Γρύλλης: «Πρέπει να κάνουμε μεγάλες νίκες και μέσα και έξω από το γήπεδο μας»

Ο Σπύρος Γρύλλης επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες έπειτα από τρία χρόνια και αναφέρεται στο athleticradio.gr στη… δοκιμασία που ετοιμάζεται να υποβληθεί το Δειλινό τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Στα εικοσιέξι του, αρχηγός του Δειλινού και ο πιο έμπειρος παίκτης στη ομάδα εξηγεί στο athleticradio.gr για ποιον λόγο η χρόνια που μόλις ξεκίνησε είναι δύσκολη και συνάμα ενδιαφέρον για τον ίδιο αλλα και τους «πράσινους».

 

Μια νέα χρονιά ξεκινάει και βρίσκει το Δειλινό στη Γ Εθνική, θεωρεί ότι θα είναι πιο δύσκολη;

«Νέα χρονιά, πιο δύσκολη χρονιά, με περισσότερες απαιτήσεις και με περισσότερη προπόνηση. Ξέρουμε ότι το ‘ταξίδι’ στη Γ Εθνική είναι πιο δύσκολο αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ. Να δουλέψουμε, να γίνουμε ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

 

Ο 2ος όμιλος θεωρητικά είναι πιο εύκολος από τον 1ο, είναι παγίδα αυτό;

«Ο 2ος όμιλος δεν είναι τόσο δυνατός, όπως αυτός του 1ου. Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι σε δυο ταχύτητες. Είναι οι ομάδες που θα πάνε για άνοδο που είναι τέσσερις πέντε ομάδες και μέσα σε αυτές θα είναι θεωρώ και ο ΟΦΗ και μετά όλες οι άλλες ομάδες θα κυνηγάνε να σωθούνε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Πιστεύω ότι εάν είμαστε όπως πέρσι μια οικογένεια, θα δουλέψουμε και θα πραγματοποιήσουμε το στόχο μας που είναι η παραμονή. Για να έρθει η παραμονή όμως, συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλες νίκες και μέσα και έξω από το γήπεδο μας και πιστεύω ότι για να σωθεί η ομάδα χρειάζεται εννιά με δέκα νίκες».

 

Ο ηλικιακός Μ.Ο. της ομάδας είναι πολύ χαμηλός, αυτό είναι αρνητικό η θετικό για την ομάδα και τους στόχους του Δειλινού;

«Έχει και τα θετικά του έχει και τα αρνητικά του προφανώς. Τα θετικά είναι ότι η ομάδα θα βγάζει πάρα πολύ ενέργεια μέσα στο γήπεδο, θα τρέχει θα παίζει ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι και το αρνητικό της ομάδας είναι ότι κάποια παιδιά δεν έχουν παίξει καθόλου τα τελευταία ένα δυο χρόνια και φέτος τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν και να έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Η εμπειρία  μπορεί στο τέλος να σε βοηθάει να κερδίσεις κάποια παιχνίδια, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε μεγάλες νίκες και στην έδρα μας και εκτός έδρας».

 

Το γεγονός ότι είσαι ο μεγαλύτερος ηλικιακά το θεωρείς… βάρος;

«Την πρώτη στιγμή που μπήκα μέσα είδα ότι όλα τα παιδιά είναι από 18 έως 22. Εγώ μετα είμαι ο επόμενος, 26. Θεωρώ ότι είμαι σε μια πολύ καλή ηλικία για μπάσκετ και δεν το σκέφτομαι ως βάρος. Ίσα ίσα που θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά μέσα στο γήπεδο και θα δίνω το εκατό τις εκατό για τους συμπαίκτες μου».

 

Είσαι ο αρχηγός της ομάδας, ποια είναι η συμβουλή που θα δώσεις στους συμπαίκτες του με αυτόν τον τίτλο;

«Ότι πρέπει να είμαστε σαν οικογένεια και ότι πρέπει να παίζουμε για την ομάδα και όχι ο καθένας για τον εαυτό του, αν θέλουμε να προχωρήσει αυτή η ομάδα και να πάει καλά στο πρωτάθλημα».

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook