δυνατό ρόστερ. Είμαστε πλήρεις και έχουμε βάθος ως ομάδα. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Υπάρχει οργάνωση. Το κλίμα είναι τρομερό. Δεν το έχω ξανά συναντήσει. Γίνεται φοβερή δουλειά από την Διοίκηση Αλεξάκη ενώ ο Βασίλης Ράλλης είναι ένας επαγγελματίας προπονητής. Επειδή έχω θητεύσει και στο παρελθόν στον ΟΦΗ, η διαφορά είναι χαώδης. Σε όλα τα επίπεδα. Το restart έγινε σωστά και με ανθρώπους που αγαπάνε τον ΟΦΗ”.

Για τον ίδιο

“Μπορεί να είμαι… χορτασμένος μπασκετικά αλλά… “τρώγοντας ανοίγει ξανά η όρεξη”. Υπάρχει δίψα και όταν παίζω στον ΟΦΗ, όπου είμαι οργανωμένος και η ομάδα της καρδιάς μου, δεν με νοιάζει τίποτα απλά να βοηθήσω να κερδίζει η ομάδα μου. Δίνω τα πάντα για αυτή την ομάδα. Σε κάθε ματς νιώθω σαν να παίζω για πρώτη  φορά. Το πάθος μου είναι δεδομένο όταν φοράω την φανέλα του ΟΦΗ”.

Για τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ

“Φυσικά πηγαίνω στο γήπεδο όταν μπορώ, κάθε αγωνιστική. Μακάρι να μπορούσα και στα εκτός έδρας. Η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της. Και αν συνεχίσει έτσι, θα ετοιμάσουμε.. βαλίτσες για Ευρώπη σύντομα. Θα είναι μία εκδρομή που δεν χάνω με τίποτα”.

Για την οικογένεια του

“Τώρα είμαστε κομπλέ με τρία παιδιά. Το κορίτσι, που είναι το μεγαλύτερο, έξι ετών είναι πιο.. δύσκολο από τα δύο αγόρια (3 χρόνων το ένα και λίγων μερών το άλλο). Σίγουρα τα πράγματα στον σπίτι με τρία παιδιά είναι πιο δύσκολα από αυτά που γίνονται στο… παρκέ. Εκεί είναι όλα ευκολότερα, στο… σπίτι γίνονται πραγματικές…. “μάχες””.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook