Ανακουφισμένος ήταν ο Παπαθεοδώρου

Mετά τη νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Βέντσπιλς, για την 7η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Ανακουφισμένος ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Βέντσπιλς (83-76), για την 7η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Δεν ήταν μόνο η επικράτηση, που διατηρεί τις ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, που έκανε τον Έλληνα προπονητή να αισθάνεται άνετα. Ήταν και η εικόνα του «Δικέφαλου», που τον έκανε να αισιοδοξεί για τη συνέχεια, γενικώς.

«Ήταν μεγάλη νίκη για εμάς σήμερα. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ στο ξεκίνημα και για αυτόν τον λόγο δυσκολευτήκαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε να παίζουμε πιο σκληρά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξε το παιχνίδι», δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε του αγώνα.

Και συνέχισε, βγάζοντας… γκρίνια: «Ακόμα και στα τελευταία παιχνίδια που έχουμε κερδίσει, δεν ξεκινάμε με τον τρόπο που θέλουμε στα παιχνίδια. Το είχαμε συζητήσει πριν τον αγώνα ότι η Ventspils είναι μια σκληρή ομάδα που πάει στο επιθετικό ριμπάουντ. Δεν είμαστε σε θέση να σπαταλάμε δεκάλεπτα ή ημίχρονα και να αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε σε κάθε αγώνα τον ρυθμό του αγώνα. Πρέπει να το λύσουμε άμεσα για να μην μας στοιχίσει στη συνέχεια».

Κάπου εδώ, όμως, ο τόνος του Παπαθεοδώρου έγινε αισιόδοξος: «Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Θεωρώ ότι λειτουργούμε καλύτερα σαν ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών εντός και εκτός έδρας και σίγουρα η κάθε μέρα που περνάει για εμάς είναι κέρδος!»

Εξήγησε: «Το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς ήταν πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας, καθώς κάποια αποτελέσματα μας επηρέασαν. Σας είχα πει όμως και πριν από ένα μήνα ότι επειδή αυτή η ομάδα είναι πολύ συσπειρωμένη, ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν έχουμε φτάσει που θέλουμε, αλλά αρχίζουμε να δημιουργούμε μια κατάσταση, εντός της ομάδας, που είναι πολύ δυνατή. Υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα έχει τέτοιο χαρακτήρα και τα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος θα τα διεκδικεί και θα τα κερδίζει».

Ρωτήθηκε για την απόδοση του Κρουμπάλι, για να απαντήσει:

«Θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει δείξει τρία πρόσωπα. Στην αρχή της προετοιμασίας, σε πάρα πολλά φιλικά παιχνίδια, η εικόνα της ομάδας ήταν καλή, όπως και αρκετών παικτών, συμπεριλαμβανομένου και του Κρουμπάλι. Στην αρχή των επίσημων αγώνων, η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή, όπως και τα αποτελέσματα, είχαμε πάρα πολλά προβλήματα.
Η ομάδα έχει δημιουργηθεί χωρίς να έχουμε stars και έτσι πρέπει να υπάρχει καλή ομαδική λειτουργία. Τώρα που η ομάδα άρχισε να λειτουργεί συλλογικά, φαίνονται καλύτερα και τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών, όπως και του Κρουμπάλι».

Για την εικόνα στον όμιλο τόνισε: «Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος κερδίζοντας τα πολύ σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν. Θέλουμε να είμαστε ζωντανοί στις τελευταίες αγωνιστικές και να διεκδικούμε την πρόκριση».
Τέλος, για τους Τρις και Κλάσεν είπε: «Ο Τρις δεν έπαιξε για λόγους τακτικής. Τα επιθετικά ριμπάουντ τα χάναμε και με τον Κλάσεν στο παρκέ, οπότε δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουμε το σχήμα που μας έδωσε ρυθμό».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook