Πρεμιέρα με νίκη της Εθνικής στο τουρνουά ΟΣΕΚΑ – ΘΡΑΚΗ 2018

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά ΟΣΕΚΑ – ΘΡΑΚΗ 2018 η Εθνική Ελλάδος, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης της Βουλγαρίας με 64-30.

Η Εθνική μας ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, και τελικά πήρε την εύκολη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναμέτρηση πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Κρητικός Μανόλης Στυλιανακάκης.

Η Εθνική από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο έδειξε τα δόντια και προηγήθηκε με 15-6. Στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε κάτι. Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική και ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (32-18).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Εθνικής μας δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και συνέχιζαν να ανεβάζουν τη διαφορά (54-24). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και τελικά η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 64-30.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής μας, Kamuran Ozdemir, δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα στο φιλικό και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Τούρκος τεχνικός ήθελε από τους παίκτες του στην επίθεση να ανταλλάσσουν πολλές πάσες και όταν έχουν την ευκαιρία να βγαίνουν στον αιφνιδιασμό. Αμυντικά ήθελε δύο παίκτες να πιέζουν ψηλά και οι διεθνείς μας σε μεγάλο βαθμό κατάφεραν να κάνουν αυτό που τους ζητήθηκε και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Σήμερα (19/07), στην Κομοτηνή θα “κοντραριστούν” η Κύπρος και η Βουλγαρία στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρα του “2ου Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 64-30
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-6, 32-18, 54-24, 64-30
Ελλάδα: Χαλδαίος 2, Γκοτζαράι, Αδαμόπουλος, Στυλιανακάκης, Χαμάντι 13, Κεφαλάς, Παπαδόπουλος, Δίτσης 2, Φιλίππου 14, Κοντογιάννης, Μακρής 18, Τσαπανίδης 6, Κότσαρης 5, Ντομγκιόνη 4.
Βουλγαρία: Ποπόφ, Τσβέτκοφ 2, Φίκοφ, Όλσον, Τόμοφ, Ιβάνοφ Γκε. 8, Κοστόφ 4, Ιβάνοφ Γκρ. 10, Βαλκίνοφ 4, Γκιούροφ 2.

Osaka.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook