Για το 4Χ4 η Εθνική στα “Δύο Αοράκια”

Η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται την Μεγάλη Βρετανία στα «Δύο Αοράκια» (18:00, ΕΡΤ HD) και είναι έτοιμη για το «4 στα 4» στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2019.

H Εθνική έχει πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών, ωστόσο θέλει να διατηρήσει το αήττητο και να δείξει για ακόμα μία φορά πως είναι το απόλυτο «αφεντικό» του 8ου ομίλου. Μάλιστα, οι διεθνείς θέλουν να πετύχουν μία εμφατική νίκη, κόντρα σε μία ομάδα που δυσκόλεψε πολύ την «γαλανόλευκη» στη πρώτη τους συνάντηση, προτού ηττηθεί τελικά με 95-92.

Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε: «Η Μ. Βρετανία έχει αλλάξει προπονητή, έχει κάνει κάποιες μικρές αλλαγές και λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες, ο Σόκο και ο Χέσον. Παίζουν πιο ορθόδοξα, με βαριά πεντάρια, ταιριάζει το ματσάρισμα καλύτερα και κακά τα ψέματα μάς εξυπηρετεί και εμάς. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που ακόμη κι αν χάσει από μας αύριο θεωρώ πως θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει γιατί έχει δύο παιχνίδια εντός έδρας στο τέλος της πρώτης φάσης. Πρέπει να περάσουμε, να ντουμπλάρουμε τις νίκες απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο και μετά να δούμε τι άλλο μας χρειάζεται».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε σε τρεις αλλαγές στον καταρτισμό της δωδεκάδας, καθώς σε αυτή προστέθηκαν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Λεωνίδας Κασελάκης, Μιχάλης Λούντζης και Λευτέρης Μποχωρίδης.

Έτσι, η δωδεκάδα για το παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία είναι η παρακάτω: Γιάννης Αθηναίου, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χάρης Γιαννόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Ντούσαν Σάκοτα, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης και Δημήτρης Μαυροειδής.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σαβέριο Λαντσαρίνι (Ιταλία), Πέταρ Ομπράντοβιτς (Βοσνία και Ερζεγοβίνη) και Βέντσισλαβ Βελίκοφ (Βουλγαρία).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook