Μακράκης: «Έπικίνδυνος αντίπαλος ο Πρωτέας»

Το Ηράκλειο υποδέχεται τον Πρωτέα στα «2Αοράκια» (18/3, 17:00) έχοντας… κατά νού να κάνει το «2 στα 2» απέναντι στην ομάδα της Βούλας.

Φυσικά, το γεγονός ότι οι Κρητικοί πήραν το «διπλό» στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος (60-64), δεν σημαίνει οτι οι «κυανέρυθροι» θα τους κάνουν τη χάρη να πέσουν αμαχητί. Σε αυτό στάθηκε ο τεχνικός του Ηράκλειο ΟΑΑ, Γιώργος Μακράκης, ο οποίος εξήγησε στο Athleticradio.gr, ότι ο συγκεκριμένος αντίπαλος είναι αρκετά επικίνδυνος.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μακράκη:
«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και αυτό που προέχει πιο πολύ για εμάς είναι να είμαστε όλοι υγιείς και καλά. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα κούρασης και τραυματισμών, όπως όλες οι ομάδες σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Εμείς περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Σταμπουλή, ο Λάκκας νομίζω ότι είναι καλύτερα και θα βοηθήσει την ομάδα αύριο(18/3).

Αυτό που θέλουμε πιο πολύ είναι να είμαστε υγιείς και να βρούμε λίγο κίνητρο σε αυτά τα τελευταία εννιά παιχνίδια. Πρώτα από όλα να πάρουμε κάποιες νίκες που θα εδραιώσουν την κατηγορία και από εκεί και μετά να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη βαθμολογία. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό, σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια, γιατί πάντα μένει η «τελευταία» εικόνα στον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει τις τελευταίες αγωνιστικές εδώ στο Ηράκλειο, αλλά και για εμάς. Είναι αυτό που προείπα, ψάχνουμε να βρούμε κίνητρο μέχρι το τέρμα να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη βαθμολογία.

Τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά. Δεν έχω παράπονο από τον τρόπο που δουλεύουμε. Αυτό που προέχει είναι να έρθουν και νίκες για να νιώσουμε καλύτερα ψυχολογικά.

Για τον Πρωτέα Βούλας, αυτός όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε τουλάχιστον εδώ στο Ηράκλειο, είναι με ομάδες που είναι βαθμολογικά κάτω από εμάς. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν σημαίνει ο,τι επειδή κερδίσαμε στον πρώτο γύρο (60-64), θα είναι εύκολο το ματς. Παλεύουν να βρουν και αυτοί παραπάνω νίκες για την σωτηρία τους και νομίζω ότι αυτό τους κάνει περισσότερο επικίνδυνους σαν αντιπάλους. Έχουν πολύ καλό ρόστερ, έχουν παιδιά και με εμπειρία, αλλά και νέους και πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το ματς και να παλέψουμε μέχρι το τέλος για να κερδίσουμε».


Όλοι αυτοί οι τραυματισμοί έχουν αποδιοργανώσει την ομάδα;
«Σίγουρα! η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι, που ένας παίκτης να λείπει υπάρχει πρόβλημα. Μην ξεχνάτε ότι σε αυτή τη θέση που έχουμε το πρόβλημα, καθώς ο Σταμπουλής εδώ και μερικές αγωνιστικές δεν συμμετέχει στην ομάδα έχουμε και τον Κώστα τον Κίτσο, που δεν έχει παίξει από το καλοκαίρι. Έτσι για εμάς είναι πολύ μεγάλο πλήγμα να έχουμε σε μία θέση δύο τραυματίες. Αλλάζει όλη η ισορροπία στην ομάδα. Αναγκαζόμαστε να βάλουμε κοντά σχήματα. Να βάλουμε παίκτες, οι οποίοι παίζουν στο «3» να παίξουν «4». Η προπόνηση μας αλλάζει και επιβαρύνονται και κάποιοι παίκτες λίγο παραπάνω. Αυτό το αντιμετωπίζουμε. Είναι πρόβλημα για την ομάδα, αλλά προσπαθούμε με όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχει προπόνηση που να μην προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε ατομικά και να παίρνουμε και από τα υπόλοιπα παιχνίδια και των νέων και των εφήβων κάποια εμπειρία, η οποία μας χρειάζεται τουλάχιστον για τα παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα. Είναι σημαντικό ότι αρκετά παιδιά έχουν βελτιωθεί μέσα από αυτή την διαδικασία και αυτό είναι και ένας από τους στόχους μας και σιγουρά και οι νίκες χρειάζονται για να έχουμε μια καλύτερη ψυχολογία για να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

 

Κόουτς μου ανέφερες τα εντός παιχνίδια, μόνο αυτά κυνηγάει το Ηράκλειο;
«Όχι δεν κυνηγάμε μόνο τα εντός. Έχουμε παιχνίδια εκτός έδρας που είναι προκλήσεις για εμάς. Σίγουρα αυτό με τον πρωτοπόρο στη Νίκαια που είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά και αυτά με τον Τρίτωνα, την Ερυθραία και τον Ιπποκράτης που είναι παιχνίδια με κίνητρο.  Κυρίως, ο Πανερυθραϊκός και ο Τρίτων, γιατί μας κέρδισαν εδώ και μας κέρδισαν και με ένα τρόπο παράξενο. Μας είχαν πληγώσει και στεναχορήσει στον πρώτο γύρο αυτές οι ήττες και έτσι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο κίνητρο να παλέψουμε για τη νίκη σε αυτά τα παιχνίδια.  Και το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο, σαν πρωτοπόρος αποτελεί βεβαια ιδιέτερης σημασίας. Όπως και ο Ιπποκράτης. Έτσι είναι τέσσερα δύσκολα παιχνίδια, τα οποία αποτελούν για εμάς πρόκληση για να τα κυνηγήσουμε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook