Η σκληρή… δουλειά συνεχίζεται

Ένα – ένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα τα οποία ενδιαφέρουν το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ένα – ένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα τα οποία ενδιαφέρουν το Ρέθυμνο Cretan Kings, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Μετά, λοιπόν, από την συζητήσεις σε θετικό κλίμα με τον Χριστόφορο Ραζή, οι Ρεθυμνιώτες εξετάζουν και την περίπτωση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ Ρίκι Τέιραν.

Η σκληρή… δουλειά για τον προπονητή Σταύρο Μυκονιάτη και τους συνεργάτες του συνεχίζεται, με την προσπάθεια εξεύρεσης καινούριων παικτών που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ομάδας τους για την επόμενη σεζόν.

Εκατοντάδες είναι οι παίκτες που κυκλοφορούν στην αγορά και τα ονόματα που καταφθάνουν κάθε μέρα στα γραφεία τους.

Ένα από αυτά αφορά Αμερικανό παίκτη, ο οποίος αγωνιζόταν σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο λόγος για τον 25χρονο Ρίκι Τέιραν, ο οποίος δείχνει να είναι ένα από τα πρόσωπα που «σκανάρεται» από τους «κεραμιδί», ώστε να διαπιστώσουν το αν τελικά θα κινηθούν για την απόκτηση του.

Πρόκειται για έναν παίκτη ύψους 1.88μ., ο οποίος είναι αρκετά καλός χειριστής της μπάλας, αρκετά ταχύς, ενώ διακρίνεται για τη διεισδυτικότητα του και το τελείωμα των φάσεων. Το τρίποντο δεν είναι από τα θετικά του «όπλα» αλλά διαθέτει ένα μέτριο ποσοστό.

Μάλιστα, το 2015 έπαιξε με τοη φανέλα του κολεγίου του Μέμφις, όπου υπήρξε συμπαίκτης με τον αθλητή του Ρέθυμνο Cretan Kings, Σακίλ Γκούντγουιν. Στην Ευρώπη αποφάσισε να ταξιδέψει το περσινό καλοκαίρι, παίζοντας στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας με την Poitiers Basket 86, ενώ τον Φεβρουάριο μετακόμισε στην Ουγγαρία και την Atomeromou.

Εκεί πρόλαβε να αγωνιστεί σε 15 αγώνες, έχοντας 16 πόντους (49.3%διπ., 42%τριπ., 87.3%β.), 2.67 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.13 κλεψίματα κατά μέσο όρο.</p>

Δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για τους Ρεθυμνιώτες, αλλά σίγουρα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν και φέτος για την επιλογή ξένων. Ίσως φτάσουν και τις 6 προσθήκες Αμερικανών παικτών, (αν δεν ενεργοποιηθεί το +1 στο συμβόλαιο του Τράβις Ντάνιελς), θέλοντας παίκτες σχετικά μικρούς σε ηλικία και εξελίξιμους, οι οποίοι θα έχουν περάσει από κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο σημαίνει πως δε θα χρειάζονται τον ανάλογο χρόνο προσαρμογής.

Από την άλλη μεριά θετική έκβαση αναμένεται να έχει η υπόθεση με τον Χριστόφορο Ραζή, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει έστω και προφορικά.

Αυτή θα είναι όπως όλα δείχνουν η πρώτη μεταγραφή του κόουτς Μυκονιάτη, η οποία αποτελεί μία ασφαλή και γνώριμη επιλογή, αποτελώντας το κυπριακό δίδυμο ξανά με τον Ανδρέα Χριστοδούλου

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook