Διατήρησε τον Ελληνικό του κορμό το Ρέθυμνο Cretan Kings

Μάλιστα το ρόστερ είναι έτσι διαμορφωμένο που άπαντες θα πάρουν ευκαιρίες.

Μπορεί στο Ρέθυμνο Cretan Kings να άλλαξαν και φέτος την 6άδα των ξένων, αλλά προχώρησαν σε μία πολύ σημαντική κίνηση.
Σε κάτι που δεν μας είχαν συνηθίσει στα χρόνια παρουσίας τους στην Basket League.
Διατήρησαν τον βασικό ελληνικό κορμό και σε αυτόν στηρίζουν πάρα πολλά ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
Μάλιστα το ρόστερ είναι έτσι διαμορφωμένο που άπαντες θα πάρουν ευκαιρίες. Για τον Χάρη Γιαννόπουλο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και αναλύσεις. Είναι ο αρχηγός και ηγέτης αυτής της ομάδας και αυτόν τον ρόλο θα τον έχει για πολλά χρόνια ακόμα.
Όμως οι «κεραμιδί» στηρίζουν πάρα πολλά και στους Ανδρέα Χριστοδούλου, Θωμά Κώττα. Αμφότεροι μπαίνουν στον δεύτερο χρόνο παρουσίας τους στο Ρέθυμνο και φέτος θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω.
Ο νεαρός σέντερ βρίσκεται στο 22ο έτος της ηλικίας του και ουσιαστικά προέρχεται από την πρώτη γεμάτη χρονιά της καριέρας του στην Basket League. Σαφώς και διαθέτει τρομερά προσόντα και είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές στο παρκέ. Μαζί με τον Μούντι θα μοιραστούν την θέση «2», αλλά ο Αμερικανός θα χρειαστεί να δώσει λύσεις και στον «1». Συνεπώς, ο Χριστοδούλου θα βρει και χώρο και χρόνο για να αποδείξει πράγματα και πάνω απ’ όλα για να βοηθήσει την ομάδα του.
Όμως, στην εξίσωση των δύο θέσεων («1» και «2») μπαίνουν δύο ακόμα νεαροί Έλληνες αθλητές.
Ο Ηλίας Θεοδωρίδης και ο Άγγελος Δραγάτης. O πρώτος θα κληθεί να βοηθήσει στο οργανωτικό κομμάτι και θα πρέπει να είναι έτοιμος. Και σωματικά και πνευματικά. Έχει εμπειρίες από την Basket League, αλλά φέτος οι Ρεθεμνιώτες φρόντισαν να του αποδείξουν στην πράξη πως τον υπολογίζουν. Δεν προσέθεσαν στο ρόστερ κάποιο επιπλέον γκαρντ και έτσι ο Θεοδωρίδης αναμένεται να πάρει χρόνο και παράλληλα θα έχει ξεκάθαρο ρόλο. Από την άλλη, ο Δραγάτης είναι 18 ετών και καλείται να δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Οι συστάσεις είναι εξαιρετικές, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του, όπως η ντρίμπλα και το σουτ.
Όσο αφορά τους ψηλούς, ο Θωμάς Κώττας θα μοιραστεί την θέση «5» με τον Σακ Γκούντγουιν. Ο νεαρός Έλληνας σέντερ βοήθησε αρκετά πέρυσι κι ενώ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Φέτος, όμως, θα κληθεί να δώσει πολύ περισσότερα. Έχει και το ταλέντο και την όρεξη για να τα κάνει πράξη. Τέλος, ο Γιάννης Παναρετάκης αποτελεί τον 12ο παίκτη της φετινής ομάδας και ο Νίκος Βετούλας αναμένεται να του δώσει κάποιες ευκαιρίες. Στο χέρι του είναι να τις αρπάξει και να δείξει πράγματα.

Πηγή: rethnea.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook