Θεοδωράκης: “Η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί αλλιώς δεν θα αναλάμβανα”

Ο νεαρός προπονητής του ΑΟΚ Χανιά Λευτέρης Θεοδωράκης μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την έως τώρα πορεία της Χανιώτικης ομάδας, το… ταβάνι της, τον ΟΦΗ αλλά για το αν θα είχε διαφορετική πορεία με τον Διαμαντόπουλο στις τάξεις της. 

Ο ΑΟΚ Χανιά δίνει την δική του “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού στον 2ο ομιλος της Γ εθνικής ως νεοφώτιστος.

Ο νεαρός προπονητής της Χανιώτικης ομάδας, Λευτέρης Θεοδωράκης μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την έως τώρα πορεία του ΑΟΚ Χανιά, το… ταβάνι της ομάδας, τον ΟΦΗ αλλά για το αν θα είχε διαφορετική πορεία η ομάδα με τον Διαμαντόπουλο στις τάξεις της.

Αναλυτικά όσα είπε o Λευτέρης Θεοδωράκης  στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την πορεία τιυ ΑΟΚ Χανιά στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής (2ος ομιλος)

«Eίναι μία δύσκολη χρονιά. Ως νεοφώτιστοι θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά θεωρώ οτι καθημερινά βελτιωνόμαστε και στο τέλος θα τα  καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχουμε πετύχει τρεις σημαντικές νίκες. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει κάτι”.

Για το πόσες νίκες απαιτούνται για να πετύχει την παραμονή

“Ακόμα δεν έχουμε βγάλει τα κομπιουτεράκια. Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα. Θεωρώ όμως οτι όποια ομάδα φτάσει διψήφιο αριθμό νικών θα σωθεί. Εκεί στις 10 νίκες θα είναι το όριο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, ενώ μπορούμε να πετύχουμε και κάποια διπλά”.

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον ίδιο

“Ανέλαβα σε μία δύσκολη στιγμή την ομάδα. Γνώριζα την ομάδα και την Διοίκηση και την παρακολουθούσα. Ήμουν και με κάποιους παίκτες της ομάδας, συμπαίκτης. Αποφάσισα να βοηθήσω στην προσπάθεια που γίνεται παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα που έχω. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και οργάνωση. Η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και αν δεν το πίστευα δεν θα αναλάμβανα”.

Για το ποιο είναι το… ταβάνι της ομάδας

“Το ταβάνι μας θεωρώ οτι θα μπορούσε να είναι η εξάδα. Τώρα όμως κοιτάμε την παραμονή και αν την πετύχουμε θα είναι κάτι σημαντικό. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Αν είχαμε τρεις παραπάνω νίκες θα ήμασταν σχεδόν στην μέση. Οι διαφορές είναι μικρές. Έχουμε όμως ένα ολόκληρο γύρο μπροστά μας για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Χάσαμε ματς όπου μας.. πόνεσαν. Ειδικά με τον Ερμή και την Νίκη Αμαρουσίου στη έδρα μας. Δεν λέω οτι μας κόστισαν γιατί ακόμα δεν έχουμε κάνει ταμείο. Υπάρχει χρόνος να καλυφθούν”.

Για τις αδυναμίες της ομάδας

“Το κύριο μέλημά μου ήταν  να  βελτιώσουμε την άμυνά μας. Από τους 80 πόντους μέσο όρο παθητικό κατεβήκαμε στους 66. Υπάρχει μία βελτίωση αλλά μπορούμε και άλλο”.

Για το Κυριακάτικο ματς με τον Εσπερο Καλλιθέας

“Παίζουμε με τον πρωτοπόρο και θα είναι δύσκολο ματς. Δεν θα παίξουμε για να χάσουμε φυσικά. Γιατί να μην κερδίσουμε. Γιατί όχι”;

Για το αν θα είχε διαφορετική πορεία η ομάδα με τον Διαμαντόπουλο

“Ο Διαμαντόπουλος είναι μεγάλη κλάση και σε όποια ηλικία και να είναι θα έκανε την διαφορά. Θεωρώ πως θα είχαμε περισσότερες νίκες με αυτόν καθώς σε κάποια ματς που κρίθηκαν στο τέλος θα μιλούσε η προσωπικότητά του. Η εμπειρία του θα μετρούσε στις δύσκολες στιγμές”.

Για τους φίλους της ομάδας

“Ο κόσμος των Χανιών έρχεται στο κλειστό αλλά θα μπορούσε να έρχεται  και περισσότερος. Δεν έχουμε σταθερότητα στα αποτελέσματα και ο κόσμος περιμένει μία καλή πορεία για να έρχεται συνέχεια. Περιμένει να δει νίκες για να έρθει. Είναι η Ελληνική νοοτροπία αυτή. Θεωρώ οτι στο μέλλον θα έρθει μαζικά”.

Για τον ΟΦΗ

“Στο μεταξύ μας ματς έκανα το ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΟΚ Χανιά. Έπιασε μεγάλη απόδοση και έμπαιναν όλα. είχε 10/11 τρίποντα στο ημίχρονο.  Αν μπει δυνατά και βρει ρυθμό στα ματς τότε δεν χάνει αφού τα φέρνει στα μέτρα του. Έχει έμπειρους παίκτες και καλό προπονητή.  Είναι μία ποιοτική ομάδα. Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη σταθερότητα”.

Για τους νεαρούς τεχνικούς από την Κρήτη που αναλαμβάνουν τις ομάδες 

“Είναι θετικό και δείχνει οτι οι ομάδες εμπιστεύονται τα παιδιά της. Το  βλέπουμε και στο Ρέθυμνο ακόμα που έχει Κρητικούς προπονητές στο τιμ. Βλέπουμε οτι εμπιστεύονται Κρητικούς προπονητές ενώ βγαίνουν και Κρητικοί παίκτες όπως ο Κόνιαρης, ο Σαλούστρος και οι Καλαϊτζάκηδες. Η Κρήτη αγαπάει το μπάσκετ και είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται”.

Για τον Τελικό Κυπέλλου με παιδιά και μαθητές στα “Δυο Αοράκια”

“Σίγουρα θα ήθελε πολύς κόσμος να έρθει να το δει. Ας το κάνει όμως στα ματς της  Εθνικής που θα γίνουν και αυτά σε αυτό το κλειστό. Νομίζω οτι ήταν μονόδρομος να αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Η Κρήτη στηρίζει την Εθνική και όποια ομάδα έρθει να παίξει εδώ αγκαλιάζεται. Δεν χρειάζεται να γίνονται επεισόδια και φθορές ειδικά στα “Δύο Αοράκια” που είναι στολίδι”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook