Λιανός: “Κάναμε το αυτονόητο”

Ο έμπειρος παίκτης του “Ηράκλειο”. Γιάννης Λιανός , μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την φετινή πορεία της ομάδας του στην Β εθνική, την επόμενη μέρα και τους φιλάθλους της.

Την παραμονή του στην Β εθνικη εξασφάλισε το “Ηράκλει” την τελευταία αγωνιστική μετά την νίκη της επί του Κορωπίου (89-75) στα “Δύο Αοράκια”.

Ο έμπειρος παίκτης της ομάδας, Γιάννης Λιανός , μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την φετινή πορεία του “Ηράκλειο”, την επόμενη μέρα του και τους φιλάθλους του.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Λιανός στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νίκη επί του Κορωπίου και την παραμονή του “Ηράκλειο” στην β εθνική 

«Τώρα θέλουμε ξεκούραση. Δεν σου κρύβω οτι υπάρχει απογοήτευση τώρα που τελείωσε η σεζόν. Κάναμε το αυτονόητο. Θέλαμε μία νίκη στην έδρα μας, μπροστά στους φιλάθλους μας. Δεν ήταν ψυχοφθόρο. Άλλωστε ποτε δεν πιστέψαμε οτι θα πέφταμε. Κρίμα που έγινε έτσι να “ψάχνουμε” νίκη στο φινάλε για να σωθούμε. Να “παίζουμε”  σε ένα ματς, όλη την χρονιά”.

Για την πορεία της ομάδας

“Δεν εξελίχθηκε η χρονιά όπως θέλαμε αν και το κλίμα ήταν υπέροχο. Είχαμε καλή διάθεση και είμαστε μία παρέα. Υπήρξαν δυσκολίες και ατυχίες. Χάσαμε κάποια δικά μας ματς, “τσάμπα”. Δεν έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος για να μείνουμε στην κατηγορία. Χαλάσαμε την εικόνα μας. Όταν χάθηκε ο στόχος της πεντάδας απογοητευτήκαμε. ήρθε και η ήττα από τον Ικαρο. Θα ήταν τραγικό αν πέφταμε και θα ήμασταν άξιοι της μοίρας μας. Μας επηρέασαν οι τραυματισμοί. Είχαμε και κακές διαιτησίες. Σε κάποια ματς η ομάδα ήταν απροστάτευτη. Το κλειστό μας είναι στολίδι αλλά δεν υπάρχει η πίεση της έδρας. Το πρόσημο που βάζω στην πορεία μας δεν είναι πάντως αρνητικό. Δεν ήταν αρνητική χρονιά. Όλοι έχουμε ευθύνη για την πορεία της ομάδας”.

Για το πρωτάθλημα της Β εθνικής

“Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Φαίνεται και από το ποσες νίκες έχουν οι ομάδες που έπεσαν. Στο τέλος δεν είχαν όλες οι ομάδες κίνητρο. Εμείς κάναμε “κακές” ήττες που μας έφεραν πίσω. Η βαθμολογία είναι δίκαιη γιατί είναι σε βάθος αγώνων. Αυτές που ανέβηκαν ανέβηκαν άξια. Και στην ουρά αυτές που σώθηκαν έκαναν μεγάλο αγώνα. Το 13-17 που τερματίσαμε στο μυαλό μου δεν έχει μεγάλη διαφορά από το 17-13″.

Για την νέα σεζόν

“Δεν μπορώ να πω κάτι εγώ αλλά εξαρτάται από την Διοίκηση. Οι παίκτες θέλουν να μείνουν. Το ίδιο και γω. Θέλουμε  το “Ηράκλειο” να πηγαίνει καλά. Να έχει υψηλό στόχο. Να βγάζει παίκτες.  Να υπάρχει διάρκεια και σταθερότητα. Το όνομα της ομάδας είναι βαρύ, Αλλά δεν αρκεί μόνο το όνομα”.

Για τον κόσμο

“Κρίμα που δεν ήταν δίπλα μας. Δεν μου άρεσε που το κλειστό ήταν άδειο. Δεν ξέρω που οφείλεται. Αν φταίει η μέρα ή η ώρα. Ο μπασκετικός κόσμος δεν μας στήριξε. Ήρθαν αρκετοί στο τελευταίο ματς. Ίσως η πορεία μας να τους απογοήτευσε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook