Γρύλλης: «Είχα πει ότι θέλω να παίξω ξανά εθνική κατηγορία και επιτέλους δικαιώθηκα»

Για το πως το Δειλινό κατάφερε να ανατρέψει το χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ και τη δικαίωση που έφερε ο τίτλος του πρωταθλητή εξήγησε ο Σπύρος Γρύλλης στον athleticradio.gr.

Το Δειλινό έκανε την έκπληξη στο φετινό τοπικό πρωτάθλημα (2017/2018) κατακτώντας τον θρόνο του βασιλιά της Κρήτης. Απρόσμενες για πολλούς ήταν και οι δηλώσεις των ιθυνόντων που αμέσως μετά την κατάκτηση της κούπας είπαν ευθείς ότι δέχονται συνάμα και το «εισιτήριο» για τις εθνικές κατηγορίες.

Εκεί όπου θα επιστρέψει το Δειλινό έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας. Εκεί που θα επιστρέψει και ο αρχηγός του Σπύρος Γρύλλης, μετά τα «δεν κάνει» για Γ εθνική, που άκουσε, πριν από τη θητεία του στους «πράσινους».

Στις δηλώσεις του στο athleticradio.gr ο φόργουορντ των πρωταθλητών εξήγησε πως ο συγκεκριμένος τίτλος εκτός από απεριόριστη χαρά πρόσφερε τόσο ομαδική όσο και ατομική δικαίωση.

«Ήταν είναι παιχνίδι διαφήμιση για το κρητικό μπάσκετ. Έγιναν ωραία παιχνίδια με πολλοί κόσμο στο γήπεδο. Ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς τα τελευταία χρόνια με πολλοί πάθος και από τις δυο ομάδες. Πιστεύαμε ότι θα ανατρέψουμε το παιχνίδι και για αυτό δεν το παρατήσαμε ούτε μια στιγμή. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι από τον Εργοτέλη. Είχαμε καρδιά και ψυχή στο τέλος. Είμαστε δίκαια πρωταθλητές. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που είχα αυτούς τους συμπαίκτες και προπονητές φέτος. Αυτό το πρωτάθλημα είναι μια δικαίωση για τη διοίκηση που τρέχει καθημερινά για την ομάδα, το άξιζαν το πρωτάθλημα. Ήμασταν πραγματικά μια οικογένεια. Επίσης θέλω να αφιερώσω εγώ και όλη η ομάδα το πρωτάθλημα στον μικρό Άρη και πιστεύουμε ότι θα βγει νικητής από τη μάχη που δίνει».

Ουσιαστικά ήσασταν το αουτσάιντερ, τόσο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στη σειρά των τελικών παρόλο που κατακτήσατε πρώτοι το «εισιτήριο» για αυτά τα τελευταία παιχνίδια.  Πότε πιστέψατε ότι μπορείτε να κατακτήσετε το πρωτάθλημα και να «ανατρέψετε» αυτόν τον τίτλο;

«Ο στόχος της ομάδας από την αρχή, όπως και κάθε χρόνο, ήταν να μπει στην  τετράδα και δεν είχε πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μέσα στην κανονική διάρκεια όμως κάναμε μεγάλες νίκες, εντός και εκτός και τότε αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε αρκετά μέσα στη χρονιά, αλλά αυτό που μέτρησε περισσότερο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ότι σε κάθε αγώνα παίζαμε με καρδιά και ψυχή και πιστέψαμε στις δυνατότητες σαν ομάδα. Μπορεί η ομάδα να είχε ένα περιορισμένο  ροστερ, με ένα ψηλό στην ουσία, αλλά ήμασταν μια οικογένεια έπαιζε ο ένας για τον άλλο και για αυτό κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα πιστεύω να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

Για σένα η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν κάτι σαν δικαίωση;

«Για όλους πιστεύω στην ομάδα ήταν μια δικαίωση. Παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Πάλευαν κάθε μέρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο τέλος δικαιώθηκαν. Όλο το χρόνο πίστευα βαθιά μέσα μου ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά το κρατούσα μόνο για μένα .Στην ζωή μου έχω μάθει να βάζω στόχους και είχα πει ότι θέλω να ξανά παίξω εθνική κατηγορία και επιτέλους δικαιώθηκα. Επίσης ήταν μια μεγάλη δικαίωση για τον Γωνιωτακη να είναι πρώτος προπονητής σε μια ομάδα εθνικής κατηγορίας που δεν του είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία, κακώς βέβαια. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό το πρωτάθλημα γιατί ήμουν στην ομάδα αρχηγός και είχα περισσότερο βάρος να επωμισθώ».

Άρα να υποθέσω ότι τη νέα αγωνιστική σεζόν μαζί με την επιστροφή του Δειλινού στις εθνικές κατηγορίες θα υπάρξει και αυτή του Σπύρου Γρύλλη;

«Φυσικά και θα παραμείνω στην ομάδα και του χρόνου δεν χρειάζεται και ερώτημα. Την έχω αγαπήσει και έχω δεθεί με την ομάδα του Δειλινού για αυτό σε κάθε αγώνα προσπαθούσα να δίνω το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων μου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook