Έβγαλε τα «κιτρινόμαυρα» ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Ο Άρης άφησε ελεύθερο ένα από τα μεγάλα ταλέντα της ομάδας και του ελληνικού μπάσκετ, τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη

Αυτή την περίοδο βρίσκεται με την Εθνική U20 στην Γερμανία για το Ευρωμπάσκετ αλλά από… σήμερα ουσιαστικά θα αναζητά την επόμενη ομάδα του καθώς έμεινε ελεύθερος από τον Αρη!

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, έναν ακόμα σούπερ ταλαντούχο Ελληνα παίκτη ο οποίος αν και… περπάτησε μπασκετικά στον Αρη, τελικά δεν θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του, όπως συνέβη με τον δίδυμο αδερφό του Γιώργο που είναι στον Παναθηναϊκό και θεωρείται το επόμενο next big thing του τριφυλλιού, αλλά και τόσους άλλους παίκτες στο παρελθόν.

Οι κίτρινοι και ο παίκτης θα βαδίζουν πια σε χωριστούς δρόμους. Κι εδώ σίγουρα πάει γάντι εκείνη η ατάκα που λέει… Ο Κρόνος ή στην περίπτωσή μας ο Αρης… τρώει τα παιδιά του!

Η διαφορά στην… προσοχή σε σχέση με τον Γιώργο

Ο 19χρονος (2μ.) παίκτης πήγε στον Αρη μικρό παιδί από την Κρήτη, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, Γιώργο, τον οποίο απέκτησε τελικά ο Παναθηναϊκός. Και όχι απλά τον απέκτησε, αλλά τον προσέχει ως «κόρη οφθαλμού» τον δουλεύει, του δίνει παιχνίδια και ο Τσάβι Πασκουάλ είναι αποφασισμένος να του δώσει ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες φέτος στην Α1.

Ο Πασκουάλ έριξε τον Γιώργο Καλαϊτζάκη σε 11 ματς στην Α1 φέτος. Ο ταλαντούχος πράσινος παίκτης έμεινε κατά μέσο όρο στο παρκέ 10΄.12΄΄ και είχε απολογισμό 3.73 πόντους με 55% στα δίποντα, 15.38% στα τρίποντα και 72.22% στις βολές, 1.45 ριμπάουντ, 1.09 ασίστ. Μέσα σε όλα έπαιξε (ελάχιστα μεν, καθώς έμεινε μόλις 22 δευτερόλεπτα στο παρκέ, αλλά έπαιξε) και σε 1 ματς στην Ευρωλίγκα (στο ΟΑΚΑ με τη Μακάμπι)!

Αντίθετα ο Αρης δεν φάνηκε να δείχνει μεγάλη προσοχή στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Στην περασμένη σεζόν ο παίκτης έπαιξε 4 μόλις παιχνίδια με τους κίτρινους στην Α1. Ναι, καλά διαβάσατε μόλις 4! Εμεινε στο παρκέ μόλις 4΄.08΄΄. Ναι, καλά διαβάσατε παλι, μόλις 4’.08΄΄. Είχε μ.ο. 4π. με 40% στα δίποντα, 0.25ριμπ., 0.25κοψ.

Η ομάδα τον άφησε τελικά ελεύθερο, αλλά είναι βέβαιο ότι οι μνηστήρες καραδοκούν στην γωνία και θα κλείσει σε κάποια ομάδα πολύ σύντομα.

basketblog.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook